Tанцово-двигателната терапия е творчески процес

Човек може да изрази себе си чрез него
Обновена: 25 окт 2024 13:04 | 25 окт 2024 13:03, Анисия Иванова
0

Tанцово-двигателната терапия е творчески процес, който използва движението и танца за наблюдение, анализ и самоосъзнаване на участниците. Терапията се прилага в различни сектори - образователен, клиничен и социален, и е подходяща за хора с различни проблеми, включително деца и младежи с аутизъм.

"Тя се отразява добре на всички хора, защото е за това хората да се чувстват добре във всички аспекти от тяхното развитие. По-специфичното в нашите срещи в този проект е, че в него участват повечето деца от аутистичния спектър. Към тях има и нормотипични деца, защото когато е групова терапията, колкото хора с проблеми има, толкова трябва да има и нормотипични хора", каза танцово-двигателният терапевт Емилия Михайлова в студиото на "България сутрин".

Терапията помага за развитие на емоционалната интелигентност, комуникацията и взаимодействието. Конкретно в този проект акцентът е върху помощ на децата да преживеят отново първата година от живота си, когато се формира интенционалността и разпознаването на емоциите.

"Винаги съм усещала, че чрез движението и танца човек има уникална възможност да изрази себе си, но и да се свърже с другите хора и то с хора, които не би срещнал в ежедневието си", сподели психотерапевтът Ана Начева пред Bulgaria ON AIR.

Танцът и движението са ефективен начин за постигане на тези цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: танцтерапияBulgaria ON AIR
Още от Страната
87-годишна почина при пожар в дома си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари