Симеонов: Управляващите печелят и при високи, и при ниски нива на коронавирус

Пресищането с медицинска информация води до контраефект, смята той
Обновена: 17 фев 2021 09:05 | 17 фев 2021 08:58, Анисия Иванова
142
Симеонов: Управляващите печелят и при високи, и при ниски нива на коронавирус
Снимка: БГНЕС

Пресищането с медицинска информация в медиите дава обратния ефект. Това заяви политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“. Присъствието в медиите от сутрин до вечер на медицинските власти, санитарните власти, медицински статистици, математици или просто хора, които са много уплашени от вируса, води до контраефект, коментира той пред БНР.

Според него час по-скоро трябва да се разсее усещането за политическо кампаниране през коронавируса.

Още по темата

„Пресищането води до обратния ефект. Обратният ефект е абсолютен обществен ступор. Може да погледнете всеки един опит за публикация в социалните медии на тази тема – той среща по дефиниция решително много повече смях. Обществото категорично вместо да се информира повече от това пресищане, престава да ги слуша и се обърква повече. Аз като изследовател наблюдавам данните на тема ваксиниране. Наистина има симптоми за спад в желанието за ваксиниране. И как няма да има такъв спад, след като от сутрин до вечер все ваксините се обсъждат. Вместо да ни призовават да се ваксинираме, ние обсъждаме – коя ваксина не ставала за над 60, коя закъсняла, коя въобще не дошла, новият щам щял ли да влияе, експериментална ли била. Започвам да се притеснявам, че всичко това има отношение към изборите. Единствените, които печелят от това да няма други теми в обществото преди изборите, са управляващите. Те печелят и при висок, и при нисък коронавирус“, обясни той.

Повечето малки партии се регистрираха самостоятелно да участват в изборите и вероятно голяма част от тях правят сметка, че няма да минат 4%-та бариера, затова гледат да си запазят субсидията, ако минат 1%, отбеляза Симеонов. Според него не са малко и малките формации, които смятат, че този мандат няма да е много дълъг и искат да се преброят, за да са готови да се коалират при следващото раздаване.

„Друг е въпросът, че тези сметки, че мандатът няма да е много дълъг, може да се окажат грешни“, предупреди политологът.

Има търсене от обществото за чисти жестове. Това се оказа главното послание на протеста от лятото, подчерта Симеонов и допълни, че най-страшен е гневът на търпеливия.

Основният въпрос според него е ще понесе ли българското общество „Борисов 4“ или той ще трябва да направи крачка встрани. От този въпрос идва и опитът за проветряване на листи, смята политологът. Преди 4 години БСП постъпи по същия начин – с включването на Елена Йончева, проф. Иво Христов, Тома Томов, припомни той. „В случая с БСП това сработи“, каза Симеонов.

Като парадокс той определи това, че когато се очертае шанс да победи, БСП всъщност губи шанса си да победи, защото започвайки да плаши, тя мобилизира контравот. Сега, независимо че стои на второ място, БСП не излъчва предишната агресия - когато не плаши, а излъчва позитивни послания, има вероятност да победи, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
16
 
8
 
! Отговори
БАБИКЯН преди 3 години
ИСТИНАТА е, че Слави Трифонов ще получи 49% от гласовете и за да състави правителство НОВИТЕ ЛИЦА от Мутри вън! Мая сестра Галева, Татяна Дончева, отровните чичовци, бившите на Кунева и още и още ВСЕ НОВИ ще го вкарат вътре в правителството НА премиерския стол
56
5
 
6
 
! Отговори
Д преди 3 години
До 50-До 8-ми клас успя ли да се просветиш?Щото като те гледам какви ги дробиш едва ли и него си завършил.Ама с такъв просветен премиер и феновете му същите.
55
16
 
3
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе то си е ясно, че пак ще има управление на герП ... колкото и да не ми се иска !Единствената алтернатива на герП е бсп-то, всички други, дори и да плюят по герП, после пак ще се коалират с тях - примери много !!!А бсп-то няма да събере гласове за самостоятелно гласове, всички или почти всички ще са против тях и няма да искат да се коалират !Така че, гответе се за още серии на тиквоний !!!
54
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам от ГЕРБ са се активизирали и вече все повече от платените им *** пишат тук и блъскат плюсове или минуси на дадени коментари. Този приом още от миналите избори го измислиха с цел да управляват настроенията на хората. Няма да ни заблудите тролчета. ГЕРБ си заминава на тези избори. Вие пишете, колкото си искайте. И блъскайте сега минуси на коментара ми. То това ви остана ;)
53
16
 
13
 
! Отговори
Нормален човек. преди 3 години
Защо е това джафкане. Аз и хората около мен с а доволни от живота си. Доходите ми се утроиха 3 пъти за последните 4 години. Имам ново жилище и нов автомобил, купувам качествена храна и си свиркам. И да, ще подкрепя отново Борисов. Неуспелите хора всички са им виновни, но истината е, че и кралицата да ви управлява пак ще сте същите и със същия доход.
52
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги ще гласувам за човек който действа и работи и се вижда направеното, за такива с големи усти никога, съветвам ви и вие да направите същото.
51
6
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Първан Симеонофф,обслужва...някой.Нали е...интелектуалец,явно обслужва...колегата си Банкянския...ентелектуалец.
50
6
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Не вярвайте на тези проучвания.Те всички са платени от гербавите.Искайте програмите на кандидатите.Така ще разберете кой какво смята да направи,за да излезем от блатото.А ако не го направят нови избори.
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Галап са агенция на Герб. Това се знае от много години. За това и я ползват от Нова Тв и БТВ. Вчера с новата информация от измислената агенция Барометър, че Има Такъв Народ отиват 5ти и днес с този господин Симеонов ясно се усеща страх у някои хора. Не знам нормален човек, който ще гласува за ВМРО. За ГЕРБ е ясно. Имат достатъчно хора на хранилка, но излезнем ли всички и гласуваме ли масово, това няма да се случи.
48
14
 
13
 
! Отговори
Просветен преди 3 години
Победата на ГЕРБ е вече изкована. Небивалия ръст на доходите последните години, строителството и осезаемо по- добрия живот на народа закономерно ще спечелят изборите. Добър модел е съвместното управление със ВМРО- и те свършиха много последните години за просперитета на държавата. Разбирам, че тук пишат позитански *** с по 20 лв. дневни за бира и семки - вие не сте народа, не влияете и на мнението на хората. Аз съм от младите и успели хора - ако се смени сегашната власт бих емигрирал веднага
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДС си е постлало, ако не е тиквуний, ще са ДПС или БСП. А вийй, съграждани, сте ***.
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще да е поредното гербаджийче.От години спрях да чета подобни поръчкови статии и интервюта. Тотално са безполезни.На изборите едва ще се види кой - какво. До тогава дрънканиците ми идват напълно излишни. Ясно е, че са просто част от кампанията.
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадците най силно крякат дръжте крадеца, факт.
44
7
 
14
 
! Отговори
Д преди 3 години
Изборите се фалшифицират в ЦИК.Там се включват едни 500 хиляди мъртви души,които умишлено не се вадят от списъците,за да изкривят вота.Затова трябва масово да се гласува.
43
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дългата ръка на Боко нали директно шета в ГРАО. Там стават машинациите със списъците.Пък вие гласувайте или не гласувайте. Онзи вече знае колко гласа му трябват за да излезе победител
42
13
 
5
 
! Отговори
айде стига преди 3 години
Аман от вашето "масово гласуване"!Като няма за кого как да гласуваме "масово" бе,тикви несварени!?
41
3
 
4
 
! Отговори
Az преди 3 години
До Предприемач - продажник, не си мисли че всички са като теб ! Ще се изненадаш на изборите.
40
3
 
9
 
! Отговори
ПРОФЕСОР ПРЪЦ преди 3 години
ТАКЪВ КАТО ТОЗИ ПР.ОДАЖНИК ТРЯБВА ДА НАМЕРИ СВОЕТО ПРИЗВАНИЕ НА ДРУГО МЯСТО...ПРИМЕРНО КОТО НЕУМОРЕН ТРУЖЕНИК НА ПОЛЕТО...ДА КОПА С МОТИКА ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР И ТАКА ЩЕ Е ПОЛЕЗЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО И ЩЕ РАЗВИЕ ЧУВСТВОТО,ЧЕ ХЛЯБА,КОЙТО ЯДЕ НЕ Е ОТКРАДНАТ....
39
7
 
13
 
! Отговори
до 38 Анонимен преди 3 години
И ОТ КОГО БИВАТ ФАЛШИФИЦИРАНИ, когато във ВСЯКА секция има представители на БСП
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С вашите пари Боко си купи администрацията.От тук нататък спасението е масово гласуване.Нищо,че ви плащат с вируса.В автобуса и в магазина не е по-безопасно.