Първан Симеонов: Не са изключени изненади за вота

БСП може да не повлияе на вота
Обновена: 16 авг 2024 09:55 | 16 авг 2024 09:54, Инна Ангелова
31
Първан Симеонов: Не са изключени изненади за вота
Снимка: БГНЕС

Социологът от “Галъп интернешънъл болкан Първан Симеонов очаква и на тези избори избирателната активност да е ниска. Изненадите не са изключени. Според социолога около 28,4% се очаква да бъде избирателната активност.

Ако изборите бяха в началото на август, всеки четвърти ще гласува за ГЕРБ, битката ще е за второ, трето и четвърто място, показва още сондажът.

От всички гласуващи 2,5 % се очаква да гласуват с „Не подкрепям никого“.

"Това не е прогноза за изборите, а моментна снимка към август. Август не е най-добрият месец за осъществяване на демоскопски изследвания, но структурата е видна. Казано най-кратко, като че ли се запазват съотношенията, които помним, които се възпроизведоха и на изборите, с известно разколебаване на електоралния корпус на ДПС, което е очаквано на фона на катаклизмите, които текат там и с намаляване на силата на "Величие”, каза Симеонов пред БНТ.

Социологът направи уговорка, че все още не е ясно под каква форма ще се явят на изборите някои от партиите, например “Величие”.

“Там е много любопитно да се гледат балансите между публичните образи - на Марков и на Михайлов. Очевидно Михайлов взема превес. Очевидно там енергията и структурата, ние тестваме това с една допълнителна шоукарта, и това, което виждате, са спонтанните отговори на респондентите, но отделно от това, като наближат избори, ползваме и така наречения закрит въпрос с така наречената шоукарта, където питаме този или този, партия около този или партия около този. Както се сещате, също ще се налага да питаме и за ДПС в момента. Инстинктът на огромната част от избирателите на ДПС е по-скоро към Доган, а не към Делян Пеевски", отбеляза социологът.

Първан Симеонов коментира, че са неясни електоралните нагласи и около новото голямо ляво обединение.
“Въобще не е ясно дали това БСП плюс, което може да се случи, което се завихри сега около Бузлуджа, ще има някакво съществено значение или ще надделее негативният отенък на вътрешните скандали в БСП”, допълни Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от Избори 2024
Мижав интерес към вота, ГЕРБ води с 10% на ПП-ДБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ивелин Михайлов може да има и тъмна страна но прави и много. Няма как да си лидер без тъмни игри. Утопия е другото. Подкрепа за Българина Ивелин. Ще го приключат сигурно ако стъпи много напред, както Алексей
21
2
 
1
 
! Отговори
К у рв а България преди 3 седмици
През Курац ми е за България
20
2
 
2
 
! Отговори
Издирва се преди 3 седмици
Лидерът на Гербала Боку Харам Ал Насер
19
0
 
2
 
! Отговори
Гербала ДПС-Хамас преди 3 седмици
Терористични организации като Джихадистите от БСП и Хутите от Възраждане.
18
3
 
2
 
! Отговори
Помитане преди 3 седмици
Ще Гласуваме за Ивелин! ако и Той се Окаже Купен като Костя - ще търсим друг, който да работи за Българският Народ!!
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ми няма друга надежда в момента. Всички други са от същото. Дори Копейкин. Така че аз пускам за Ивелин. Ще видим какъв ще се окаже. Поне е направил НЕЩО
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 11 Анонимен......"Ивелин Михайлов е надеждата".......на маргиналите. Хубаво е да съставяме пълни изречения и да завършваме мислите си .... ако е възможно разбира се :) , за което е необходимо да имаме поне малко капацитет .
15
0
 
1
 
! Отговори
The Greatest преди 3 седмици
Български клети създания.Работите като роби за жълти стотинки на разни мутри корумпирани ченгета и Янкошумкарски фамилии грабят ви така както на запад немогат да си представят че е възможно да се третират гражданите и хора които имат човешки права.Каквито вие нямате в България.А такива като Гейтански Помяра ограбват държавния бюджет с милярди тия скъпи коли са една прашинка.Не ви ли е срам бе Български клети създания не се ли чуствате жалки като карта по грайфера на обувките на ци г ойнер ?!
14
0
 
3
 
! Отговори
Новото Величие преди 3 седмици
Без Покойник Марков и Дарин Ушевия Доносник менте разузнавач.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Изненадата е че Ивелин Михайлов влиза с 15 процента. Който знае знае. Другите ще гледат с отворена уста.
12
3
 
6
 
! Отговори
. преди 3 седмици
До Тоя кво работи?......работи като високоплатен , поръчков главен манипулатор на общественото мнение , което предшества изборните измами и фалшификацията на вота за да могат разни проектчета пръкнали се под фуражката на мистър кеш да заливат и руинират парламентаризма и да се инсталират по високите етажи на властта с една едничка цел - разпад на държавността и кражби в колосални мащаби.
11
0
 
2
 
! Отговори
БОГ преди 3 седмици
Адът това е България
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Герб никога няма да пуснат кокъла. Кой иска Сачева за министър? Всичко е нагласено. Само масово гласуване може да обърне мача. Ивелин Михайлов е надеждата
9
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Какви ИЗБОРИ БЕ МОМЧЕНЦЕ,СЛЕД ИЗЛУШВАНЕТО НА БАНКЕРА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ,ЗА ПЕПИ ЕВРОТО,САМО ЧЕ НАД НЕГО Е ДРУГ И ТОЙ Е ИЗВЕСТЕН,КОЙТО СЕ РЪКУВАШЕ СЪС НЕГО ПРЕД"ДЖУДЖЕТАТА"
8
0
 
2
 
! Отговори
С Черна джикласа преди 3 седмици
С черни стъкла службашите изведоха Размит чакърян Ами и Пепи Еврото преди да ги арестуват в оня мутренския ресторант в Драгалевци.Вероятно и Паскал а Сигурно и Румен Гайтански Помяра по същия начин пак мутро милицюнерите са ги извели от БеГето
7
0
 
2
 
! Отговори
Тончо Пламеноф ДАНС преди 3 седмици
Мартин Божанов Нотариуса е ченге
6
0
 
7
 
! Отговори
Сондьора преди 3 седмици
Изненадата каква е? Руди Гела благодарение на обилно омазаната си с вaзeлин кратуна се промъква изпод прага за влизане. Това ли е изненадата?
5
4
 
2
 
! Отговори
Аз мисля да ходя преди 3 седмици
До Сърбия повреме на вота да ям плескавица и да прекарам неколко дни на тежки софри и сръбско.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
вариант 1: калинката остава министър - герб+пеевски взимат най-много гласове. вариант 2: бият заслужения шут на калинката, ппдб печели второ място. и при двата варианта кабинет отново няма да има и ще има поредни пролетни избори!
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вторан пак с общи приказки. Големи пози, съдържание - нулево.