Участието на ДПС на изборите остава под въпрос

Предстои ЦИК да вземе решение за регистрацията на ДПС
11 сеп 2024 08:02, Нели Христова
30
Участието на ДПС на изборите остава под въпрос
Снимка: БГНЕС

Политическа партия ДПС остава под въпрос за участието си в парламентарните избори на 27 октомври, предаде БГНЕС.

Сагата започна още преди седмици, след като ДПС се разцепи на две фракции – ДПС, начело с Ахмед Доган и Джевдет Чакъров и ДПС на Делян Пеевски. Скандалът се задълбочи, след като и двете крила на ДПС се явиха в ЦИК да се регистрират за предстоящите избори.

Законът не позволява една и съща партия да участва в две коалиции и ЦИК поиска да се представи пълномощно от двете фракции, че едната партия не влиза в техния състав. След като не получиха такова пълномощно, ЦИК отказа регистрация за участие в изборите и на двете ДПС-та.

Въпреки решението на ЦИК, ДПС-Доган отново внесе документи за регистрация, този път за самостоятелно явяване на изборите, а Делян Пеевски, представляващ другото ДПС пък внесе две жалби във Върховния административен съд.

От своя страна съдът се произнесе окончателно, като остави без разглеждане двете жалби на ДПС срещу отказа на ЦИК за заличаването на регистрацията.

Върховните магистрати приемат, че съдът не е редовно сезиран с оспорване на решението на ЦИК. Производството по делото е прекратено, а определянията на ВАС са окончателни.

От ЦИК заявиха, че при тях са постъпили 8 документа от двамата представляващи партията, които документи се проверяват от ГРАО и ЦИК към момента очаква отговора на ГРАО. Проверката може би ще бъде приключена в четвъртък или петък – 12 или 13 септември. Предстои след това ЦИК да вземе решение за заличаване или за разрешаване на регистрацията на ДПС. Предстои да видим, пишат от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от Избори 2024
Ромската махала в Стамболийски е с регистрация на един адрес
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
БГ, Н, преди 6 дни
Тук, е. България, край, на, протурската, партия, Д,П,С, подтиквана, от, Турция, от, сега,нататък, никакви, протурски, партии, Доган. каза, ,, Аз, създадох,, ДПС, когато, преценя, аз, ще,го, унищожа,, деня, дойде
24
2
 
9
 
! Отговори
До ВЯРАТА преди 6 дни
Геноцид е когато ти модифицират гена и убиват автентично човешкото в тебе. В противен случай помаците трябва да бъдат признати за жертва на турско-мюсюлмански геноцид.
23
1
 
4
 
! Отговори
100 пъти преди 6 дни
Не могат да формулират правилно казуса. Една от двете - а не двете едновременно - коалиции трябва да декларира, че ДПС не е част от нея. В такъв случай и двете ще бъдат регистрирани. Понеже и двете са като магарета на турски мост.
22
1
 
11
 
! Отговори
ВЕРСКИТЕ ПАРТИИ.. преди 6 дни
..СА НЕДОПУСТИМИ В БЪЛГАРИЯ!!!!!
21
3
 
6
 
! Отговори
ВЯРАТА Е НЕЩО ЛИЧНО! преди 6 дни
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ САНКЦИОНИРАН --ВЪЗОСНОВА НА ВЕРСКИТЕ СИ ПРИСТРАСТИЯ И УБЕЖДЕНИЯ!!!!....ТОВА СЕ НАРИЧА --"ГЕНОЦИД"!!!!
20
4
 
5
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 6 дни
В БЪЛГАРИЯ--НЯМА "ЕТНОСИ ", ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА БЪЛГАРИ И РОДЕНИ В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА НОРМАЛНИ ГРАЖДАНИ !
19
3
 
4
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 6 дни
До БГ,Н,: "Тотално, унищожение, на, Д,П,С, и, на,съд, унищожителите, на, България, лъжците, измамниците, крадците, Борисов, Пеевски, Прокопиев, докато, не,са, избягали, от, България" -- Хмм, дотук добре! Нереолно, но добре! Остава обаче да кажеш КОЙ да дойде на тяхно място - да не е иб-рик-чияна посолствата и да е почтен. Внимавай, каквото и да кажеш, ще е смешно!!! То и затова не е станало!
18
2
 
3
 
! Отговори
Чичолин преди 6 дни
Изискват се 2500 подписали,така че при подписали над 5000 подписката ще има 2500 редовни,а какво ще реши ЦИК и съда за самостоятелното участие на ДПС ще видим.
17
0
 
10
 
! Отговори
ЩЕ преди 6 дни
МИНЕМ И БЕЗ ТЯХ
16
0
 
8
 
! Отговори
Турко-циганска драма преди 6 дни
Ромските драми са безкрайни като Вселената и овчата глупост!
15
2
 
6
 
! Отговори
БГ, Н, преди 6 дни
Тотално, унищожение, на, Д,П,С, и, на,съд, унищожителите, на, България, лъжците, измамниците, крадците, Борисов, Пеевски, Прокопиев, докато, не,са, избягали, от, България, да,ги, закопчаят, и, зад, решетките
14
1
 
6
 
! Отговори
Фитока преди 6 дни
Ако е вярно,че са събрали подписка за коалиция "Алианс за права и свободи" без участието на партия ДПС в нея и подадат заявление днес до 17,00 часа ЦИК ще я регистрират и съдът ще я потвърди,ако обжалва някой.Послр ще кажат номера на избирателите си без да се вълнуват какво ще реши съда по жалбите на Пеевски,който или ще регистрира коалицията на Пеевски или самостоятелното участие на ДПС и ако е второто ще кажат на избирателите си номера без да заличават едното,за да пазят партията.
13
2
 
7
 
! Отговори
do 13 преди 6 дни
Доган е евреин сефарад колкото аз съм китаец, Доган е турски циганиннн, огромна част от турците в Бг не са турци, ама са толкова зомбирани и простии се мислят за турци, Турчин да си е престижно само в Бг и азербайджан и албания, навсякъде другаде турците не ги уважават и не ги харесват и с право
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всичките ДПС-та на мезета
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пеевски е черният рицар. Богат и съсипва директно враговете на държавността. Само дето е и крал от същите хора
10
2
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 6 дни
Странно е,че никой не тълкува възможността евреинът сефарад Доган да стане шеф на Народното Събрание и поеме ролята на държавен глава. В такъв случай няма да има нужда даже и от една четвърт ДПС в парламента. Евреите вече се чудят каква глупост да вържат,защото Българите сме разумни и не гласуваме за никой.Всички политици в България са евреи. Няма нито един етнически и генетически Българин.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ДПС е Движение за Права и Свободи което е смешно. Права без задължения и свобода без въпроси? Може ли без ДуПиСе този път? турските полухора са нагли колкото си искат и главният им к р е т е н го отхвърлиха от ЕС и НАТО с ИНВЕСТИЦИИ и сега иска да влиза в брикс(които са толкова мега силни икономически че не могат да минат бюджета на щатите. Смях) и щял да са оправи разбираш ли. Ама израза има двоен смисъл.
8
3
 
12
 
! Отговори
а де преди 6 дни
Би било прекрасно да ги няма вече ДПС - нито Доган, нито Пеевски. Но така единствено ще намаже ГЕРБ и Бойко, защото ако Пеевски бъде допуснат до изборите, то той ще си напазарува гласовете на ромите от махалите, а по принцип те са запазени за ГЕРБ (така печелят особено местните избори).
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Е, този път ще минем и без ДПС, януари - пак!
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
денят ни започва с ДПС, как иначе