Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата

Политическият егоизъм трябва да бъде сложен назад, каза той
11 сеп 2024 11:52, Нели Христова
195
Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата
Снимка: БГНЕС

"За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже".

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение между партиите.

Още по темата
"Ние предложихме решение за изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист, всички да се съгласим за обща програма и да изведем България напред", припомни Петков. Той сподели, че се чувства като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков, а причината за това е, че се "вкарват закони за защита на смяна на пола на деца от ИТН, вкарват се закони като на "Възраждане" за чуждите агенти".

"Възраждане" взима закона на Путин от преди 12 години, вкарва го в България – Русия се опитва между другото да го изнася този закон навсякъде. Спряха европейски път на Грузия с този закон. Ние си говорим от сутрин до вечер за смяна на пола, за джендъри, за чужди агенти. Ние спираме с това. Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми, инвестиция в младите и в бъдещето", категоричен е Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ посочи, че една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. "Над една четвърт от всички млади хора завършват университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000", добави той и допълни, че програмата на коалицията ще бъде изцяло насочена в младите и в бъдещето.

Според него, ако всички тези приоритети бъдат сложени на маса, едва ли би имало партии, които не биха се обединили около тях. "Слагайки една такава общонационална програма за бъдещето на младите хора на масата, вярвам, че е много трудно за която и да е партия да каже ние не сме съгласни", поясни още Петков.

Петков призова Борисов да се замисли каква е дефиницията на джентълмена и кои са приоритетите на България. По думите му в момента политическият егоизмът трябва да бъде сложен на заден план.

"Трябва да намерим един достоен премиер, на който всички да му имаме доверие и да сложим на масата реалните политики за България", заключи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Избори 2024
Липсата на доверие е основен проблем в политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Горката България с премиер Бойко Борисов от 2009 до 2021. Срамувам се, заради него
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
144 Че да не би, Киро просто лъжеца, да е джентълмен? Куролация, ха,ха,ха!
148
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Горката България, щом Кирил Петков й е бил премиер. Срамувам се, заради него.
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Борисов мачка нещо женско в Барселона, а каква дума е дал е забравил веднага.
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Борисов беше дал дума за сглобката и не я спази. Денков подаде оставка както беше договорката, но Главчев от ГЕРБ по заповед на Борисов не я подаде, а това беше част от ротацията провалена от Бойко Борисов.
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Мутрите нямат ли някой друг, който да излиза и говори публично вместо този олигоффрен? Всичките му изяви са за психиатър. Как да искаш да си спазва думата?!
144
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Боже господи, точно този инфантил ли ще си спазва на думата? Та той на ден си сменя по 100 пъти думата
143
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Борисов по-добре да си гледа онази миска в Барселона.
142
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Борисов и джентълмен - голям смях.
141
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Борисов говори само безсмислици. Каква дума да спазва, като не казва нищо смислено?!
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
да бе, то с голямото си джентъментво ли завря на леля си Лендуна Окосмента парапает на место некой морков и да си се хилиш наляво и надясно, та после да не се чудим защо е родила фиданка
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Пеперасти са всички ЛГБТ, всички фили и ууууутрепки дето са по лесните пари от фондацийки. Тия преди 20 г. не смееха да излезнат навън сега ви казват кой какъв е и какво да правите. Щом стигнахме дотам пееали да дават морал, закривай. И сега опорката Борисов е зъл, те са добрите и ще ни защитят от него. А от тях кой?? И ония розови понита от сс също. Жалки клоуни и смешници бутат ни към пефффски и копейките всъщност
138
2
 
3
 
! Отговори
Винету преди 5 дни
До 124. Много смислено си говори Борисов - най-разумният и сговорчив политик. А ти, променлив шушляк, като явно си обсебен от завист и злоба към Борисов, така и ще си умреш с тази злоба .
137
1
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 5 дни
Боже господи, точно този инфантил ли ще ни говори за спазване на думата?
136
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 5 дни
А бе, в промяната няма ли някой друг, който да излиза и говори публично вместо този олигоффрен? Всичките му изяви са за психиатър.
135
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
Джентълмунът Киро! Хаха. Смешно и трагично
134
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Имаше едни които гръмко казваха по телевизии и клипове в социалните мрежи "Никога с БСП , ГЕРБ и ДПС ", "Нито глас за Доган и Пеевски " и какво се случи? Направиха коалиция и дори ги върнаха в политиката Пеевски Догани Бойко . Изпраха Пеевски Доган и Бойко !!! Да напомням ли че Румен Радев от БСП беше преизбран, ПОВТАРЯМ , П-Р-Е-И-З-Б-Р-А-Н.. С ГЛАСОВЕТЕ НА ПП и ДБ на 100 % !ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА СА ЛЪЖЦИ , ИЗМАМНИЦИ !!!!!
133
4
 
11
 
! Отговори
Пак питам преди 6 дни
Кире, кои бяха тия ментета, дето даваха дума , че няма да участват в правителство с ГЕРБ?
132
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А Петков преди да говори за образование трябва да знае, че изречение са думи свързани по смисъл.
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Myxaxaxa, koй ro kaзвa?!