Политолог: Трудно ще се намери премиер, съобразяващ се с Радев

Има съмнения, че президентът предварително е знаел кабинета
Обновена: 20 авг 2024 10:45 | 20 авг 2024 10:30, Инна Ангелова
97
Политолог: Трудно ще се намери премиер, съобразяващ се с Радев
Снимка: БГНЕС

Политологът Татяна Буруджиева твърди, че президентът предварително е знаел за състава на евентуален кабинет "Кожарева" и това, което видяхме е спектакъл.

"Президентът не каза на база на какво е взел решение да отхвърли кабинета "Кожарева". Не съм видяла директни връзки на Калин Стоянов, които да съществуват, всичко са слухове. Радев е имал информация какво ще се случи, списъкът с министри му е бил изпратен предварително", каза още политологът пред Нова.

Според нея трудно ще се намери премиер, който да се съобразява с исканията на Радев.

"Отхвърлянето на Стоянов би означавало подкрепа за президента, което не всяка партия би приела", допълни Буруджиева.

Още по темата
Политическият анализатор Слави Василев също е на мнение, че с действията си президентът е върнал топката в НС, защото "депутатите са забъркали каша".

"Цялата държава е във въртележката на конституционните промени, все още се учим ходом. Подписът е на президента, отговорността за този кабинет е негова. Има реални аргументи, които показват връзките на Калин Стоянов с Пеевски. Вътрешният министър може да повлияе на резултатите на една партия. Министърът взе да говори много по-политически, откакто е в служебен кабинет. Радев взема отношение относно апетитите на Пеевски да командва задкулисно. Има огромно нежелание в кандидатите по "домова книга" да заемат поста служебен премиер, за да не бъдат компрометирани политическите им кариери", коментира Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Избори 2024
За ДПС било важно Калин Стоянов да остане
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 49 Те такива смеееешници като теб искат още отпреди 7 години импийчмънт за Радев. Що не се осъществява ве, кукло?
46
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 48 Ако го изхвърлим сега с импийчмънт пак ли ще взима президетска пенсия?
45
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 43 И като резне парламента още повече правомощията на президента какво? Радев ще си изкара и втория мандат като президент, тоест след две години и половина и ще си взима пожизнена президентска пенсия докара на живота си, а ти блъскай в склада за 2000 лева заплатка.
44
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев повтори грешката сега, както сбърка преди няколко години, когато вдигна юмрук срещу Бойко.Толкова време нищо и половина. Чудя се махленските политолози какво толкова анализират с часове по пейките по тия казуси. По ТВ на двама трима специалисти дават по 10 мин. да приказват, а в парка бла бла сутрин до обед.
43
1
 
13
 
! Отговори
Ббб преди 4 седмици
Много ясно че е бил предварително запознат кои ще са министри. Нали трябва да ги разгледа и реши, а това не може да стане направо на срещата. С Габриел беше друго, по-забавно, предлагат се министри които после тичат да внасят декларации че не са искали.
42
9
 
15
 
! Отговори
Презитентът Радев преди 4 седмици
Спечели разумните.
41
1
 
10
 
! Отговори
Гунчо преди 4 седмици
До Toni Ivanov Във събота на пътя Дупница -Самокв,пиян полицай удря от зад кола в която пътуват двама души,единият бере душа другият е потрошен.Полицаят избягал и е казал че баща му е карал
40
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На Радев следващото Народно събрание трябва да му резне още повече пълномощията
39
9
 
6
 
! Отговори
тази крехка женица преди 4 седмици
показа по-големи топки от тези на зависимия от чужди държави и нашенски мутроикономически кръгове президент! Така,това е видно и ясно за всички нормални и честни хора. Друго е необяснимо,как един и същ казус ,като вчерашния в президентството и всичко следващо от това може да се коментира и оценява от топ специалисти в сферата,като проф.Киров , проф.Вълчев,доц.Киселова,доц.Цеков с мнения и заключения на 180градуса едно от друго?!
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев направи на Кожарова "гръбен полет"с финес! Най-добре го умее това в летенето с изтребител. Ефектен и красив е плюс това този прийом.
37
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не президент, а посмешище
36
12
 
4
 
! Отговори
Росатом преди 4 седмици
..Вече Няма как да се реанимира Русия.........."Нравится, Не Нравится....Россия Р***Zпадается"........
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев ще играе контра, до тотална дестабилизация на държавата, излизане от ЕС и НАТО. Това цели.
34
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Точно така затова импийчмънт, чемодан, вокзал и Ушанкото в Масква
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентът не каза на база на какво е взел решение да отхвърли кабинета "Кожарева".----Президентът каза, че не желае Калин Стоянов, защото името му е спорно и има обвинения, че изборите няма да са добре организирани, и предложи Кожарева да го смени. Тя не пожела, по неясно какви причини, и нейната роля се изчерпа. Какво неясно за Буруджиева има тук?
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
служебният премиер трябва да се съобразява точно с президента, защото той го назначава и ако Стоянов е незаменим за Буруджиева, за други не е, не тя е президент и никога няма да бъде, пък и нейният баща е бил обикновен изпълнител на заповеди, нищо повече
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОМУНИСТ НЕ СЕ СЛУША ДОКАТО ГОВОРИ А С ПРИКЛАДА ПО УСТАТА
30
5
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 седмици
ДРУГАРКАТА буруджиева плува в мазни червени мераци. Вярва си че ще отстранят Борисов, после Радев и бсп ще се върне на власт хахаха типично комунистическо изкрякало бабе
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 27 Аз когато прочетох че Цветан Василев ще говори пред комисията си викам "баааси, как съм изтървал ареста на Василев и кога са го домъкнали в България", а той пича си говори чрез конферентна връзка от Сърбия с нашите идиоооти. Муахахаххаа...
28
5
 
2
 
! Отговори
за 27 преди 4 седмици
До Анонимен..КТБ БЕШЕ РУСКАТА БАНКА В БЪЛГАРИЯ, БАНКАТА НА ПУТИН. КОЛКОТО И ДА СЕ ПРАВЯТ НА НЕЗНАЕЩИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ. И ЗАПАДНИТЕ СЛУЖБИ СЪЩО ЗНАЯТ. БАНКАТА НА ПУТИН ФАЛИРА ЗАЩОТО ФИНАНСИРАШЕ РУСКО ПОЛИТИЧЕСКО ВЛИЯНИЕ.