Политолог: Трудно ще се намери премиер, съобразяващ се с Радев

Има съмнения, че президентът предварително е знаел кабинета
Обновена: 20 авг 2024 10:45 | 20 авг 2024 10:30, Инна Ангелова
97
Политолог: Трудно ще се намери премиер, съобразяващ се с Радев
Снимка: БГНЕС

Политологът Татяна Буруджиева твърди, че президентът предварително е знаел за състава на евентуален кабинет "Кожарева" и това, което видяхме е спектакъл.

"Президентът не каза на база на какво е взел решение да отхвърли кабинета "Кожарева". Не съм видяла директни връзки на Калин Стоянов, които да съществуват, всичко са слухове. Радев е имал информация какво ще се случи, списъкът с министри му е бил изпратен предварително", каза още политологът пред Нова.

Според нея трудно ще се намери премиер, който да се съобразява с исканията на Радев.

"Отхвърлянето на Стоянов би означавало подкрепа за президента, което не всяка партия би приела", допълни Буруджиева.

Още по темата
Политическият анализатор Слави Василев също е на мнение, че с действията си президентът е върнал топката в НС, защото "депутатите са забъркали каша".

"Цялата държава е във въртележката на конституционните промени, все още се учим ходом. Подписът е на президента, отговорността за този кабинет е негова. Има реални аргументи, които показват връзките на Калин Стоянов с Пеевски. Вътрешният министър може да повлияе на резултатите на една партия. Министърът взе да говори много по-политически, откакто е в служебен кабинет. Радев взема отношение относно апетитите на Пеевски да командва задкулисно. Има огромно нежелание в кандидатите по "домова книга" да заемат поста служебен премиер, за да не бъдат компрометирани политическите им кариери", коментира Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от Избори 2024
За ДПС било важно Калин Стоянов да остане
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
11
 
! Отговори
4 преди 4 седмици
Нова ТВ сутринта отново удариха дъното с тази. Баш нея ли намериха да питат? По-добре да бяха попитали някой папагал за мнението му. Тя не виждала връзка.....без коментар. Цялата държава знае, само тя не знае. Сигурно разноцветните пера в косата и и говорят нещо друго, дето само тя знае. Просто изгубиха ценното време на всички, които си включиха телевизорите и слушаха това недоразумение. Все пак добре, че не поканиха оная дето си "пазарува" кремчета от летището!
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 25 Скрий се ве, смееешник жааалък!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-голям спектакъл беше изслушването на Цветан Василев за КТБ. Едни милиарди ги няма, а те си правят конферентни връзки пред медиите.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Калин Стоянов още когато убиха ченгетата след гонка един човек измъквайки го от колата му и натискайки го на асфалта в Стара Загора трябваше да си подаде оставката. Тогава той каза че нямало полицейско насилие. Скаааапаняк неземен. Браво на президента!
23
1
 
13
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 седмици
Отново издънка на управлението на Калин Стоянов. Пиян полицай катастрофира със служебната патрулка. Колко гафове трябва да направят още полицаите му,за да си подаде той оставката?
22
0
 
9
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 седмици
Защото е най - важно премиера да есекретарка на повикване на Т лъстушите , нали така? Който притежава МВР , фалшифицира изборите.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Територията " България" трябва официално да се прекръсти на територия "Пеевскария". Боко, сори брадър, но и ти си само поданик, макар и свръхбогат и корумпиран. Радев го раздава справедливост от последна инстанция, но само на хартия и в много изкривена и немощна форма.
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Рундю защо е изгърбен на снимката :)))
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
буруджиева още не е разбрала, че горица е отписана вече дори от своите, щом главчев каза, че е готов да заеме поста служебен министър, а може да бъде изхвърлена и като заместник щеф на Сметната палата, но какво да се очаква от буруджиева, която е расла с привилегии като отроче активни борци и сега е отново там, където са привилегиите
18
0
 
12
 
! Отговори
Алучаен минувач преди 4 седмици
Намерили кого да питат за политика - Татяна Буруджиева. Това е като (пор но) звезда да коментира ядрена физика.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БОЙКО БОРИСОВ ДА СИ ПРИБЕРЕ ЛАЙКУЧКИТЕ В БАНКЯ. РАДЕВ МУ ИЗГОНИ МАГАРИЦАТА, КАЛИН НЯМА ДА Е МИНИСТЪР
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Президентът, знае какво върши, предполагам, че има повече информация от тази госпожа. И ги научете на поведение и да стоят и ходят изправени на официални срещи, а не прегърбени, като тази госпожа!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А С БОРИСОВ ЗАЩО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА? РАДЕВ ПОНЕ Е РАЦИОНАЛЕН.
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
КОЛКО ОЩЕ ЩЕ ТРАЕМ РАДЕВ И КИРЧОВЦИ?
13
1
 
10
 
! Отговори
Герен преди 4 седмици
ТА ТОВА ГО ЗНАЯТ И БЕБЕТАТА НА ОБСЕБЕНАТА НИ ДЪРЖАВА ОТ ШИШКО И ТУПКО. ТЕ НЕ ДАВАТ НА НИКОЙ ДА СЕ МЕШИ У ТЕХНИТЕ ДЕЛА ПОРОЧНИ АМОРАЛНИ. РАДЕВ СД ОПИТВА ДА НАПРАВИ НЕЩО, НО КЪДЕ ОТ СТРАХ КЪДЕ ОТ ГЛУПОСТ МОЖЕ БИ ЗАВИСИМОСТИ НЕ МУ СЕ ОТДАВА. НО ТОЙ ЗА СЕГА Е ЕДИНСТВЕН КОЙТО СЕ ОПИТВА.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев направо я направи от Кожарева на Одранова.
11
2
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 4 седмици
Тая буруджиева трябва да се лустрира тя дъщеря на убиец кръволок убил ген. Луков и е на ясла при пеевски
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Трудно ли? Кандидати за шеф на МВР много, пък и с биография. Стига с тия глупости, няма незаменими хора. Едва ли Кожарева е била в неведение за мнението на президента за Калин Стоянов. Това си е, чиста проба провокация от нейна страна. И целия този театър как отива да подаде оплакване, че и е оказан натиск :) ***, ей, що не отиде веднага да го подадеш това оплакване, ами чакаше решението на президента. Евтина актриса, евтин театър!
9
2
 
11
 
! Отговори
THE BEST преди 4 седмици
Още по-трудно ще се намери премиер , не съобразяващ се с Пеевски....
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Kъв npeмuep мoжe ga e тaa фpъцнaтa kykyмявka, yeee?