Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит
Обновена: 29 авг 2024 13:16 | 29 авг 2024 11:42, Нели Христова
289
Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит. Позната е в Брюксел, особено като външен министър. Мисля, че това, което предложи партията, е една добра кандидатура. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг. 

Бившата вицепремиерка и външен министър Екатерина Захариева се оказа изненадата откъм ГЕРБ за еврокомисар. Бойко Борисов назова кандидатурата веднага след като премиерът Димитър Главчев прати писмо до парламентарите партии, че чака номинации.

Борисов изрази благодарности към досегашния комисар на България в ЕС Илияна Иванова, казвайки, че е оставила чудесни впечатления в колежа. По-рано днес тя обяви, че вече не може да изпълнява задълженията си по лични причини. А Борисов потвърди: "Има наистина много основателни, сериозни причини".

"Има много хора, които през тези четири години нямаха професионализъм, разбиране, политиките се правеха от хора, които нямат опит. Чувам ги колегите, коментират ресори, закъде да е кандидата, кой да бъде, от "Възраждане" чувам, че казват, че техният кандидат ще е само български. Това е дълбоко непознаване на правилата в ЕС", коментира още лидерът на ГЕРБ и обясни какъв е процесът при избор на европейски комисар.

Според него ГЕРБ имат предимство, защото са били първа политическа сила на евроизборите: "Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас."

"Що се касае за кампанията. Вече на всички ни омръзна да правим кампания, защото за по два-три месеца не се случва кой знае какво в този много размирен свят. В момента от ГЕРБ разработваме програма като модерна карта на "Гугъл". Ще правим това, в което сме най-силни. От големите общини до най-малките села - инфраструктурата, свързаността между градовете, ТОЛ системата, платените магистрали", обясни Борисов. 

"Лошотията толкова надделя, че се пренесе върху политическите партии, а това хич не ми харесва. ГЕРБ има друга тактика, ние ще водим политика на съзиданието. Ние на всеки един гражданин трябва да кажем какво ще правим. Който иска да се кара, който иска да си пуска компромати. С това няма да привлекат избиратели. Ще ги отвратят повече", каза той.

"Винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят. Трябва да победим, за да гарантираме на хората, че в следващите 4 години ще им осигурим нещата, от които имат нужда. Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", коментира Борисов.

Кметът Васил Терзиев е голям шегаджия. Разбира се, че ставам за главен архитект, и ще съм по-добър от него. Щели да събират експерти, за да проучват какво ще е по-добре за Околовръстното, това вече е ясно - тунел, който ще реши проблемите на няколко квартала. Но ще спорим и занапред с кмета, коментира той проектът за Околовръстното на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от Избори 2024
Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
2
 
7
 
! Отговори
Дойде време преди 2 седмици
Да каже в коя джамия се намират парите за Българските граждани които още чакат трансферите от 20г.Само обещания и лъжи е в политиката на гербАЛА.
168
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 167. Гербб не само лъжат, но и крадят!
167
1
 
14
 
! Отговори
35 милярда ЕВРА преди 2 седмици
Е спестил от закуските и още толкова е спестил следобедните кафета.
166
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквата развива дейности там от където капИ
165
2
 
11
 
! Отговори
Буци!!! преди 2 седмици
Алоооооо, ти де беше повече от десетилетиие....на туй се връзват само тея на хранилката на ГЕПИ и никой друг! Когато ми отговори Буци, защо амнистира Лукойл да не плаща данък печалба толкова години, защо построи Руски пАток на Путин, защо услужливо не събираше данък от черепа, защо позволи фалита на КТБ ще гласувам за него. Иначе неговите ФаФли съм ги чел/слушал много. Ако ми каже "Добро утро", ще погледна нагъде е слънцето, защото дори и тогава лъже :)))
164
3
 
13
 
! Отговори
хахахах преди 2 седмици
Тоя май забрави каква тенджера под налягане е и за протестите срещу него, а и че ГЕРБ=ГЕПИ
163
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Знаем, че ГЕРБ винаги лъжат. Какво да коментирам ...
162
2
 
10
 
! Отговори
Лама преди 2 седмици
15 години съзидаваш спри се малко, почини (под земята)
161
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПП-ДБ управляваха само 4.5 месеца. Ако трябва да сме точни - 142 дни. Лъжите на Севда с Жипката нямат край.
160
3
 
17
 
! Отговори
До171hm преди 2 седмици
А аз пътувах в Германия с автомобил и също съм на мнение, че нашето НЕ е магистрала, а най-обикновен път! Българинът не знае какво е Магистрала, затова го Лъже сикаджийсщата мутра лесно!
159
4
 
17
 
! Отговори
hm преди 2 седмици
пътувах от Италия с кола - нашите магистрали НЕ са магистрали.
158
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От герб :А къде е МОЯТ милиард и половина ? А де !
157
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Баце , си е Баце !Разтяга лакардиите , и сам си вярва !на тая възраст акъл не идва за този шмекер !
156
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Със всичките си недостатъци ГЕРБ е единствената стабилна партия в България, която може да изведе дървата от блатото, в което я вкараха ПП,ДБ. Или искате да се провалите тоталноглупацинадменни и наивни. Продължавайте да съсипвате държавата. После ще изревете на умряло!
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
164 Църквата е надпартийна, има автономия. Трябва сама да си изчисти авгиевите обори.
154
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
161 На шарлатаните все някой им е крив. Но те бяха с президента, имаха министър на икономиката в служебно на Радев- Кирил Петков след това получиха вот на недоверие, после сами поискаха предсрочни избори...Съсипаха бюджета, надуха инфлацията, с финансовото недоразумение Асен Василев, преяждащият със свинско със зеле, зачертаха Шенген...Сучайниците и неможачите от ПП,ДБ,вън, от политиката!
153
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
154 ГЕРБ са дясноцентристка партия, членка на най-голямата дясна партия в ЕС, ЕНП. Шефката на ЕК и лидерът на ЕНП са лични приятели на Бойко Борисов, същите дойдоха лично в България, за да подкрепят ГЕРБ на изборите.
152
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
159 Само малко мозъче може да сътвори мисъл като твоята. Смях!
151
5
 
9
 
! Отговори
Лъжеш нагло! преди 2 седмици
До 148. ПП-ДБ ве са управлявали 4 години, а само 8 месеца, като ГЕРБ -ДПС-ИТН и Възраждане им пречеха да работят, саботираха ги, тъй като ПП-ДБ нямаха мнозинство, за да изпълнят програмата си! Дефакто управляваха ГЕРБ-ДПС и Служебни правителства ( последните две са на ГЕРБ!)
150
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
156 Хаах, че защо не я оправихт 4 години? Вместо това, я продънихте още повече. И трудно ще се поправи хаосът, който създадохте. ГЕРБ е единствената стабилна партия в държавата. Факт.