Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит
Обновена: 29 авг 2024 13:16 | 29 авг 2024 11:42, Нели Христова
289
Бойко Борисов се хвали: ГЕРБ ще води политика на съзиданието
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева, като CV и като кариера, има много широк опит. Позната е в Брюксел, особено като външен министър. Мисля, че това, което предложи партията, е една добра кандидатура. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг. 

Бившата вицепремиерка и външен министър Екатерина Захариева се оказа изненадата откъм ГЕРБ за еврокомисар. Бойко Борисов назова кандидатурата веднага след като премиерът Димитър Главчев прати писмо до парламентарите партии, че чака номинации.

Борисов изрази благодарности към досегашния комисар на България в ЕС Илияна Иванова, казвайки, че е оставила чудесни впечатления в колежа. По-рано днес тя обяви, че вече не може да изпълнява задълженията си по лични причини. А Борисов потвърди: "Има наистина много основателни, сериозни причини".

"Има много хора, които през тези четири години нямаха професионализъм, разбиране, политиките се правеха от хора, които нямат опит. Чувам ги колегите, коментират ресори, закъде да е кандидата, кой да бъде, от "Възраждане" чувам, че казват, че техният кандидат ще е само български. Това е дълбоко непознаване на правилата в ЕС", коментира още лидерът на ГЕРБ и обясни какъв е процесът при избор на европейски комисар.

Според него ГЕРБ имат предимство, защото са били първа политическа сила на евроизборите: "Нормално е партията победител на евроизборите да има предимство. Нашето политическо семейство победи на евроизборите, ние също победихме у нас."

"Що се касае за кампанията. Вече на всички ни омръзна да правим кампания, защото за по два-три месеца не се случва кой знае какво в този много размирен свят. В момента от ГЕРБ разработваме програма като модерна карта на "Гугъл". Ще правим това, в което сме най-силни. От големите общини до най-малките села - инфраструктурата, свързаността между градовете, ТОЛ системата, платените магистрали", обясни Борисов. 

"Лошотията толкова надделя, че се пренесе върху политическите партии, а това хич не ми харесва. ГЕРБ има друга тактика, ние ще водим политика на съзиданието. Ние на всеки един гражданин трябва да кажем какво ще правим. Който иска да се кара, който иска да си пуска компромати. С това няма да привлекат избиратели. Ще ги отвратят повече", каза той.

"Винетките трябва да останат за второстепенните и третостепенните пътища. Така хората ще могат да преценят дали да пътуват по такива пътища или да изберат лукса на магистралите, които са платени по цял свят. Трябва да победим, за да гарантираме на хората, че в следващите 4 години ще им осигурим нещата, от които имат нужда. Трябва да решим какво да се прави с ВЕЦ-овете. Много от тях са частни. И когато източват язовирите, които се ползват за питейна вода, трябва да помислим дали държавата има изгода от тях", коментира Борисов.

Кметът Васил Терзиев е голям шегаджия. Разбира се, че ставам за главен архитект, и ще съм по-добър от него. Щели да събират експерти, за да проучват какво ще е по-добре за Околовръстното, това вече е ясно - тунел, който ще реши проблемите на няколко квартала. Но ще спорим и занапред с кмета, коментира той проектът за Околовръстното на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от Избори 2024
Андрей Райчев: Фалшификации ще има и в предстоящите избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
1
 
0
 
! Отговори
Борбата е число 23 преди 2 седмици
Николай Фол ОБЯВЯВА ВОЙНА НА БКП с начало 1946 година когато написва и ПОСЛЕДНАТА СИ КНИГА................Държи се ШЕФСКИ твърдящ че е ПРЕДАЛ Жив и Здрав Петър Дънов на БКП и значи от БКП са го пречукали...........Червената БКП се връзва на СМЕЛЧАГАТА Николай Фол и също му обявява война продължила 23 година...........През 1968 многобройната червена върхушка на БКП се усещат че са на път да ИЗГУБЯТ ВОЙНАТА срещу Николай Фол и СРАМ-неСРАМ го УБИВАТ от червено аутсайдерство като страхливци през 69
208
0
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА ДО КРАЙ преди 2 седмици
ШЕФЪТ Николай Фол е имал за обслужващ персонал звезди като Петър Дънов и Яна Язова и истинската му БИОГРАФИЯ и до сега НЕ е напълно изяснена защото през 1946 година ОБЯВЯВА ВОЙНА НА БКП с последната си книга и усещайки че губят войната от БКП го пречукват за пореден път на числото 23......АНГЛИЧАНИНА на Цар Борис Трети известен с прякора КОБУРА демек ВАЗАТА ВТОРИ ЗА ЦВЕТЯ е НИКОЛАЙ ФОЛ.......УМИШЛЕНО УБИТ от червеното БКП и ДС със СМЕНЕН етнос на БЯЛ КАУБОЙ от САЩ седмици преди НИЙЛ на ЛУНАТА
207
0
 
1
 
! Отговори
АНГЛИЯ АНТИФАТА преди 2 седмици
НИКОЛАЙ ФОЛ е АНГЛИЙСКИЯТ АНТИФАШИСТ воювал заедно с подчинената си Яна Язова за окончателният пълен разгром на Адолф Хитлер и тази смела тяхна съпротива е описана във БКП филма "ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА"..Около Януари 1969 ЧЕРВЕНИТЕ от БКП и ДС намират кусури на АНГЛИЙСКИЯТ ЕТНОС на НИКОЛАЙ ФОЛ и изцяло УМИШЛЕНО го УБИВАТ като БЯЛ АМЕРИКАНСКИ КАУБОЙ от САЩ само няколко седмици преди НИЙЛ АРМСТРОНГ от името на САЩ за Първи Път да стъпи на ЛУНАТА!...ВЪЗМОЖНО е НИКОЛАЙ ФОЛ да е РОНАЛД РЕЙГЪН балами!
206
0
 
1
 
! Отговори
ВИСШАТА НАНСИ преди 2 седмици
На терористичен атентат с ВЪЛНОВИ ОРЪЖИЯ или други подобни свръхмодерни ПСИХО оръжия е бил станал жертва Роналд Рейгън твърди чисто психологически съпругата му НАНСИ Рейгън...............Талибаните МУМУНИ все още като ИЗОСТАНАЛИ се гърмят с ПУШКАЛА...........ЧЕРВЕНИЯТ ТИРАНИН на БКП Тодор Христов Живков след като умрял назначил велиславадъревата Бойко от Банкя ВТОРО поколение от БКП и ДС да разследва УБИТИТЕ от Роналд Рейгън ЮДЕОЕВРЕЙЧЕТА ТРИ:Максуел,Азимов,Ранд което е УМСТВЕНОНЕСЪСТОЯТЕЛНО
205
1
 
5
 
! Отговори
THE BEST преди 2 седмици
Хемус - КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ Я ЧАКАМЕ ОЩЕ........ платени магистрали - СМЯХ....
204
1
 
1
 
! Отговори
ГОСПОЖАТА преди 2 седмици
НАНСИ Рейгън съпругата на подозираният НИКОЛАЙ ФОЛ казващ се РОНАЛД РЕЙГЪН упорито твърди че съпругът и РОНАЛД РЕЙГЪН е станал жертва на УМИШЛЕН ТЕРОРИСТИЧЕН АТЕНТАТ В ГЛАВАТА С ВЪЛНОВИ ОРЪЖИЯ или други ПСИХО оръжия................Терористичните атентати срещу КЕНЕДИ или ТРЪМП НЕ СА ЧАК ТАКАВА ОПАСНОСТ за вашето оцеляване...........НАНСИ РЕЙГЪН също ТЪРСИ СПРАВЕДЛИВОСТ за АТЕНТАТА В ГЛАВАТА С ВЪЛНОВИ ОРЪЖИЯ на съпругът и РОНАЛД РЕЙГЪН и току виж АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ минимум ЧЕРВЕНИ са ги ИЗБИЛИ
203
4
 
3
 
! Отговори
До 205 преди 2 седмици
Ами ние си избираме Бойко, вече 15 години. Ти си руски единак в малцинство
202
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
както пееше баба Стойна:-"Трън до цвят,шарен свят...От кратунките-кратунки,от мамунките-мамунки"..Аз добавям:-От ***-***...Толкова ли не можем от цяла България да изберем десетина свестни мъже,които да се грижат за държавата ?..А позволяваме на разни мутри,крадци,шарлатани,неморални слугински същества да определят реда в държавата?..Все пак сме социум,бе хора!..Девиза ни "Всеки да се спасява поотделно" важи за вълците-единаци,НЕ и за човешки социум !
201
1
 
1
 
! Отговори
НАНСИ Рейгън ГИ ГОНИ преди 2 седмици
ЗВЕЗДНИ ВОЙНИ на Пентагона в САЩ дефакто е с истински създател червеният тиранин от БКП Тодор Христов Живков............С малко по-малко от месец УБИЙСТВОТО на НИКОЛАЙ ФОЛ през 1969 година ИЗПРЕВАРВА Първото кацане на ЛУНАТА от НИЙЛ АРМСТРОНГ от САЩ което е ЗАБЕЛЯЗАНО и от самите САЩ то ест истинската самоличност на АКТьОРА Роналд Рейгън от 1980 до 1988 е ЗАВЪРНАЛИЯТ СЕ НИКОЛАЙ ФОЛ дори под формата на ЗВЕЗДНИ ВОЙНИ срещу СССР и ТОДОР ЖИВКОВ
200
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо Тиквата и Пра сето убиха Алексей Петров? Кой ще разследва?
199
1
 
2
 
! Отговори
ИВАЙЛО ЦАР Е БКП преди 2 седмици
Бай ТОШКО от БКП си ИМАЛ в самите САЩ юдеоеврейчето Робърт Максуел ама лошият КАЛПАЗАНИН Роналд Рейгън взел че му го УТРЕПАЛ и за след като умре си назначил внедреният таен милиционер агент велиславадъревата БОЙКО БОРИСОВ от Банкя ВТОРО поколение червен член на БКП и милиционер от ДС та да ИЗЛОВИ масовият убиец на ЮДЕОЕВРЕИТЕ Роналд Рейгън ПРЕЧУКАЛ още и Юдеоеврейската БЕЗДЕТНА девственица АЙН РАНД в общ ГРОБ с БРЕЖНЕВ и СЕЛЯНИНА от Петровичи,Грузия ЮдеоХАЗАР Айзък Азимов..ФАНАЛИ БКП ОНАЯ работа
198
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако Бойко Борисов дойде на власт ще реши проблемите с глобалното затопляне, липсата на вода в йемен и спадналия питон на митю пищова
197
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко Борисов е най-успешния политик на прехода. Ако той стане премиер, ще дойдат и парите от Европа, и пътищата ще се ремонтират, и икономиката ще по тръгне. Кирчовци ос*ра*ха всичко. Радев счупи държавата.
196
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
той не може да говори и да каже нещо смислено, защото влиза в противоречие с делата си в миналото.
195
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
крадец и предател, нанесъл вреди на българската икономика за милиарди, мястото му е в затвора.
194
1
 
12
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 2 седмици
Каква политика може да води човек който сутрин говори едно, на обяд друго, вечер трето и като каже нещо след 5 минути го е забравил?
193
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
АКО БОЙКО УСПЕЕ ДА КАЖЕ ТРИ ИЗРЕЧЕНИЯ В ЛОГИЧНА И СМИСЛОВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО. ЗА 15 ГОДИНИ НЕ УСПЯ.
192
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дъртия коцкар пак блещи простотии, вече звучи по-неадекватен и от Шиши. За 12 години управление на това ОПГ 1 млн българи изчезнаха от картата и едни милиарди потънаха безследно.
191
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБ ще води политика, каквато му каже Пеевски. Още повече след като го изхвърлиха от ДПС и му остана само една партия върху която има влияние - ГЕРБ. Все пак трябва да изпълнява болните си амбиции
190
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тепърва ще търсят значението на думата...