Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата

Политическият егоизъм трябва да бъде сложен назад, каза той
11 сеп 2024 11:52, Нели Христова
195
Петков отговори на Борисов: За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата
Снимка: БГНЕС

"За да си джентълмен, трябва да си спазваш думата. Истината е, че ние си нямаме доверие между партиите, иначе нямаше да сме на това дередже".

Това заяви пред журналисти съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков по повод призива на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за джентълменско споразумение между партиите.

Още по темата
"Ние предложихме решение за изход от политическата криза и това е равноотдалечен, непартиен икономист или юрист, всички да се съгласим за обща програма и да изведем България напред", припомни Петков. Той сподели, че се чувства като в "Майстора и Маргарита" на Булгаков, а причината за това е, че се "вкарват закони за защита на смяна на пола на деца от ИТН, вкарват се закони като на "Възраждане" за чуждите агенти".

"Възраждане" взима закона на Путин от преди 12 години, вкарва го в България – Русия се опитва между другото да го изнася този закон навсякъде. Спряха европейски път на Грузия с този закон. Ние си говорим от сутрин до вечер за смяна на пола, за джендъри, за чужди агенти. Ние спираме с това. Нашата програма изцяло ще бъде за реалните проблеми, инвестиция в младите и в бъдещето", категоричен е Петков.

Съпредседателят на ПП-ДБ посочи, че една трета от всички медицински сестри, които завършват в момента, отиват в чужбина. "Над една четвърт от всички млади хора завършват университет, искат да работят в чужбина. Нямаме един университет в топ 1000", добави той и допълни, че програмата на коалицията ще бъде изцяло насочена в младите и в бъдещето.

Според него, ако всички тези приоритети бъдат сложени на маса, едва ли би имало партии, които не биха се обединили около тях. "Слагайки една такава общонационална програма за бъдещето на младите хора на масата, вярвам, че е много трудно за която и да е партия да каже ние не сме съгласни", поясни още Петков.

Петков призова Борисов да се замисли каква е дефиницията на джентълмена и кои са приоритетите на България. По думите му в момента политическият егоизмът трябва да бъде сложен на заден план.

"Трябва да намерим един достоен премиер, на който всички да му имаме доверие и да сложим на масата реалните политики за България", заключи той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от Избори 2024
Липсата на доверие е основен проблем в политиката
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
11
 
! Отговори
Бай Коста преди 1 седмица
Толкова изтъркано и вяло е вече всичко що излиза от устата на Киро, че се чудя колко са диотите, които за последно ще му се вържат на глупостите.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Боко е суеверен. Киро да му даде кръст и библия да се закълне.
68
1
 
4
 
! Отговори
Асенчи преди 1 седмица
Мравояд си
67
4
 
11
 
! Отговори
Шарлатанин Радев преди 1 седмица
Намерил се кой да говори за спазване на думата!!!
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мутрата им Алексей умря, ще викат Лорд Евгени Минчев да прави "Сглобката 2"
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кире, само ме интересува плащаш ли детски на Ленчето, щото не е много джентълменско да оставиш Миро да ти дондурка лапето на собствени разноски.
64
0
 
0
 
! Отговори
sa преди 1 седмица
https://youtube/watch?v=UOenhDrQkpg
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има и други уги млади, и образовани хора в държавата, освен ПП измамниците, деца на комунистическите палачи, и доносници. Само заради видеото с парапета и записите, би трябвало да излязат от политиката. Повръща ми се от тях!
62
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Прав е Кирчо, това джентълмен от устата на банкянския селянин, звучи някак си извратено :)))
61
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП,ДБ трябва най-сетне, да престанат да клеветят и да съсипват тази клета държава, и да богатеят на неин гръб!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 56 скоро няма да иа ЕС, вече шенген отиде в историят от вчера има проверки по вскики граници, скоро ще почнат да напускат държави и после и еврото отива в историята. Западна европа става халифат
59
2
 
3
 
! Отговори
Киро-джентълмена преди 1 седмица
Баце ако беше жена щях да ти нагъна ПАРАПЕТА по джентълменски на стълбището...
58
2
 
19
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 седмица
Всичко казанао от Кирцата е лишено от съдържание и пълно с противоречия. Човекът който подаде фалшива декларация и се спаси благодарение на връзките с ДС говори за законност! Човекът който обеща с "джентълменско споразумение" да направи ротация и я провали от алчност говори за джентълменство! Човекът успял с помщта на пРезидента и други партии-носители да влезе в Парламента иска всички да му приемат програмата! Смешен и жалък!
57
3
 
14
 
! Отговори
Курдо Коленков преди 1 седмица
То не,че Боко пращи от джентълменство, но в сравнение с киро шиндлера е направо цветна картинка. То не бяха дърти лъжи и демагогии и за канадското гражданство и за завода за електромобили и за руския газ, който и до ден днешен пак е руски. Няма никакви американски танкери с газ. И за едната заплата, дето щяхме да я даваме на украинците и за пенсиите и за изтеглените милиарди, които киро и неговата шайка изплюскаха и за ала-балата с машинките за гласуване и президента Хора не гласувайте за ППДБ!
56
1
 
9
 
! Отговори
Герен преди 1 седмица
ТИ КОЙТО ПРОДАДЕ ГЛАСОВЕТЕ НА ХОРАТА. ТИ КОЙТО НАПРАВИ СГЛОБКА СЪС НАЙ КРАДЛИВИТЕ ОТ ПРЕХОДА(ТИПИСА ШИШИ ДОГАН) ТИ КОЙТО НАГРУХА СЕБЕ СИ И БАЩА ИСКАШ ДА КАЖЕШ,ЧЕ СИ СЕ ПРОМЕНИЛ... НЕ ТИ СИ ИЗЕДНИК НЕ МОРАЛЕН.
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Измамник да говори за спазване на думата - смях. И този път ще се наложи да избираме между некадърен, по-некадърен и най-некадърен....
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви джентълменски споразумения ще се сключват пак със снимания от Мата Хари, но ТОЙ не я изобличи, нали е джентълмен? Как ли НСО ги изпуска такива вагабонтКи?
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Избирателите ще покажат кой какво къде как и защо съвсем скоро, те вече го показаха но този пак не е разбрал.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Никой не иска Възраждане и БРИКС. След падането на най -големия руски агент тук Меди Доган, сега мястото на агент е на Костя Копейкин и Волгин.Те искат турско да стане, ама да сме с Русия в БРИКС.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И 2 Мата сте Лъжци Кире!!