Томов: "ДПС - Ново начало" подаде онлайн само 1 от 9 нужни документа

Минута преди срока Чакъров поискал ДПС да излезе от коалицията на Пеевски
12 сеп 2024 09:39, Петър Бойчев
37
Томов: "ДПС - Ново начало" подаде онлайн само 1 от 9 нужни документа
Снимка БГНЕС

Има заявления за оттегляне на ДПС от коалицията „ДПС- Ново начало”. То е подадено от другото ръководство на Движението, представлявано от Джевдет Чакъров. Това се е случило минута преди изтичане на крайния срок за регистрация, каза в студиото на "Здравей, България" Цветозар Томов, зам.-председател на Централната избирателна комисия.

"При наличието на двама представляващи с противоположни искания е възможно искането на Чакъров да бъде уважено. Вече дори имаме и възражение срещу това искане. Кризата, която е свързана с конфликта в ръководството на ДПС, е в ущърб на избирателите му. Всяка формация може да иска промяна в състава на коалицията, в която участва, но зависи от коалиционното споразумение", посочи още Томов.

Той коментира и решението на ВАС да разреши регистрацията на „Движение за права и свободи – Ново начало”.

"Не приемам всички аргументи на ВАС. Ще видим какви ще са последиците от това решение. Може би трябва при регистрация да работим от 00.00 ч. Подадени по дистанционен път документи са валидни, стига да е в упоменатия срок. В случая на коалицията на Пеевски е подаден само 1 от 9 документа, които трябва да придружават едно заявление. Другите бяха внесени на хартия по-късно", обясни той.

Според Томов технически невъзможно е всички документи да се подадат по електронен път. Пример за това са списъците. "Има изисквания, които налагат хартиен носител. Кой се е регистрирал първи не бива никога да бъде решаващо при един вътрешнополитически конфликт. Нямаме коалиция, представлявана от Пеевски, други лица я представляват - упълномощени от него депутати от ДПС", посочи зам.-председателят на ЦИК.

По думите му партиите и коалициите могат да използват илюстративни материали с лица, дали съгласието си да са на тях. ДПС има право на членове в СИК, като парламентарно представена партия. Коалиция „Алианс за права и свободи” няма как да има такива, тъй като сред двете формации, които я съставят, няма ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Избори 2024
МВР провежда Национално съвещание заради изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Д елян Пеев С ки ДПС преди 5 дни
Делян Пеевски $ecurity (дпс).Пеевски не краде,а съхранява. има само едно ДПС това на доктор господин Делян Пеевски $(дпс). тия уж са доктори понеже те обичат да се наричат доктори, хидроинжинери, философи,деребеи и и атомни физици и джевдети и т.н, те са земеделци
29
1
 
1
 
! Отговори
Откраднал е законно преди 5 дни
изпратете ги директно при Шолц на Германия, тия доктори, хидроинжинери, философи,деребеи и лекари и атомни физици и джевдети, там да се занимават с политиката понеже там има 7 милиона турци, повече от колкото бг, но не искат, защото в бг лесно се краде и в германия не са позволени етническите партии. в бьлгария можеш 35 години да седиш в парламента и да си депутат докато пенсионираш или в сараите на ДС , имам предвид изгонените депутати от дпс.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
СЪДИЙКИТЕ СА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНО ПРОИЗВОДСТВО ПРЕЗ ИНСПЕКТОРАТА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ ЗА НАПЪЛНО НЕЗАКОННИЯ СИ АКТ, КОЙТО СЪТВОРИХА.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Има всичко, съдът си избира какво му е нужно от всичкото, за да изпълни поръчката.
26
2
 
1
 
! Отговори
Пеевски не краде,а с преди 5 дни
Пеевски не краде,а съхранява.Делян Пеевски $ecurity (дпс)има само едно ДПС това на господин Пеевски, Делян Пеевски $(дпс)
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ДИОНА ПРЕЗИДЕНТ!
24
2
 
7
 
! Отговори
Фитока преди 5 дни
Има решение на ВАС при изрично посочени представляващи коалицията "ДПС - Ново начало",но видите ли и Чакъров се имал същата власт.Коалицията е утвърдена от съда и ме е представлявана от Чакъров,а от Пеевски,на който като ги слушам от ЦИК ще му се наложи за пореден път да се обърне към съда.Каквото и да си решават в ЦИК има и след тях,кой да се произнесе.
23
4
 
18
 
! Отговори
Да попитам: преди 5 дни
Има ли изненадани от решението на ВАС? Публична тайна е какви са тъй наречените магистрати! Това са седемте плюс осмото джудже,това са хората,назначавани от Черния,от Нотариуса,от Шопара! Това са тези,които за ужасни умишлени убийства издават условни присъди и пущат доказани убийци на свобода! Това са тези,които носят огромна вина за пропадането и съсипването на БЪЛГАРИЯ!!!
22
3
 
12
 
! Отговори
Пеевски преди 5 дни
Аз, съм, съд, прокуратура и мвр. Разбрахте ли рая! Слава Укринае! гответе се за фронта.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ВАС,няма други като вас.Един ***.яр,е завладял всички важни институции в държавата деребейства, Боко го гледа протрива доволно ръце и чака 28-октомври.
20
2
 
7
 
! Отговори
Пудела преди 5 дни
Вярвам,вярвам ве в честността на изборите,само ако моите любимци успеяш да спрат Пеевски от изборите!
19
1
 
10
 
! Отговори
Бренда преди 5 дни
Този е ясно,че ще гласува искането на Чакъров да бъде уважено,в опит да спрат Пеевски.И за този съдът греши и те ще го "поравят" като уважат искането на Чакъров,е изрази се било възможно,но отсега е ясно как ще гласува.
18
3
 
14
 
! Отговори
>>> преди 5 дни
"...такъв вариант ,..."Не приемам всички аргменти на ВАС " ! Решенията на съда се изпълняват , а не се коментират !До Няма"и що да не те в съда да не са безгрешни ,да не са богове. Толкова са прогнили и корумпирани ,че заслужават народният съд от тях първи да почне и без изключения...
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ВАС СЕ ПРОИЗНЕСЕ ВЕЧЕ И ПРАВИЛНО. АКО СА ЛИПСВАЛИ НЯКАКВИ ДОКУМЕНТИ ЦИК Е СЛЪЖЕН ДА ДАДЕ ЕКАЗАНИЕ ДА БЪДАТ ДОПЪЛНЕНИ, НО ДА ПРИЕМАТ РЕГИСТРАЦИЯТА.
16
1
 
16
 
! Отговори
JJ преди 5 дни
Мафия
15
0
 
10
 
! Отговори
Има закон в преди 5 дни
Конституцията,която гласи за еднолично управление на една държава със султанско управление довежда до мизерия.Резултата на партия Де.на ПСето е очеваден.
14
1
 
7
 
! Отговори
Партия Де.ба ПСето преди 5 дни
На купи син помяра,няма бъдеще във православна България.
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Най после Доган е АУТ няма вечни какво толкова все с това ни занимават по телевизиите Едни нарочно говорят да заблудят защо
12
0
 
11
 
! Отговори
Ниската култура преди 5 дни
Съсипа високо развита православна държава в гето
11
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не ЦИК, а ЦИРК (Централна избирателна на Радев Комисия)