Насар се зарече и изпълни: Злато за България в родния Париж

Шаемпионът гарнира титлата със световен рекорд
Обновена: 10 авг 2024 14:32 | 9 авг 2024 18:21, Петър Бойчев
207
Насар се зарече и изпълни: Злато за България в родния Париж
Снимка БГНЕС

Българинът Карлас Насар стана олимпийски шампион в родния си град Париж. Той обеща да стане първи дори без да тренира и днес просто помете всички. За да остави всякакви съмнения, постави и световен рекорд - 404 кг в двубоя.

Карлос Насар стана първи в категория до 89 кг само с първия си опит в изтласкването. Той вдигна 213 килограма и така събра двубой от 393. Повечето му съперници вече бяха приключили борбата. След него останаха Джейсън Лопес от Венецуела с 390 кг и Антонио Пицолато от Италия с 384 кг. 

Във втория си опит Карлос закова и 224 килограма, с което подобри собствения си световен рекорд и прати в историята и този в двубоя, като събра 404 кг. Така той стана първият, който минава границата от 400 килограма. Предното постижение бе на китаеца Даин Ли - само 396 кг. 

В изхвърлянето Карлос направи три блестящи опита. В първия той закова 173 кг, а във втория - 177. При третото му излизане вдигна и 180.

Колкото него постигна колумбиецът Лопес, който е световен рекордьор в движение. На 5 килограма от тях остана Марин Робу от Молдова.  

В залата е пълно с българи. Дойдоха и хора от агитката на ЦСКА. Карлос е известен като един от най-запалените привърженици на "червените".

За състезанието дойде президентът на БОК и легенда в леката атлетика Стефка Костадинова и генсекът на комитета Белчо Горанов. Дойде и Христо Стоичков, който е гост на делегацията ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
4
 
32
 
! Отговори
Фен на Карлос преди 1 месец
Карлос Насар преподаде един урок на българските депутати - не се продаде за пари. Освен тежкоатлет от световна класа, той е истински човек с доказано функционираща ценностна система. Поклон за положените усилия, за безкрайните тренировки и лишения! Честит златен медал!
119
6
 
8
 
! Отговори
НАГЛИ РУСОФИЛИ.... преди 1 месец
РАМЗАН КАДИРОВ ЕТНИЧЕСКИ РУСНАК ЛИ Е?.... СЪЩО И ПУТИН - ЕТНИЧЕСКИ РУСНАК ЛИ Е...??
118
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новият Гълабин Боевски.И за него се радвахме, помните ли?А се радвахме и за тия дето разбиха футбола в Бг, помните ли?Със знамена и клаксони.Висяхме по градинките.Сега ни е срам от всички тези хора.И съжаляваме.По - полека с патриотизма и то в 21 век.
117
15
 
4
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Всеки медал за България на тези Олимпийски игри е пирон в ковЧега на нашите кУпейки:):):)Те искат русия да печели медали:):):)Обаче техната русия скоро няма да има спортисти на такива спортни състезания:):):):)Да ходат там да си прават неква алтернатива със Иран,Северна Корея,Сирия,Ангола и Никарагуа:):):)Вчера на баскетбола САЩ си поиграха на котка и мишка със сърбите и накрая за една четвърт ги изкормиха:):):)Утре идва ред на франсетата и после отново ЗЛАТОТО:):):)кУпейки нещо?:):):)
116
4
 
14
 
! Отговори
До Айляк преди 1 месец
А какво да избере, като майка му е българка? Майката е 100 % българка. Майката винаги е една. За бащинството знаете, че може да се спори.
115
3
 
24
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Целуна си трибагреника ни пришит на екипа му, изпя си кат' пич "Мила Родино", гласът му ехтеше из цялата зала, златен медал на гърдите му...и това става насред родния му Париж. Какво можем да искаме повече? Късметлия сме, че е избрал България. Само да не го изтървем, че тогава лошо...Да не забравяме, че Карлос е много млад...и може да изравни рекордните три олимп. титли на друг наш велик щангист - Наим Сюлейманоглу.
114
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А Русия колко медала взе?? Путин ще се радва ли?
113
6
 
8
 
! Отговори
Тачо преди 1 месец
Повечето от тук коментиращите специалисти,не са се събллчали по физическо и най-тежкото което са вдигали е шкембето си за да могат да си видят мамалигата и да се из.пикаят
112
10
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
кУпейките рИвЪт:):):)Що ме цензурирате бе?:):):)
111
17
 
6
 
! Отговори
Teнгри кан преди 1 месец
Toчно това писха днес, на една доста глуповата статич във Фес-а;))) И този не е българин. Иначе, школуваното глобалистко съзнание на по-младите поколения, ще го нарича "българин", но ние, истинските българи, знаем, че не е, както не е българин, както и Божидар Андреев не е българин. Дайте се, разберем. Ние сме на дъното и не ни е нужно фалшиво спортно напопмване, че сме нещо. Ние сме Дъно! И скоро ще го разберете с поколението на "райският газ";)))
110
8
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
ВЕЧЕ НЕ СЕ КАЗВАТ РУСОФИЛИ , А ХОРОШУТКИ ИЛИ ХОРОШУНДИ ХА ХА ХА ХА ХАААААААААААА
109
9
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
Русофилите хорошутки да одят при Радев ХОРОШУНДАТА.
108
4
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
*** рИвЪт:):):)
107
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То па все едно русофилите играете за България
106
11
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
107 ми голям коментар наистина браво!Руските хорошутки отиват на фронта, че пуйтийн иска .
105
4
 
4
 
! Отговори
до преди 1 месец
Фалшиво звучиш и ти.Територията е на Източната римска империя преди тук да дойде ордата на прабългарите.Те дават името на държавата България, която не е призната от Византия, а хановете и са нещо като международни терористи за империята, едвам се кръщават да влязат в Европа да ги признаят, но лъжат за вярата си, останали са езичници и войнстващи атеисти.
104
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами самия факт, че са избрали България, да се състезават за България, значи нещо. Нали се сещате, че всяка държава би искала да има олимпийски медалист и би го приела. Що не отидоха да се състезават за голташка пРосия ами дори рускините се състезават за държави от ЕС? А kAпейки?
103
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За русофилите България е руска територия нагло окупирана от някакви измислени българи
102
14
 
3
 
! Отговори
фалшиви медали преди 1 месец
Не се радвайте, това не са истински златни медали, а от фалшиво злато като позлатата, която няма чисто злато.След провалената олимпиада в Токио, дойде реда на фалшивата олимпида, в Лос Анджелис ще е последната, след 2032 няма да пращаме нищо по олимпиади като в евровизия.Това са реалностите.С такъв народ няма как да има такава държава.
101
4
 
35
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 месец
Майката на Карлос Насар е българка.Така ,че има пълното право да се състезава за България и да се чувства българин.