Няма риск СДС и ДСБ да се разделят, рече Прошков

Синият кандидат-кмет поиска спиране на обществена поръчка
Обновена: 18 авг 2011 16:16 | 18 авг 2011 13:50,
105
Няма риск СДС и ДСБ да се разделят, рече Прошков
Снимка: архив, БТА

Няма риск СДС и ДСБ да се разделят на изборите, заяви кандидатът за кмет на София на Синята коалиция Прошко Прошков. Той е категоричен, че няма разцепление в Синята коалиция.

Думите му дойдоха в отговор на репортерски въпрос дали има напрежение между двете партии при определянето на листата за общински съветници в столицата.

На пресконференция Прошко Прошков призова да се спре обществена поръчка за електронното управление на Столичната община.

Синият кандидат за кмет отбеляза, че преди 20 дни от общината са обявили поръчка на стойност около 3 млн. лева за изграждане на части от т.нар. електронна община.

Той допълни, че до момента за тази дейност има сключен договор за близо 4 милиона лева за консултантски услуги.

Според него обявяването на поръчка в "12 без 5" преди избори показва желание настоящото ръководство да вкара в ангажименти следващото управление на града.

Прошков посочи, че предлаганата система няма да доведе до промяна на взаимоотношенията на гражданите с общината, каквато трябва да е основната й задача, а само ще автоматизира работните процеси вътре в администрацията.

"Столичната община е напълно затворена за гражданите и се държи като секретна служба, а трябва да е достъпна", каза Прошков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: Прошко Прошков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
4
 
4
 
! Отговори
до #62 преди 12 години
ай стига с тази ЖЪЛТА преса на сем. свинки!?НЕ СПАМИ БРЕ WHITE TRASH!
61
4
 
6
 
! Отговори
tursi v google преди 12 години
Костов и Доган се срещали тайно В политиката няма емоции, само интереси. Това правило доказват бившите непримирими врагове Иван Костов и Ахмед Доган. От няколко месеца ДСБ и ДПС внимателно опипват почвата и дават знаци, че размразят ледовете помежду си, пише "Стандарт". Новата дружба започнала с тайна среща между Командира и Сокола преди вътрешните избори за президент в Синята коалиция, признават депутати и от двете страни. Тогава гласуването бе отворено за всички граждани, а социолозите прогнозираха включване на ДПС в полза на СДС. Според слуха Костов се договорил с Доган ДПС да не се намесва във вътрешното гласуване. В замяна му обещал подкрепа при вот на недоверие към кабинета, внесен от ДПС.Доган и Костов с три срещи напоследъкДвамата били притеснени, че можело да ги елиминират от играта. Мартин Димитров пък не разбирал за какво става дума. Битката между Дал и Доган продължавала, а в ДПС царяло объркване и страх.Необходимостта и двамата партийни лидери да останат в играта накарала Доган и Костов да заровят томахавките, твърди днес в интервю за 24 часа проф. д-р Людмил Георгиев. Той твърди, че в последните седмици двамата се срещали 3 пъти. Никой обаче не казвал за какво са си говорили.Ако Румен Христов стане президент, това означава възраждане на СДС и перспектива за формиране на нов десен проект, към който биха се включили Касим Дал и други некомпрометирани десни политици, твърди още Георгиев. На свой ред това пък означавало елиминиране на Костов и Доган от играта. Затова предприели спешни мерки да не се случи кандидатурата на Христов. Жалкото било, че Мартин Димитров не разбирал за какво става дума.Битката между Дал и Доган продължава, а в ДПС цари объркване и страх от случващото се, твърди още Георгиев.
60
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Костов - убиеца на СДС
59
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Йорданов Костов 1 ! на ДС
58
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Йорданов Костов 1 !Не е безгрешен,но е най-добрият Български държавник! Хайдееее, ДС пусна лайномета срещу Костов.
57
1
 
13
 
! Отговори
до безмозъчния преди 12 години
Да ти припомня, смешнико, че 1997г. и 2001г. бяха направени две големи стъпки за отваряне на архивите, но 2002г. вашия човек мадридския комунист въведе в действие "Закон за защита на класифицираната информация", която е** майката на предишните две стъпки. За такива лъжци като теб информацията може да се намери дори в WikiPedia. Там ясно можеш да видиш цялата ретроспекция на проблема след 1990г. и да видиш кой има активна позиция по отношение на досиетата. Не ви омръзна да лъжите, мръсни комунистически ***... Защото конституционният съд, пълен с агенти на ДС, спря отварянето на досиетата, затова. А пък първата работа на правителството на крадливия Симо през 2001 г., беше да закрие комисията на Методи Андреев, която се занимаваше с тях.
56
3
 
11
 
! Отговори
@@@ преди 12 години
На мен пък ми писна от безмозъчни комунисти, които лъжат като разпрани. Проучи какво се случи в периода 1997-2001 когато управляваше СДС по въпроса с досиетата и ДС. Тогава за първи път комунистическия режим беше обявен за незаконен и за престъпление срещу държавата. Тогава беше направен опит досиетата да бъдат отворени. Но един съд тогава спря това нещо.
55
4
 
11
 
! Отговори
СК преди 12 години
Хихи, Доган верно все още получава среднощни напикавания при спомена за Костовото управление. Тогава беше наврян на кучето в *** и беше наистина независим, т.е от него нищо не зависеше!!! Хубави времена, дори само заради този факт винаги ще уважавам Костов! Единственият, който преди сума си години нарече *** "проклятие за България"! Тогава Сидеров още не знаеше думата национализъм, ама нейсе...
54
2
 
7
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Запрепирали сте се тук като на селска седянка!Не прочетохте ли, че човекът е поискал СПИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА за 3 млн!За какво - за информационна система!Тази деловодна система, каква ще е бе хора - нов скайп,туитър или фейсбук, та да струва толкова! Нямаше ли един програмист във форума, та да прецени, колко може да струва такова нещо!А по въпроса за изборите - последните 3 пъти софиянци - просто масово не гласуваха, защото нямаше техен ИСТИНСКИ КАНДИДАТ!Не правете сметки безкръчмар!
53
7
 
14
 
! Отговори
#53 преди 12 години
Иван Костов е най-свестния политик в България!Но вие комунистияеските *** го мразите,защото дойде ли на власт доста от вас крадливите,ще търкате наровете по затворите...
52
5
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
...колега ,той върви заедно с И.Й.КОСТОВ ,ТА ЗА ТОВА СИ ГИ ВЗЕМИ НА ГРЪБ И СИ ГИ ЗАНЕСИ В ...КЪЩИ,ЗА ДА ТЕ ИЗГОНИ ...ЖЕНА ТИ!
51
4
 
6
 
! Отговори
само питам? преди 12 години
ТеЯ,още ли се правят на .....мъже ?
50
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще гласувам за Прошко Прошков,защото симпатизирам на ДСБ.Дано не е поредното разочарование.Изглежда доста умен и добре възпитан.Повече борбеност му пожелавам.А Герб щом са се разбързали за тази поръчка значи не са сигурни в бляскавата си победа в София.
49
6
 
6
 
! Отговори
NA преди 12 години
И да се разделят и да се събират няма ефект само мрънкат и крадат, ГЕРБ ще спечели
48
10
 
10
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
СДС и ДСБ отдавна не съществуват. Съществуват само в болните мозъци на няколко болни за власт и за пари сини комунисти от върхушката на тия бивши партийки.
47
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прошко Прошков се Изпрошка!
46
6
 
18
 
! Отговори
ликтор преди 12 години
Прошко Прошков е кандидата на Синята Коалиция - той победи във вътрешни избори първо Петър Москов ,а после и Владо Кисьов - две наистина стойностни кандидатури !Победата над Владо Кисьов в София беше с много голяма разлика !Така че ,който подцени Прошко - ще пати !Да припомня само ,че през 2007 г. за кметското място в Лозенец би и Поля Станчева от ГЕРБ !Така че гербери и комунисти ,може да поздравите кмета Прошко Прошков !
45
9
 
18
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Може би 5% от пишещите тук са софиянци другите са дай да оплюем синята коалиция,аз също не съм от София но България заслужава да има столица с демократичен кмет
44
9
 
13
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Е че те синята "коалиция" не са ли си за оплюване . Последните години, само гледат да се джавкат вътрешно и да се разцепят на 15 партийки. Са и някакъв прошльо си издигнали за кандидат - еми тея 10 години вече се *** с електората си и после се чудят де им избяга
43
7
 
8
 
! Отговори
nemam nervi преди 12 години
Може би 5% от пишещите тук са софиянци другите са дай да оплюем синята коалиция,аз също не съм от София но България заслужава да има демократичен кмет