Мангъров: Ваксинираните може да се заразят с новите мутации на коронавируса

Според него само преболедувалите са защитени от тях
12 юли 2021 20:00,
213
Мангъров: Ваксинираните може да се заразят с новите мутации на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Преболедувалите коронавируса са защитени от всичките му мутации, докато за ваксинираните съществува опасност да се заразят отново с тях. В такава ситуация ще се наложи да им се поставят трета и четвърта доза, обясни доц. Атанас Мангъров, цитиран от БГНЕС.

По думите му в момента обществото не разполага с достатъчно информация за ваксините и тяхното действие.

Мангъров подчерта, че ползите от тях са много повече от възможните странични ефекти, които могат да предизвикат.

Инфекционистът е категоричен, че имунизирането срещу COVID-19 трябва да е личен и информиран избор. Той е на мнение, че ваксините срещу коронавирус са начин за предпазване, но те са натоварени със свръх очаквания от хората.

Още по темата
„Основният аргумент, който подхранва съмненията в това отношение, е, че въпреки, че ваксините са правени на милиони хора, преди поставянето им се иска информирано съгласие и отговорността за всички странични реакции се прехвърля върху правещия си ваксина. Производителите и държавата са освободени от отговорност. Ако нещата бяха така, както ги представя здравният министър и хората от МОН, нещата нямаше да са по този начин, защото при нито една от всички ваксини, които се използват рутинно, не се изисква такова информирано съгласие“, коментира той и подчерта, че хората не трябва да се задължават да се ваксинират, като се вкарват условия, че ако не го направят, това означава, че не са отговорни.

„Те се представиха като нещо, с което тази пандемия ще приключи, ако всички се ваксинират. Вижда се, че това не е така. В страните, които са напълно ваксинирани, например Израел и Сейшелските острови, се наблюдава ново нарастване на случаите на заразени с коронавирус и то сред ваксинирани хора“, посочи Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А честитоГъ3ете се за следващото бодване...И после нов вариант...И после още експериментална бълвоч в телатаОще преди година го казаха - и с ваксини нема връщане назад
163
8
 
12
 
! Отговори
аз преди 2 години
Е защо да се ваксинирам? Новите щамове излизат на всеки 2-3 месеца, аз не мога да смигна само ваксини да бия
162
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този явно няма време да следи научните публикации и дрънчи глупости. Или умре като всеки дребен мъж да си чеше егото публично дори и с небивалици. След "лекия полъх" дето щеше да отмине до края на юни 2020-та трябва много да те боли главата за да му се хващаш на измишльотините.
161
12
 
24
 
! Отговори
Да преди 2 години
Мангъров е пич и не на ваксините и лъжата Ковид.
160
4
 
19
 
! Отговори
бай Миле преди 2 години
До Анонимен "Никой никога не е твърдял,че като се ваксинираш няма да се заразиш.Твърдението е,че няма да боледуваш тежко с тръба в гълото в интензивно отделение" демек както над 90% от преболедувалите короната на общо основание. Да не забравяме, че за някои групи този процент на практика е почти 100 ( децата примерно ).Та хайде сега обясни защо хора от тези групи, които дори най-вероятно няма и да разберат, че са изкарали страшния вирус, трябва да се ваксинират???
159
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз все още си чакам научната статия на Мангъров по въпроса... ама мисля, че такова нещо няма да видя никога.
158
19
 
10
 
! Отговори
Off преди 2 години
Сал един лангърков на света знае истината. За 800 дни ще ви оправи ;)
157
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е ниско средното ниво в България.
156
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"ваксината ти помага да изкараш по-леко болестта" е толкова УБЕДИТЕЛНО, КОЛКОТО: "МАЛКО/ЛЕКО БРЕМЕННА". Или "по-малко мъж/жена". За зомбитата от сектата на последният КОРМИД, загубили способност да разсъждават вербална/ дори физическа/ реагират с агресия на елементарни въпроси като напр.: "Сега ден ли е?
155
31
 
28
 
! Отговори
интересно преди 2 години
на всеки средно ителигентен човеек с не промит мозък от конспирации и антиваксерства е ясно че ваксината е нещо естественно и нормално и като такова не предпазва напълно и идеално, но дава добра защита на повечето хора.интересно ми е как лекари или може би "лекари" им се дава думата да говорят глупости като на този субектсрам за науката медицинаспоред него вируса щеше да изчезне още лятото миналата година
154
29
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой никога не е твърдял,че като се ваксинираш няма да се заразиш.Твърдението е,че няма да боледуваш тежко с тръба в гълото в интензивно отделение и то не е сигурно на 100%.Ваксината не е панацея.Засега все още няма лекарство и ваксината остава единствено средство за нкаква защита.
153
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хитър ПетърТо евреите искат да владеят света и просто отбиват номера с физиологичен разтвор сигурно ,ама народа вярва. Някой да знае колко точно са ваксаните и преболедувалите, защото те дават само една обща стойност :)
152
16
 
33
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Защо след като еврейте ги набодоха като овце сега пак им сложиха маски и ги затвориха, повишават се случайте. Следователно тия ваксини да си ги наврат СЗО отзад!
151
18
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
човек с акъл, глава и стил на мислене, не като останалия свят, да си омъртвяват народа
150
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли лекар да обясни, защо не ни признават наличието на антитела, за защита и преболедуван кови? Това си е пълна дискриминация. Аз даже незнам кога съм го карал ама антитела доста имам.
149
7
 
33
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Вменява се вина у отказали отровата, на принципа - набодените овце искат да излизат извън обора, но овчаря ги държи заключени, като им казва - още не всички вие овце сте набодени и не мога да ви пускам на паша навън, ще си седите в обора и ще чакате до деня на заколението си. Така набодените овце обвиняват ненабодените, вместо да търсят проблема в овчарите, които са ги заключили Бързат да ваксинират всички, за да няма база за сравнение, като започне масовия мор на ваксинирани и лъсне измамата.
148
12
 
32
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Мангъров, колкото и неприятен да ми е, говори истини, за които като нищо някой ден ще го открият самоубил се (недай си Боже) с 2 куршума във тила.
147
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ясно, по-добре умрете от ковид, вместо да се ваксинирате.
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 153 Корни приватизациятаМного се отвиваш нещо и като нищо може да намерят някъде "настинал" в близко време
145
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този до кога ще говори глупости. Не трябва ли и него да го песионират. Защо го пропусна служебното правителство да го пенсионира7