Мангъров: Ваксинираните може да се заразят с новите мутации на коронавируса

Според него само преболедувалите са защитени от тях
12 юли 2021 20:00,
213
Мангъров: Ваксинираните може да се заразят с новите мутации на коронавируса
Снимка: БГНЕС

Преболедувалите коронавируса са защитени от всичките му мутации, докато за ваксинираните съществува опасност да се заразят отново с тях. В такава ситуация ще се наложи да им се поставят трета и четвърта доза, обясни доц. Атанас Мангъров, цитиран от БГНЕС.

По думите му в момента обществото не разполага с достатъчно информация за ваксините и тяхното действие.

Мангъров подчерта, че ползите от тях са много повече от възможните странични ефекти, които могат да предизвикат.

Инфекционистът е категоричен, че имунизирането срещу COVID-19 трябва да е личен и информиран избор. Той е на мнение, че ваксините срещу коронавирус са начин за предпазване, но те са натоварени със свръх очаквания от хората.

Още по темата
„Основният аргумент, който подхранва съмненията в това отношение, е, че въпреки, че ваксините са правени на милиони хора, преди поставянето им се иска информирано съгласие и отговорността за всички странични реакции се прехвърля върху правещия си ваксина. Производителите и държавата са освободени от отговорност. Ако нещата бяха така, както ги представя здравният министър и хората от МОН, нещата нямаше да са по този начин, защото при нито една от всички ваксини, които се използват рутинно, не се изисква такова информирано съгласие“, коментира той и подчерта, че хората не трябва да се задължават да се ваксинират, като се вкарват условия, че ако не го направят, това означава, че не са отговорни.

„Те се представиха като нещо, с което тази пандемия ще приключи, ако всички се ваксинират. Вижда се, че това не е така. В страните, които са напълно ваксинирани, например Израел и Сейшелските острови, се наблюдава ново нарастване на случаите на заразени с коронавирус и то сред ваксинирани хора“, посочи Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
11
 
27
 
! Отговори
SS преди 2 години
Който иска да се ваксинира.Негово право е. Но не можеш насила да караш хората да го правят.В къщи на семейния съвет взехме единодушно решение да не го правим.
143
8
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Е, нали ти няма да се заразиш, замълчи най-после. Има ли нещо или някой на този свят, против което и когото да не си контра???
142
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давайте повече трибуна на такива експерти, а не на бай Шилe и Гoджи
141
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се, че ваксинираните могат да се зарязат с новите мутации, това са съвсем различни структури, от тази, за която рабпотиха ваксините. Нали удрят по-лесно и не с темп. и липса на обоняние, а с болки в гърлото и хрема. Голям пан аир са тия препарати, а.к.а. ваксини.
140
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо му обръщате внимание нантоя ? Дори неможе да говори. Става ми лошо да се опитвам да го слушам. Спрете да му пишете под статиите.
139
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя съвсем изнагле! С какви данни разполагаш, бе, мунчооо? Върляй титлата и на село пенсиониран да гледаш домати.
138
16
 
5
 
! Отговори
магърян преди 2 години
другия път вируса няма да те пусне
137
3
 
15
 
! Отговори
159 преди 2 години
Ако знаете немски или английски, прочетете за Доктор Райнер Фюлмих (Dr. Reiner Fuelmich) и Др. Дейвид мартин (Dr. David Martin), новините са от 11 юли и престанете да ставате смешни. Мдааа, няма да се хабя повече да давам информация, която може да бъде четена и анализирана от грамотни хора, не от тези цъкащи палчета надолы (може би $0.50) на палче.
136
4
 
24
 
! Отговори
До 129 въпрос-отгово преди 2 години
Прав си! Защо толкова бързат да ни бодват? Странно нали? Инфо съгласие? Я да се факат! Нещо мирише и стадото не се усеща а се поддавва на страха! Абе ей тюффлецци, я се стегнете и не ги слушайте робитте на дявола! На мене само Бог ще ме упътва,не системата на лукавия !
135
6
 
9
 
! Отговори
159 преди 2 години
До ФактАко знаете немски или английски, прочетете за Доктор Райнер Фюлмих (Dr. Reiner Fuelmich) и Др. Дейвид мартин (Dr. David Martin), новините са от 11 юли.
134
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В западна Европа болниците са полу празни. Тестове се правят повсеместно, и на работа. Безплатни са за всички. Засичат се случаи на заразени, главно неваксинирани и с непълна ваксинация. За справка-в малка България има над 800 души хоспитализирани с ковид и над 100 в реанимациите .
133
5
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Има хиляда теории за коронавируса,обаче нито една не може да получи пълно потвърждение!И на практика се налагат силово определени мнения,зад които стоят бизнес и политически интереси.
132
6
 
19
 
! Отговори
До 94 преди 2 години
Не е грип. Има голяма разлика между двете заболявания. Боледувах от Ковид и бях доста зле. Температура, която те влачи поне 10 дни, дезориентация, ужасни болки в главата и безкрайно дълго, над 20 дни си болен. А по- гадното е после. Мой познат лежа 3 м в болница, защото вирусът му съсипа черния дроб. Той не пие. Друг получи адски болки в краката и не можеше да ходи месеци. Трети миокардит. Трудно си отива вирусът от теб. Хората са го измислили добре.
131
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те вече преболедувалите се разболяват повторно, а мавгъра си каканиже своето си. ***! Колко ли народ ще си отиде заради брътвежите му.
130
6
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 135 преди 2 години
Англия и Холандия не са най-ваксинираните държави в Европа. Случаите се увеличават, защото тестовете са безплатни и ги правят навсякъде. И освен това се заразяват предимно млади хора. Болниците си стоят празни.
129
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Мангъров,отдавна се компрометира.Защо още ни го показвате.
128
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за ковид 21 .Пригответе си още 25 $ за новата ваксина .И така до края на света .Важно е далаверата с ваксини да не спира .
127
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Англия и Холандия са двете най-ваксинирани държави в Европа, и при двете рязко се увеличават новите случаи. Някой да обясни...
126
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък имам голям респект за животните.Те убиват само за храна,за територия или за защита на малките.Не убиват поради религиозни причини,насилие ,за власт и т.н. както хората :(
125
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Индивид, който се плаши повече от човек, отколкото от Господ, е животно.