МЗ с томбола за ваксинирани, но интересът продължава да е нисък

Броят на желаещите да се имунизират е почти еднакъв на ден
2 окт 2021 15:00, Петя Славова
93
МЗ с томбола за ваксинирани, но интересът продължава да е нисък
Снимка: БГНЕС

Желаещите да се ваксинират от началото на септември насам са почти еднакъв брой всеки ден, а от обявяването на томболата, до този момент наплив все още няма, казва заместник-директорът на медицински дейности на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Още по темата

"Всеки един подход, ако може да накара и още един човек да се ваксинира. В последните няколко месеца има спад в сравнение с това, което беше през пролетта. Средно на ден минават между 150 и 200 човека в най добрите дни", каза тя.

Пациентите, които чакат реда си за ваксина, реагират различно на идеята за подарък.

"Мисля, че трябва да има такива стимули. По-скоро хората трябва да разберат необходимостта  от това да се ваксинират. По принцип българинът какво може да го мотивира. Така, че мисля, че има надежда. Дори не знаех, че има такава томбола. Когато човек има желание, нищо не може да го мотивира", допълни д-р Георгиева, цитирана от БНР.

Все още малък е броят на ваксинация сред децата над 12 г.

"На ден минават по четири, пет до десет деца, които ваксинираме. Очаквахме до преди началото на учебната година бройката да се увеличи, но бройката не е много голяма. Имаше няколко бременни жени, които се ваксинираха, и бяха много притеснени от това какви са ефектите и искаха консултация с лекуващ лекар", сподели тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз получих смс. Ако искам чсовник, ще си купя часовник. А не да чакам да ми се пада от томбола. Мисля да заведа дело за психически тормоз. Както към оператора, който позволява да получавам смс-и, така и към МЗ. Делото ще е за психически тормоз. То не стига телевия, радио, новинарски сайтове... ми накрая на подкараха и по личните телефони... това не е нормално. Ваксинацията е доброволна. Знам кога и къде поставят ваксини и ако искам ще отида да си сложа ваксина. Не е нужен всекидневен тормоз...
53
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой от нашите хора е вкарал смарт часовници ,а бря гадове на хората им трябват парички ,давайте по 500 лв и ще има резултат
52
1
 
34
 
! Отговори
тромбола преди 2 години
И по 10 часовника 100% да раздавахте, не тромбола, пак не си давам живота за дрънкулки. Вие сте тотално изперкали. Сигурно се изживявате като колумб с подаръци за диваците.
51
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като изключим колко е идиотско това начинание с томболата, вижда се и една друга извратена недомислица. Досега постоянно се говори, че трябва най - вече възрастните хора първо да се ваксинират. А тези смарт часовници определено не представляват никакъв интерес за бабите и дядовците. За какво им са? Ако някой клъвне на тая гола кука, то ще е млад човек.
50
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пука ми! Аз се ваксинирах много отдавна и пак бих се ваксинирала, ако трябва. Не заради томбола или ваучери, а да здравето ми.
49
1
 
25
 
! Отговори
Елеметарно, Уотсън! преди 2 години
Това с томболата истина ли е? Не е за вярване!
48
2
 
33
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Баба казваше, че часовник и нож не се подаряват. Трябва да се откупят с някакви стотинки.
47
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-внушителен е коментарът на Марсел Попов с 33 минуса! Непременно го прочетете, за да видите умствения крах на ваксърите. Кой би искал да общува с такива твари?...
46
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли очаквате някой да клъвне на тази постна стръв.Големи наивници сте чиновници в Мин.здрав.Оценявате живота ми на някаква минимална възможност да спечеля смарт часовник?Не ми е изпила чайка пипето.Още не ме е хванала склерозата.Айде запазете си наградите,печалбите,бонусите, както щете ги наричайте за вас си.Последна утешителна награда преди уволнението след месец-два.Дано да ви няма повече ми..з..ер..ни..ци!
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се ваксинирам ,когато видя ,че Борисов,Гешев , Доган ,Пеевски , НОЩ и онзи математика са вече в затвора.
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се часовниците били менте. Отделно половината от тях вече били откраднати. На 25 от тях имало рекламен надпис ГЕРБ. Всички останали са конфискувани ,защото не било платено митото. Язък ,само дето се ваксинираха Бг-и д и о ти те !
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балъците са в София най вече в Северозапада сме само мъжкари антиваксари
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дадат по един биткойн на всеки ваксиниран и готово. Наплив от желаещи ще има, даже ваксините ще свършат. ))
41
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирах се по време на отпуск. Двата дни, които се дават за ваксинирани учители няма да мога да ползвам. Давали се непосредствено след ваксината. Абсолютна мало.ум.щина. Същото е и с часовниците. Същото е и с онези ваучери от 20лв., където уж ги дават, но трябва да купиш за 50 лв.нещо от Метро, за да ги ползваш. Всичката ни работа е такава. Хубава работа, ама българска. Шмерерлъци колкото да излъжат хората
40
1
 
51
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Такива томболи са най-доброто доказателство, чe властта ни третира като стадо г.*** независимо в коя част на планетата се провеждат!
39
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безумията нямат край. Томбола за 102 смарт часовника. На 100 хиляди ваксинирани за 1 месец, шанса е 1 на 1000. То лотарията е по добре, там поне те боцкат само финансово, а в случая те набождат наистина, и освен в томболата за часивници, участваш и в томбола за най - различни странични ефекти. Подлъгват ни с дрънкулки, все едно сме някакви аборигени. Срамна история.
38
40
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Ваксинират се, и цяла Европа се ваксинира, но това не помага. Антиваксърът е решил, че това е лъжа и толкова. От 9 кладенци вода ще донесе, но по гръб няма да падне.
37
1
 
30
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Печалба е дървен ковчег и среща със свети петър пред портите..
36
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печелят ръчен часовник с кукувица
35
1
 
34
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Залога е много висок. Ако някой се ваксинира може и да спечели. Но и в двата варианта няма да му трябва. Или ще е починал от ,,ваксината" или ще оцелее и ще е свързан към централния компютър. И в 2та варианта е излишен часовника