Кантарджиев: Догодина никой няма да иска да дойде в България

Все още има резерв от легла в болниците, каза консултантът на СО
8 окт 2021 14:18, Елка Василева
367
Кантарджиев: Догодина никой няма да иска да дойде в България
Снимка: архив, БГНЕС

"В София очакваме през следващите десет дни разпространението на коронавируса да стане дифузно. Все още има резерв от легла в болниците. При необходимост ще се наложат навременни мерки". Това каза проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по ваксиниране, пред БНР.

Още по темата

Според него през лятото министерството е трябвало да подходи като в страните от Европа. "Лятото трябваше да се каже - който иска да ходи по заведения, на концерти, на театри, трябва да се ваксинира. Тогава обаче министерството разчистваше лични сметки. Прехвърлянето на отговорност няма да доведе до нищо добро. Трябва авторитетни хора, на които обществото вярва, да говорят за ваксинациите хубаво, а не да се правят послания от министерството, които са смайващи", каза Кантарджиев.

Той посочи, че обикновено възрастните заразяват децата и затова е важно, ако няма достатъчно ваксинирани учители, те да носят маски в учебните заведения.

"От два дни в нашата страна е вече законно поставянето на допълнителна доза", допълни проф. Кантарджиев и прогнозира, че заради ниското ниво на ваксинация у нас "догодина никой няма да иска да дойде в България".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, бай шиле. Само да ги пуснат.
276
2
 
9
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Много им здраве,никой не съм канел
275
2
 
15
 
! Отговори
do 311 преди 2 години
А "грамотният" вярва на медиите безусловно и хич не му манипулират съзнанието, ама хич.
274
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджийка, моля те, не се натискай! Спокойно, въжета ще има за всички!
273
5
 
13
 
! Отговори
Епидемия преди 2 години
Дръжте се, хора, грипът иде и ще ппмете тези с отслабения имунитет. Познайте кои са....жокер - имат проблем с клетките-убийци и гранулоцити в кръвта след втората доза.
272
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунитетът срещу Ковид, както и протичането на болестта е строго индивидуално. Не съществува изследване, което да доказва, че антителата след преболедуване са по-ефикасни от ваксината. Напротив, от личен опит виждам, че ваксината работи по-добре върху хора, които познавам и предпазва. Относно информираното съгласие, в него не пише нищо особено и със сигурност няма 15 страници, както някой е писал, а само една! Подобно съгласие подписва всяка кифла, преди да се набоцка с хиалурон, което също крие
271
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
катрана бил потомък на поп Кръстьо
270
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
болна нация сме,кой иска да си почива в лудница,освен ако не е извратен.
269
2
 
9
 
! Отговори
офффф преди 2 години
няма да заспя тази нощ,да го мисля........пък и този ще излезне врачка за да дава такива прогнози
268
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дългосрочния ефект на ваксините никой не може да Ви каже. Само може да Ви гарантират, че ще си останете толкова прости даже и по прости ще станете.Аз кренвирш не искам отдавна не ям ***.И доста повече вярвам на хора дали живота си за науката а ане на хора дали живота си да слушат чалга и да оплакват поредния умрял от Ковид на 30 който обаче разбираш ли щото не се друсал 2 месеца у дискотеката му паднал имунитета.
267
2
 
11
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Катран,не ни мисли за прости хора !
266
3
 
5
 
! Отговори
Fuck Boto преди 2 години
Искаш ли един кренвирш? :)))
265
5
 
25
 
! Отговори
ha преди 2 години
Начи, аз като оцелях след ковида преди 11 месеца нямам право на сертификат, а с ваксината, дето атакува само 2 протеина на вируса може сертификат. Защо да се ваксинирам, след като съм го изкарал? Ако не бях го срещал, разбирам, но защо сега да се бода с нещо, което е във фаза на изпитания? Какъв ще е дългосрочният ефект от ваксините? Никой още не може да каже.
264
23
 
8
 
! Отговори
Boto преди 2 години
Като чета коментарите се чудя откъде сме станали толкова про*т народ.Моля не се ваксинирайте, може да се поразчисти България от прос*и люде пиеши всякакви квартални алкохоли и ядящи кренвирши, но неваксинирани щото те незнаят какво има там и ще ги чипосат и ще им земат зелето от мазата и панелката от Люлин
263
3
 
14
 
! Отговори
ha преди 2 години
Дреме ми, да не идват :)))
262
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нegpaмотнuят човек много силно се впечатлява от конспиративни теорийки и много лесно можеш да контролираш съзнанието му.
261
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз мислех да се прибера за ваканцията ама май пак ще си помисля.
260
0
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Ежеседмичната доза сапунисване, важното е да не се впрягаш. Както обясни снощи един медиатор от махлата - Много е трудно да правиш преброяване при нашите хора - то половин час те кара да му обясняваш какво е това "преброяване" и накрая ти вика махай се оттука!
259
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще е супер ако от догодина повече не дойде никой псевдотурист дошъл в България да се насмуче с евтин алкохол, а дано ама надали, другото лято пак ще е пълно с подобни алкохолотуристи.
258
5
 
15
 
! Отговори
era преди 2 години
днес стига сте давали гластност на този продажник