Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19

Нараства нивото на антисемитизъм и екстремизъм, заяви председателят на EJC
Обновена: 14 окт 2021 12:08 | 14 окт 2021 10:43, Петя Славова
179
Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Теориите на конспирацията, обвиняващи евреите за автори на пандемията от коронавирус или на използването на последствията в тяхна полза, се разпространяват все по-широко през последната година, заяви Вячеслав Моше Кантор, председател на Европейския еврейски конгрес (EJC), предава БГНЕС.

"През последната година теориите на конспирацията станаха широко разпространени, същността на която се свежда до факта, че евреите, еврейският народ или държавата Израел изостават или печелят от пандемията, като провеждат мащабна кампания за ваксинация", каза той каза по време на пленарна сесия на Международния форум в Малмьо, посветена на запазването на паметта за Холокоста и борбата с антисемитизма.

Той също така изрази дълбока загриженост за нарастващото ниво на антисемитизъм и екстремизъм по целия свят. Според ръководителя на Конгреса младите хора са особено податливи на антисемитска дезинформация.

Международният форум в Малмьо трябваше да се проведе през октомври 2020 г., 75 години след края на Втората световна война и освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, но бе отложен заради COVID.

Форумът събра държавни и правителствени ръководители, изследователи, експерти и представители на гражданското общество от близо 50 държави. Форумът беше организиран от шведския премиер Стефан Льовен.

Сред участниците бяха кралят на Швеция Карл XVI Густав и кралицата на Швеция Силвия, президентът на Израел Ицхак Херцог, президентът на Румъния Клаус Йоханис, министър -председателят на Ирландия Мичол Мартин, както и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
7
 
! Отговори
Eдин Българин до 12 преди 2 години
Нацистът Вернер фон Браун евреин? Неграмотен си и много болен!
32
5
 
6
 
! Отговори
махарадж преди 2 години
Това е старт и подготовка за биологични войни затуй държавите не правят мешавица на ваксини от различни корпуси
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозрачност има и всичко е ясно,но в главите Ви е объркано нещо.Вие понеже имате повреда ,четете избирателно и си харесвате това което е според вашето ниво.За съжаление нивото Ви е много ниско поне на 85% от гражданите.
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е страшно да имаш кошмари, страшно е когато станат действителност.
29
1
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Вера ПУ: Защото се виждат ясно 2 лагера. Има и трети, който се вижда много леко. Следва войната на ваксинираните. Приятен ден.
28
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пишете такива работи на Българите.Те вярват само в измислени и конспиративни теории.
27
8
 
5
 
! Отговори
kireza преди 2 години
КОВИДА Е ОТ САЩ,АДАМ СМИТ ЗАРАЗИ НОРВЕЖКАТА СКУМРИЯ И Я ИЗПРАТИХА В УХАН....СЪЩИЯТ АДАМ СМИТ ЗАКАРА ЗАРАЗЕНА НОРВЕЖСКА СКУМРИЯ И В ИТАЛИЯ...ЕТО ТИ ДВАТА ЦЕНТЪРА НА ЗАРАЗАТА А ПРЕНОСИТЕЛЯТ Е АДАМ СМИТ...ПРОВЕРЕТЕ,ИМА ЛИ ТАКОВА ИМЕ В САЩ И АНГЛИЯ???СЪЩИЯТ АДАМ СМИТ УБИ И ГЕОРГИ МАРКОВ....
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко е
25
0
 
9
 
! Отговори
вера пу преди 2 години
Страшното ще е след ваксиниране факт е че където има руски и китаиски ваксини няма европеиски и американски държавите се разделят по ваксини що ?
24
2
 
18
 
! Отговори
Отмъщават си преди 2 години
за жълтите звезди със зелени сертификати
23
6
 
21
 
! Отговори
666 преди 2 години
четете книгите на д-р Емил Антонов: "Тяхната борба или как евреите завладяха света", "Ритуалните убийства на избраният народ", "Краят на света или новият глобален ред на третият израел" и т.н.
22
0
 
10
 
! Отговори
Смехурани преди 2 години
питайте DARPA, кой стои зад тях......
21
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зад всяка мръ.сотия от която се печелят милиарди винаги има и евреи.
20
8
 
10
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Китайците, Ф.аучи и тези зад него не са евреи. Имат си стая с техен бог. Един такъв с пауново перо. И са много малко, но злобни и мразят хората.
19
3
 
23
 
! Отговори
Т. преди 2 години
И защо да го правят??? Просто вирусът е пипнат и изпуснат по невнимание! Генното инженерство НЕ Е БЕЗОПАСНО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО. А ИМА ДОСТА ЛАБОРАТОРИИ И НА ИЗТОК, И НА ЗАПАД, КОИТО РАЗРАБОТВАТ БИОЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ. ТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ!!!! САМО ПЪЛНИ И...ОТИ МОГАТ ДА СЕ САМОУНИЩОЖАТ!
18
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупаците се делят на два вида, едните вярват на всяка конспиративна теория, а другите - на никоя!
17
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм убеден, че този вирус е създаден в лаборатория. Кой го е създал не знам. Но 100 процента някой го е барнал, за да създаде нещо много заразно и смъртоносно. Точно това ме спира и да се ваксинирам. Щото според мен създателят на ваксината е този, който е създал и вируса. Това е като компютърните вируси и там е същото.
16
8
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Не са евреите. Някога са били евреи, сега са наднационални. Взимат религията на страната в която живеят. В синагога не влизат. Защо в Израел ги набодоха, като кисели краставички?
15
8
 
25
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Много ясно, тези пустиняци са виновни, а ние навремето сме ги спасили........
14
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой стои зад Антъни Фаучи, който е инвестирал непрекъснато в гмо вируси в Ухан? Всъщност не ме интересува дали са евреи, унгарци, сърби, бантистанци, тези които стоят зад тоя холокосъ трябва да бъдат изправени пред нюрнбегски процес в името на десетките милиони мили хора избити от техния вирус