Решено е: Ще има и сертификат за антитела

Той ще важи само на територията на България
Обновена: 9 ное 2021 15:30 | 9 ное 2021 14:24, Веселина Йорданова
366
Решено е: Ще има и сертификат за антитела
Снимка: БГНЕС

Нов сертификат ще има за антитела, който ще важи само на територията на България, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

Той ще важи 90 дни от датата на изследването и се въвежда от четвъртък.

Ще се търсят антитела от вида IgG с праг 150 единици на милилитър, обясни проф. Радка Аргирова.

За хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, за хора, които са си купили антигенен тест, оказал се е положителен, но не са отишли в болница и са се самоизолирали, и такива, които по-късно са постъпили на лечение, но нямат верификация. По този начин косвено ще получим информация и за това колко хора действително са преминали среща с вируса, каза още Аргирова.

След като в лаборатория този тест се окаже с необходимите стойности, сертификат ще може да се изтегли от информационната система по същия начин.

Кацаров каза още, че с 30% повече са заразените при този вариант на вируса, но смъртността не е толкова висока, колкото е била.

Броят на починалите отнесени към броя на заразените е 3.5, леталитетът при предишните две вълни е достигал до 10, каза той.

Над 1.5 млн. теста за коронавирусната инфекция ще се осигурят за учениците. До вчера са били доставени 200 хиляди теста, а днес ще бъдат доставени още 80 хиляди, съобщи Кацаров. Единият от доставчиците, с който е бил подписан договор за доставка на щадящи тестове, не ги е доставил.

Министърът каза, че се прави всичко възможно през следващта седмица цялото количество тестове да бъде предоставено на Министерството на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
4
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Увряха им тиквите най-накрая. Все едно да вземеш лешник от катеричка. До последно стискаха лешника.
275
1
 
1
 
! Отговори
БСП-арка преди 2 години
Ние,по-на години дамите от БСП питаме ще може ли без сертификат да ходим на тоалетна, молим за извинение,защото,нали,нямаме пари достатъчно за храна,за лекарства,ако трябва да плащаме и глоби - отиде се не видя ?!
274
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АГЕНТ КУНЧЕВ!!!
273
2
 
9
 
! Отговори
Перко преди 2 години
Високата смъртност е заради това, че фактически здравен министър е Радев. Стойчо само подписва заповедите и се излага по медиите
272
5
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
До събота цялата страна ще е със сертификати. Ама избори са се задали :) Дискриминирани ще се окажат ваксинираните, защото заразните ще се разхождат свободно
271
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Зелен чорап = Зелен сертификат.
270
0
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Уличните кучета като ги обезпаразитят, ваксинират и КАСТРИРАТ също им слагат жълт сертификат на ушите.
269
1
 
20
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Навремето на село, ваксинираха добитъка и му слагаха жълт сертификат от пластмаса на ухото. Ей дойде време и ни приравниха към телетата.
268
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По критерии ня коя лаборатория, защото на мен са ми под 450- тоест негативен за антитела в една лаборатория?> Ще има ли унифициране някакво или какво.
267
4
 
1
 
! Отговори
toti преди 2 години
Ако две годи някой не разбра кога е лепнал вируса/има симптомите/този е много зле с образованието !!! Но тези които са им текли суполите ,да не се надят на антитела!!!
266
3
 
18
 
! Отговори
До Анонимен 281, преди 2 години
"Айде да лъснат всички, които се развяваха болни и заразяваха наред." - Всички набодени ли сте толкова зли и прос ти? Че има купища народ, изкарали безсимптомно, или с едната хрема. Не може за всяка хрема да бягаш за ПСР, че и да си плащаш. От къде - накъде? Заради няколко хипохондрика не си струва. Все едно да твърдя, че сега набодените "заразяват навред", понеже се развяват без да е доказано, че са здрави, за разлика от тестваните.
265
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз карах миналия октомври. Минах много леко, със загуба на обоняние, гадене и липса на апетит, както и склонност към умора. Януари имах 510. От тогава не съм правила никакви тестове, но съм имала и имам редовни контакти с хора, които са се оказвали положителни, вкл. и миналия и този месец. Ще пусна да видя, ако нямам - зелен сертификат няма да си вадя. Очевидно защитата ми работи. Няма нужда да си насилвам здравето.
264
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой познат го изкара с температура 40 антителата са 150. Съпругата му без симптоми антителата са 210. Аз го карах миналата година но не се разболявам въпреки контактите ми с болни. Ще си пусна тест да видя дали имам защита. Аз бях без температура но кашлях много - цял месец. Без хрема. Тогава нямаше делта щам а британския вариант върлуваше в България. Искам да купя теракот но не пускат в магазина. Мога само в Кауфланд и Билла да вляза да пазарувам. Не мисля да се ваксинирам. Ако беше една ваксина бих приел но през 6 месеца НЕ мерси.
263
3
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Заради ето този човек на снимката, ние вкъщи се заразихме. 2 години се опазихме, докато не ни накара да ходим през ден да се редим пред лабораториите рамо до рамо болни и здрави за сертификат. ----///----- Ми що не се ваксинира, като толкова ти трябва сертификат? Аз ако имах нужда от сертификат ката ден, досега или да съм се ваксинирал, или да съм го преболедувал. Ваксината на Тиквения гьс щеше да ти е дюшеш.
262
2
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Няма да се тествам...НЕ ВИ ЩА ДИКТАТОРСКИЯТ СЕРТИФИКАТ!!!!
261
6
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Браво! И още веднъж БРАВО !
260
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да лъснат всички, които се развяваха болни и заразяваха наред.
259
0
 
5
 
! Отговори
11 преди 2 години
До :Д :Д :Д ---- Остъй го тоз Програмиста. Изпушил муй процесора, паметта муй дефектирала, файловата му система сай бъгнала, диска сай надраскал, а дъното муй с надути кондензатори. По кутията му вероятно има следи от ударли с тъъпи предмети. Той не е програмист, а тролейбус.
258
0
 
8
 
! Отговори
видява преди 2 години
В крайна сметка източиха хазната с тестове закупени от Китай чрез разни поставени техни хора. Накупиха тестове за децата понеже видяха, че не могат да изманипулират почти никой от пълнолетните, а сега след като се нагрухаха с десетки милиони за далавери с тестове разрешиха антигенния тест, за който народа говореше още преди месеци. Бива, бива селски тарикати, ама е чак гнусно. Тия в политиката са или сред най-алчните от народа или сред най-про-стите. Май са и от двете по-малко или много.
257
2
 
1
 
! Отговори
Radi преди 2 години
Това реално от кога влиза в сила?