Решено е: Ще има и сертификат за антитела

Той ще важи само на територията на България
Обновена: 9 ное 2021 15:30 | 9 ное 2021 14:24, Веселина Йорданова
366
Решено е: Ще има и сертификат за антитела
Снимка: БГНЕС

Нов сертификат ще има за антитела, който ще важи само на територията на България, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров на пресконференция.

Той ще важи 90 дни от датата на изследването и се въвежда от четвъртък.

Ще се търсят антитела от вида IgG с праг 150 единици на милилитър, обясни проф. Радка Аргирова.

За хора, които са прекарали безсимптомно заболяването, за хора, които са си купили антигенен тест, оказал се е положителен, но не са отишли в болница и са се самоизолирали, и такива, които по-късно са постъпили на лечение, но нямат верификация. По този начин косвено ще получим информация и за това колко хора действително са преминали среща с вируса, каза още Аргирова.

След като в лаборатория този тест се окаже с необходимите стойности, сертификат ще може да се изтегли от информационната система по същия начин.

Кацаров каза още, че с 30% повече са заразените при този вариант на вируса, но смъртността не е толкова висока, колкото е била.

Броят на починалите отнесени към броя на заразените е 3.5, леталитетът при предишните две вълни е достигал до 10, каза той.

Над 1.5 млн. теста за коронавирусната инфекция ще се осигурят за учениците. До вчера са били доставени 200 хиляди теста, а днес ще бъдат доставени още 80 хиляди, съобщи Кацаров. Единият от доставчиците, с който е бил подписан договор за доставка на щадящи тестове, не ги е доставил.

Министърът каза, че се прави всичко възможно през следващта седмица цялото количество тестове да бъде предоставено на Министерството на образованието и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
11
 
! Отговори
Съгласна преди 2 години
До АнонименАбсолютно съгласна съм! Моя позната, която наскоро се върна от Виена, ми разказа, как там няма смесване на опашките на хора със симптоми и на хора, чакащи за сертификатен тест. На съвсем различни места се правят изследванията за болни и за работещи. И че всички тестове са безплатни, включително за чужденци!И аз се пазя, но сега ще трябва да ходя на изпит, и заради това, ще се редя на опашка с болните....И дотам с пазенето!!
255
0
 
11
 
! Отговори
:Д :Д :Д преди 2 години
Горкият "Програмист", подвизаващ се в сайта... Преди няколко дена в коментарите към новината за мерките в Австрия, когато споменах, че ние в България ще можем да получаваме сертификат на база тест за антитела (важащ само тук), беше тооООолкова сигурен, че нямало да стане, щото видиш ли Европа нямало да позволи... Сега гледам, че в отчаянието си е подхванал друга лебедова песен - след изборите ще го премахнат... ;р
254
0
 
1
 
! Отговори
ПРОРОК АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Нещо уморен ми изглеждаш ?....казах ти ,че грешиш , айде сега белким малко се даврандисаш !
253
0
 
23
 
! Отговори
до 286 преди 2 години
Ами вие сте тъпите! Защо му уйдисвате на акъла и ходите да се редите по опашки? Заради такива като вас сме на тоя хал! БОЙКОТ ДО ДУПКА!
252
0
 
11
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
В целия свят политиците се държат самоубийствено или народоубийствено, ще видим кой ще победи
251
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Респект! Най-добрият здравен министър който сме имали след Иван Костовото правителство!
250
4
 
4
 
! Отговори
Доживотен локдаун преди 2 години
Ковида е много страшен, да знаете.
249
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази страна хората се държат самоубийствено
248
4
 
29
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Истината дедо Попе е, че тези сертификати са дискриминационни и основната им цел не е да ни предпазят от вирус, а да ни накарат да мълчим, както и маските.
247
1
 
2
 
! Отговори
на финала преди 2 години
Не взимай ре6шения за посладната Ти седмица.
246
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България пак открива нова медицина..
245
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради ето този човек на снимката, ние вкъщи се заразихме. 2 години се опазихме, докато не ни накара да ходим през ден да се редим пред лабораториите рамо до рамо болни и здрави за сертификат. Този човек печели бесни пари от тези тестове. Изобщо не му пука, че наравно болни и здрави са по опашките и хората зорлян се заразиха. Умишлено не създаде ред в тези тествания! Беше Елементарно да помисли за места за тестване на хора със симптоми и отделни места за хора за сертификат и без симтоми.
244
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво праим като ваксините са поставени преди месеци и вече не важат? А през това време аз като не се ваксинирах, не се и разболях. Значи спестих си поне едно ваксиниране.
243
0
 
11
 
! Отговори
Чипиране 2021 преди 2 години
Вие чипирахте ли се (разбирай взехте ли зелен сертификат на чиповете в джобовете си)
242
0
 
14
 
! Отговори
За наше здраве преди 2 години
Ваксинирайте се, че Ангел Кунчев се черви от срам с нас пред европейците.
241
0
 
9
 
! Отговори
Джак Торънс преди 2 години
The citizens must be CORRECTED. You must CORRECT them mr politician. Бел ден няма да видим. Ще става само по-зле. Атаката срещу свободата е безпрецедентна и никой не прави нищо. Кенеди ни предупреди, ама зевзеците не му повярваха.
240
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, фашизма няма почва у нас! Заври си сертификатите в най-милото...
239
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя взе мангизите и забега. Сценарий по Уди Алън. Айде ваксайте се да му уйдисате.
238
1
 
9
 
! Отговори
Умрел Кунчев преди 2 години
За какво ни е жив Кунчев, когато просто могат да му направят Deep Fake, ние ако сме в доживотен локдаун няма и да разберем. А тези които задават много въпроси от рода на "Тоя що не остарява за 50 години живо излъчване", ще бъдат вкарвани в лагери за превъзпитаване.
237
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тест за антитела на всички ваксинирани ГМО хуманоиди, при антитела под 150 - бустер, после пак тест, ако още няма - пак, бустер... докато не вдигнат антителата под ключ да не сеят зараза!!!