Д-р Ботев: Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните

Имаме много добри маски, само 9 лв., а никой не говори за това, заяви той
Обновена: 30 ное 2021 09:30 | 30 ное 2021 09:30, Ния Христова
371
 
"Ние никога не сме били толкова готови, колкото сме сега. Въпросът е във ваксините и дали те ще свършат работа. Нещата ще бъдат решени, защото САЩ са готови и ще направят ваксини, които ще бъдат панкоронавирусни - такива, каквито трябваше да направят в началото и нямаше да имаме проблем. В България имаме най-хубавите маски", каза хематологът д-р Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той допълни, че има маски, направени с въглен от костилка на кайсия.
 
"Те могат да ползват 2 месеца, могат да се перат. Струват 9 лв. и са от много хубав плат. Те не пропускат вируси, този въглен действа, но това нещо някой да го е казвал? В целия свят са въвели PCR диагностика на бактерии и вуриси. Това при нас не се въведе. При нас микробиологията е една примитивна наука. Когато искам да докажа бактериална инфекция в белия дроб - ползвам PCR, готов, на 34 патогена, включително с резистентност", посочи Ботев.
 
"Сега съм принуден да търся частни лица да се опитаме нещо да направим, да имаме по-масово тази диагностика. А ние ако я имаме - няма да даваме тези глупави антибиотици. Всички, които са преболедували, ще бъдат защитени до голяма степен от новия вариант Омикрон. Тук проблемът е дали тези, които са имунизирани, ваксините ще ги предпазят. Има два варианта - да го преболедуваме, бидейки ваксинирани, или фронтален сблъсък с вируса. При него ще има много осакатени и много проблеми", категоричен е той.
 
"Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните, защото ваксините са направени да пазят вътрешните органи, те не ви пазят лигавиците. И е особено опасно, когато си сложите третата игла, имунитетът се насочва в тази посока и хващате вируса в дихателните пътища, и тези хора заразяват. В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора. Имунизираните може да нямат симптоми, ходят на гости, заразяват близките си. Това са 90% от пациентите ми, те са в тежко състояние", добави д-р Чавдар Ботев.
 
Той заминава за Турция, за да представи маските с въглен и за да вкара PCR диагностиката.
 
"Ще помоля микробиолозите да направят национална стратегия за антибиотиците. България и Албания са единствените страни в Европа, които нямат такава. И ето го резултата - джипитата си изписват, без да знаят какво", възмути се хематологът.
 
"Ако сте преболедували - аз държа 6 месеца да не се прилага. А дори бих посъветвал и година. А тези, които са млади, в повечето държави ваксината на Moderna е спряна за хората до 30 години. Ползва се Pfizer и Johnson and Johnson", коментира д-р Ботев. 
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
5
 
23
 
! Отговори
Няма край преди 2 години
Аз едно не мога да схвана - каква е причината непрекъснато да се натрапва мнението на лекари, които не са тесни специалисти в дадена област? Извинявайте, ама вие ще се кнсултирате ли с гинеколог за счупената ви ръка? А ще дадете ли на патолога да ви оперира хернията? Стига вече "ама той е доктор, той знае". Всеки да си гледа в паницата и да не се изживяват като всезнаещи. Сега продава маски с костилки, преди година промотираше някъде хранителни добавки.
262
3
 
10
 
! Отговори
Ваксиниран вече преди 2 години
и изкарал Ковид съм. Трябва да ви кажа, че като бях болен, бях много по-опасен за току-що оперираната си майка...
261
22
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
До къде ги намирате това е така както казваш, този лекар, си измисля нова наукв сигурно за да стане известен и той като мангъра, в БГ трябва да има задълцителна ваксинация за ковид и да се върне задължителната ваксинация за всички предишни патогени както сме имали от турско до 90-те, после нехранимайковците я премахнаха
260
11
 
10
 
! Отговори
 къде ги намирате преди 2 години
абе днеса разбихте *** къде ги намирате тия бе, ПСР тестове отдавна се ползват в БГ за много неща не само за ковид, ако си ваксиниран почти не може да заразиш друг понеже вирусното количества ти е в ПЪТИ по-малко и само за ден два, даже и да е влигавицата то е милиони пъти с по-малко копия от неваксиниран който пръска вируса от дробовете си със седмици, какви тъпотии анти-научни говорите бе
259
0
 
4
 
! Отговори
Затваряме преди 2 години
се в мола - аз така го виждам
258
1
 
3
 
! Отговори
Е, ти как го каза преди 2 години
а липсата на навременни мерки и лекуване вкъщи с чайове и горещ душ са по-малко опасни
257
1
 
14
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Елиминирайте опасността като изолирате ваксинираните !
256
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам локдаун за ваксинираните тогава!
255
5
 
13
 
! Отговори
ИВАН преди 2 години
Боли ме У***я никога няма да се ваксинирам на 40г съм работя спортувам храня се здравословно всички по край мен го изкараха вируса моята жена също докато сме били в контакт постоянно с нея имам -400 антитела и съм много зле по документи, но уви вирус не ме лови. Мълчете по добре и живейте.
254
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посъветвах мои близки да се ваксинират и въпреки ,че се разболяха и бяха интубирани изкараха вируса сравнително леко! По голем шарлатанин от тоя не съм гледал
253
1
 
6
 
! Отговори
На шундата преди 2 години
Си имам маска от пепел от паяци и скорпиони.
252
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По голем *** от тоя доктор не бях виждал. Определени лигавици са ваксинирани други не. Смееех! *** имаа и хора които са учили биология до 5 клас.
251
3
 
18
 
! Отговори
полу-анонимен преди 2 години
това, дето ваксините защитавали вътрешните органи, но не лигавицата.... маски с въглени от костилки от кайсии (дали стават и от бадеми) Такива глупости трудно могат да се измислят.
250
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година Дядо Коледа няма да раздава подаръци на ваксинираните/сертифицираните, защото могат да влязат в мола и сами да си ги купят.
249
3
 
17
 
! Отговори
Злобар преди 2 години
До 123 Той човека отдавно го опява но няма кой да го чуе . Ето сега смрадта и вонята ще започнат да изплават на повърхноста . Ще наблюдаваме всички корумпирани политици , професори и математици виещи досега злобно за ваксинации как ще се отметнат като фурнаджийски лопати и ще подхванат друга песничка за да излязат чистички от вонята.
248
10
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Браво, докторе! Най-накрая някой да каже истината!
247
11
 
33
 
! Отговори
@ преди 2 години
Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните, защото ваксините са направени да пазят вътрешните органи, те не ви пазят лигавиците. И е особено опасно, когато си сложите третата игла, имунитетът се насочва в тази посока и хващате вируса в дихателните пътища, и тези хора заразяват. В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора.Чудесно! Локдаун за всички ваксинирани и забрана да влизат в заведения и където и да е! Да оставят останалите да живеят нормално!
246
2
 
10
 
! Отговори
Костадин Ш. преди 2 години
Айде новия МутаФчииски 🤣. Тея глупости ги говорете на деца 2 клас г-н Докторе. Маските с Активен въглен са измислени сигурно още преди вие да се родите. Сащ били отделили 65 млрд $ 🤣🤣🤣 (Че от мъде пари в таз фалкрала държава хранеща се с войнк ограбвайки държавите които уш спасява) Обяснете първо какво е Ковид?! Как и къде е създаден?! КАк точно на 10.12. Ще дойде новата вълна?! - по телефона лк ви се обади?Мислех, че новото правителство ще донесе промяна, нл наистина вече си личи, че е
245
11
 
22
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Докторе,докторе...имам чувството, че са Ви изпуснали от някое заведение...И защо си мислите, че трябва да Ви вярваме?
244
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България и нЕкои други страни от векове управляват про-ста-ци!!!