Д-р Ботев: Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните

Имаме много добри маски, само 9 лв., а никой не говори за това, заяви той
Обновена: 30 ное 2021 09:30 | 30 ное 2021 09:30, Ния Христова
371
 
"Ние никога не сме били толкова готови, колкото сме сега. Въпросът е във ваксините и дали те ще свършат работа. Нещата ще бъдат решени, защото САЩ са готови и ще направят ваксини, които ще бъдат панкоронавирусни - такива, каквито трябваше да направят в началото и нямаше да имаме проблем. В България имаме най-хубавите маски", каза хематологът д-р Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той допълни, че има маски, направени с въглен от костилка на кайсия.
 
"Те могат да ползват 2 месеца, могат да се перат. Струват 9 лв. и са от много хубав плат. Те не пропускат вируси, този въглен действа, но това нещо някой да го е казвал? В целия свят са въвели PCR диагностика на бактерии и вуриси. Това при нас не се въведе. При нас микробиологията е една примитивна наука. Когато искам да докажа бактериална инфекция в белия дроб - ползвам PCR, готов, на 34 патогена, включително с резистентност", посочи Ботев.
 
"Сега съм принуден да търся частни лица да се опитаме нещо да направим, да имаме по-масово тази диагностика. А ние ако я имаме - няма да даваме тези глупави антибиотици. Всички, които са преболедували, ще бъдат защитени до голяма степен от новия вариант Омикрон. Тук проблемът е дали тези, които са имунизирани, ваксините ще ги предпазят. Има два варианта - да го преболедуваме, бидейки ваксинирани, или фронтален сблъсък с вируса. При него ще има много осакатени и много проблеми", категоричен е той.
 
"Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните, защото ваксините са направени да пазят вътрешните органи, те не ви пазят лигавиците. И е особено опасно, когато си сложите третата игла, имунитетът се насочва в тази посока и хващате вируса в дихателните пътища, и тези хора заразяват. В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора. Имунизираните може да нямат симптоми, ходят на гости, заразяват близките си. Това са 90% от пациентите ми, те са в тежко състояние", добави д-р Чавдар Ботев.
 
Той заминава за Турция, за да представи маските с въглен и за да вкара PCR диагностиката.
 
"Ще помоля микробиолозите да направят национална стратегия за антибиотиците. България и Албания са единствените страни в Европа, които нямат такава. И ето го резултата - джипитата си изписват, без да знаят какво", възмути се хематологът.
 
"Ако сте преболедували - аз държа 6 месеца да не се прилага. А дори бих посъветвал и година. А тези, които са млади, в повечето държави ваксината на Moderna е спряна за хората до 30 години. Ползва се Pfizer и Johnson and Johnson", коментира д-р Ботев. 
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък не мисля, че ваксинираните са опасни за мен. Имал отличен имунитет и 20 години не познавам и обикновена хрема. Но да те следва да се опасяват от себеподобните си ваксинирани, защото са кекави, аваксините НЕ ПАЗЯТ. Ако мислете иначе, подкрепете го с доказателства черно на бяло. Иначе само си баете.
222
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да кажеш дали е вярно или не.Може да кажеш дали ти харесва или не.Моето мнение е че този човек не е добре с главата си и е време за пенсия.С много отклонения е.Няма как лекар да говори подобни небивалици.Срам и позор е този за лекарското съсловие.Абсолютна непрофесионалност и абсолютна медицинска неграмотност.Този е по-зле и по-опасен от Мангъров.Нека да премахнем ваксините за всичко,понеже ваксинираните са опасни.
221
8
 
23
 
! Отговори
до 247 преди 2 години
И как неваксинираните сме опасни? Може ли да обясниш механизма, така, както ти го разбираш? Как здрави, прави, незаразени хора могагт да бъдат опасни за себе си и за околните? А ваксинираните вече имат слаба защита и са полузаразени, така че предават вируса накъде погледеш.
220
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз вярвам на д-р Ботев казваше всичко вярно
219
27
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Що за щуротия? Напротив, неваксинираните са опасни и за себе си, и за околните.
218
1
 
7
 
! Отговори
Мъка преди 2 години
Айде народе, само 9 лева маска с кайсиева костилка. А ракията за колко продаваш докторе.
217
1
 
12
 
! Отговори
до 231 преди 2 години
"Просто напишете в гугъл името на този всезнайко и ще видите, че работата му почти няма нищо общо с КОВИД" А ти напиши имената на тези, които диктуват безумните мерки и виж колко и какво и с кого имат общо.
216
2
 
4
 
! Отговори
Радев и ПППП-обявиха преди 2 години
Обществена поръчка за задължително ваксиниране на всички.... Иначе ЕС ще спре 60 ООО ООО ООО лв от еврофондовете...... ИЗЛЪГАХА....
215
3
 
11
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Това "откровение" го откри български учен! Останалите някакви си 8 милиарда заблудени овце живеят по старому. Мъка! Само да знаеха "истината"?! Но .. не. Нобеловата награда кога ще връчат на тоя "гении"?
214
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мнение 228 За разлика от мутафчийски и балтов :)
213
18
 
24
 
! Отговори
ХП преди 2 години
Хм, май ще се окаже че "огнището" за новите мутации на вируса и разпространяването на заразата са Ваксинираните!? Има нещо мноого съмнително и Мухлясъло в "Експеримента" който ни спретнаха. Забележете, не търсят Лекарство срещу вируса (както при С..инския грип) а, прилагат само Ваксаджийство на доста неефективни "Боцки".
212
6
 
22
 
! Отговори
Кабинет "Продаж преди 2 години
Дофтор Ох Боли, лечение чрез продажби: Лекувам ковид, лекувам ковид с маски за по 9 лева, за по-сигурна защита вземете за 13 лева. Олекналото портмоне, не привлича ковидаааааааа... айде народеее, на маскитеееееее, 9 лева нормална защита, сигурна защита 13 лева, максимална защита 130 лева... юрууууш, юруууш...
211
7
 
39
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
"Много съм щастлив, че се ваксинирах и най-после ще мога да прегърна баща си", "Ваксинирайте се, за да си върнем прегръдката и целувката"... Спомени, спомени..Ваксинирайте се, особено работещите с хора, за да заразявате възможно най-ефективно и най-после да постигнем лелеяния стаден имунитет!
210
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тц, тц, тц и на тоя се намери медия да му даде трибуна да се изходи!
209
69
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя май е бил студент на Мангъров. Соломон Паси беше прав в едно интервю скоро, че на такива хора не трябва да се дава трибуна
208
2
 
34
 
! Отговори
от извора преди 2 години
До Анонимен............Така е!!! А протокола идва от Мериленд..или Масачузетс...или ЕМА,която като папагал повтарятова дето са го казали от "Джон Хопкинс". Самият аз лежах в болнца с ковид!!!! Почнаха ме с венозен антибиотик! 8 дена!!! изписаха ме уж с "подобрение",,а пневмоничното огнище се разшири,,,и имам хрипове и досега. но все пак...излязох не в.."чувал". мой познат е със сатурация 81!!! След месец престой в болницата го....изписаха със същата сатурация за..."домашно лечение".
207
26
 
47
 
! Отговори
101 преди 2 години
по големи глупости отдавна не бях чел
206
29
 
14
 
! Отговори
Март 2020 преди 2 години
Само след две седмици ще е пълен ужас. Няма да ни стигнал чувалите.
205
3
 
30
 
! Отговори
Ганю преди 2 години
Бронхита при ковид идва и от бактериални инфекции . Двете вървят заедно. Тъй че антибиотика може да те отърве. Особено втората половина на боледуването. Първата част е остра с температура. След това идва бронхита. Организмът е отслабен , антитела вече трябват за друго . Ама ги няма в момента. От единия ,на другия фронт . Тези със силна армия успяват. Ама на някои без антибиотик е летално.
204
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ти няма народе, ДОБРЕ СИ СИ, щом НЕ ПРОТЕСТИРАШ и щом си ги преизбираш 12 години (и сега само с 1% разлика), значи ТИ ХАРЕСВА. НАРОД МАЗОХИСТ!