Доц. Гломб: Препоръката вече е бустер да се прави след три месеца

Не се ваксинираме и затова имаме висока смъртност, заяви тя
21 дек 2021 22:04, Александър Попов
133

"Като вирусолог съм привърженик на строгите мерки. Но те имат своето икономическо и социално отражение. Апелирам за мъдро решение от всички. Знаем как да се предпазим - за ваксините, маските, дистанцията, за препълнените заведения. Ако всеки е с глава на раменете си, може да намери разумния компромис за запазване на живота в нормални граници, за да оцелеем икономически", заяви вирусологът от НЦЗПБ доц. Любомира Николаева-Гломб пред Bulgaria ON AIR.

Тя заяви, че Омикрон се разпространява много по-бързо, а голяма част от заразените го преболедуват сравнително леко.

"Когато много хора боледуват, неминуемо се качва и броят на смъртните случаи. В Европа процентът на починалите е сравнително малък, но у нас виждаме, че COVID-19 убива по два-три автобуса хора дневно. Това се дължи основно на ниския процент ваксинирани", смята вирусологът.

Заради Омикрон в много европейски страни намалиха периода за поставяне на бустерна доза. Ако преди беше прието тя да се прилага 6 месеца след пълния цикъл на имунизация, в момента препоръката е това да се прави след 3 месеца.

"При бустерната доза ефективността се вдига на 80%. Няколко клинични проучвания показаха, че когато се кръстосат ваксините се получава по-добра ефективност. Опитът от други ваксини е показал, че тридозовият режим е по-успешен", заяви доц. Гломб.

И уточни, че честотата на нежеланите реакции не се променя, когато за подсилваща се използва ваксина, която е различна от първата поставена.

Според доц. Гломб родителите не трябва да се притесняват от нежелани реакции при ваксините за деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: коронавирусдоц Гломб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
20
 
! Отговори
Тасмания преди 2 години
Млад мъж почина в Нова Зеландия след първа доза от ваксината срещу COVID-19<html>Властите на Нова Зеландия днес казаха, че свързват смъртта на 26-годишен мъж с поставянето на ваксина срещу коронавируса на Pfizer, предаде Ройтерс.Мъжът е получил миокардит, рядко възпаление на сърдечния мускул, след като му е била поставена първа доза от ваксината. Той е починал две седмици след поставянето на първата доза. За симптомите си на миокардит той не се потърсил консултация с лекар... Боцкайте се :(
28
1
 
27
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До Марсел Попов"Ще ви видим какво ще правите когато завърши строежа на Ковид лагерите"=/=/Ти не плачи на чужд гроб защото не знаеш къде е главата,къде са краката и може да се окаже, че плачеш на оная му работа.Ти за себе си мисли до коя бустерка ще издържиш, че с всяка следваща доза процента на миокардитите се увеличава.Нас не ни мисли, ние поне по един ваксинатор ще дръпнем с нас ако искат да ни пращат на оня свят.
27
2
 
24
 
! Отговори
dasddasdfasasf преди 2 години
Как през три месеца? Направо всяка седмица да ходим за боц. Само *** вече не разбраха, че всичко това е цирк, театър, постановка. Преди 2020 година нямаше вируси, хората не умираха, болниците не бяха пълни, България не беше водеща по смъртност ... тъ по тии, тъ по тии, тъ по тии. Псевдоумните се връзват на тези неща все още и се хвалят във фацето, че са се боцнали. Това е постановка!!!
26
1
 
37
 
! Отговори
Сериозно?!? преди 2 години
Дали,аджеба, имаме висока смъртност защото не се ваксинираме или защото когато човек попадне в болница с инфаркт, инсулт, хепатит и т.н. му правят ПСР тестове през ден и един да излезе положителен го местят в ковидното и започват да го лекуват за ковид, а през това време човекът си умира от заболяването.Друга причина е, че хората се страхуват да попаднат в болница за да не ги "излекуват" от ковид и затова не търсят своевременно лекарска помощ.
25
1
 
34
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
ХЕЕЕ ХЕХЕ! Циркът няма срам! Представлението става все по-отчаяно и трагично! Само публиката може да го спре обаче! Иначе ще е БЕЗКРАЙНО!
24
39
 
3
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
Гaнювчeтaта сте доказано най - пpocтoтo племe в Европа! Ще ви видим какво ще правите когато завърши строежа на Ковид лагерите, щото в Австралия дават чудесен резултат заедно с арестите за антиваксърски коментари! Стягайте се!
23
1
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Ооооо тази доцентка изостава,бустери на3 дни, и то сутрин обет и вечер преди ядене. Е който не се е усетил вече де, че няма смисъл от тях. А ние сме си добре и без тях. И преди година агитира ха, през цялата година също, не си слагаме не се бодем и сме доста добре и психически даже за разлика от тях. Горките започвам да ги съжалявам но ум не се налива трябва да го имаш, здрав разум също. Пожелавам им успех.
22
0
 
21
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Тази упорито продължават, да я лансират.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се бройлер ли да те нарека или куче на каишка. Но кучетата са мили същества и любвеобилни.
20
44
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се ваксинирах февруари. Преди месец бустер. Никакви реакции освен болка в ръката. Никакъв ковид, въпреки че контактувах с поне 4 болни. Пътувах в 3 държави. Живея си живота, работя и не се притеснявам. За разлика от вас, антиваксъри , на които смисълът на живота е да измисляте нови и нови лъжи и живеете в постоянен страх.
19
1
 
15
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Доц Гломб хахахахахахаха
18
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера си сложих трета доза. Чувствам се прекрасно. Ще си сложа и десет ако трябва. По добре да си живея нормално живота. Да ходя, където си поискам и да правя, каквото пожелаят, вместо да философствам колко вредни били ваксините и накрая или да видя с месеци по болниците. Или пък да чукна от глупост
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
17 е тлъста лъжа!
16
5
 
19
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Любимото число 3 на доцентката Гломб-Тромб. Ама кой друг да донесе благата вест? Ядете по три пъти, а - значи на 3 месеца игличка! Пък на нея щото хубаво и редовно е папкала най ще й прилягат по 3 иглички всеки път.
15
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стерилитет и импотентност предизвиква ковид инфекцията, а не ваксината. Честито на преболедувалите!
14
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече всички препоръки звучат несериозно! Никаква последователност! Сменят ги както им хрумне. Ако съберем всички официално прогнози, уверения към хората и препоръки за последната една година, ще звучат като бълнуване на луди! Идея си нямат какво се случва, не разбират какви са механизмите, не могат да прогнозират дори след 3 седмици какво ще се случи, но не спират да препоръчват и да се правят на компетентни! Жалка история!
13
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най неваксинирани, с най-много починали. Случайност? Колко трябва да си умен за да схванеш 2 и 2?
12
3
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДОЦЕНТ ТРОМБ: БУСТЕРИТЕ НА 3 МЕСЕЦА ,А ОЩЕ ПО-ДОБРЕ НА 2 МЕСЕЦА
11
3
 
45
 
! Отговори
Лили преди 2 години
Точно чаках това светило Доцент Гломб да се изкаже по темата! И каква изненада че ще трябва да се бодем на 3 месеца. Ако има останали неосакатени от "ваксините" до Великден ще препоръчват да е всеки месец. И докато ние си спорим за проценти ефективност и имунитет някой хора (фарма) направиха много пари...
10
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад децата които имат проблеми със сърцето го изкарват че имат лек миокардит. Наричат го така за да го изопачат че не е кой знае какво, а всъщност това е увреждане до живот и гледам че се коментира че който има такова състояние няма да може да спортува или да работи нещо което изисква добра форма. Такива експерименти с децата са чудовищни.