Проф. Кантарджиев: София премина през пика

Клетъчният имунитет след ваксинация пази от коронавируса
Обновена: 3 фев 2022 09:34 | 3 фев 2022 09:34, Красимир Ангелов
88
Проф. Кантарджиев: София премина през пика
Снимка: БГНЕС

Клетъчният имунитет, който придобиват хората при ваксинация срещу COVID-19, пази от всички досегашни варианти на коронавируса, обяви пред Радио София проф. Тодор Кантарджиев, съветник на Столичната община по здравните въпроси.

"Това, което се говореше в началото, че антителата намаляват, имунитетът избледнява, фактически клетъчният имунитет, имунологичната памет защитават. За Омикрон се разбра, че е необходима бустерна доза, която предпазва включително до 70-80% от влизане в болница", отбеляза проф. Кантарджиев.

Още по темата
Експертът изказа мнение, според което Омикрон вече е минал през почти половината население в Европа.

"Според мен това ще доведе до изграждане на здрав, колективен имунитет в европейците. В София случаите намаляват, тя вече мина през пика, в Благоевград също намаляват. В София област обаче случаите продължават да растат", добави професорът.

Той прогнозира, че през идващата пролет случаите на новозаразени ще се редуцират и през есента ще се появяват само отделни огнища на заразата.

"Всяка епидемия е лимитирана по време, горе-долу за две години и половина. Коронавирусът ще стане един от зимните вируси", добави проф. Тодор Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
11
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Престъпен Измамник експерименталните убийствени течности са ефикасни за оня свят на небето
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като чуя някой да ми говори за вируси и въобще за наука като се позовава на собствени предчувствия, мнения, надежди, и прочие субективни чувства, веднага преставам да слушам. Първо обявяват, че предстои нещо много страшно, но хората не са глухи и слепи и виждат, че няма нищо толкова страшно. Затова ти обясняват-всичко е спокойно, защото пика е преминал. И произволните съчинения на Алена, изглеждат по-достоверни от седмичните хороскопи за вируса на Кантарджиев и сие.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мустака се справи с плаНдемията и ще ходи да търси таланти
26
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Закривай!"да се бода с това, на което викате ваксини." ....... Никой не те кара, както се видя. Европа вече е ваксинирана, СЗО дори не споменава България, защото сме капка в морето и никой не се интересува от нас. Всички нормални хора вече са се отровили, чипирали, ъптейтнали и предават на къси вълни в посока Алфа Центавър ....
25
1
 
10
 
! Отговори
АААА преди 2 години
не е отминал! Искам като предната зима да няма грип, а въпреки ваксината всички грипави пак да ги пишете с коронавирус!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кантар, купувай билет и бегай далече, Конвоя на свободата иде -яки тираджии и не пита
23
0
 
12
 
! Отговори
бибитко преди 2 години
Недей тъй бе Кантарджиев, как тъй ще е преминал пика?! Така ще останеш без работа! Казвай, че идва шестата вълна, трябват още чували за трупове и т.н. да се плаши електората всеки ден
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите мoшеници умишлено не реагират адекватно на данните от статистиката, които точно показват кои групи хора са най-уязвимите от вируса... Явно искат смъртността да е висока и с нея да плашат хората...
21
0
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Лапачката ви Кантарджиев е към своя край и идва време за сметката.
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един - единствен професор по ковид има официален и това е д-р Чавдар Ботев. Другото, което ви облъчва от екрана, са политици и техните "работни" служители, които на хонорарприказват глупостите, които са им заръчали. Именно проф. Ботев обяснява подробно и наистина научно по каквипричини се мре масово в нашите болници и причините нямат нищо общо с това колко са набодените с експерименталки. Дори напротив-за доста хора те са си доказано вредни. Намерете го, изслушиайте го. В Турция го взеха човека.
19
0
 
17
 
! Отговори
кантар, преди 2 години
АБЕ Я КАТО СИ ГОУЕМИЯ ПРОФЕСОР ОТ НАУКАТА, ОБЯСНИ КАК ИЗЧЕЗНА ПРЕДНИТЕ 2 ЗИМИ ГРИПА, А СЕГА СЕ РАЗВИХРИ??? ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ЗАРАДИ ВАКСАТА НАДПИСВАХТЕ ЗАБОЛЕЛИТЕ С КОРОНА КАТО ДОБАВЯХТЕ И ГРИПАВИТЕ! АМА СЕГА ТАЗИ "СТАТИСТИКА' БИ ВИ БИЛА В УЩЪРБ, ЗАЩОТО ЩЕ ПОКАЖЕ УВЕЛИЧЕН БРОЙ ВЪПРЕКИ ВАКСИНИРАНЕТО! НЕЕГОДНИЦИ!
18
0
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И ТОЯ СЕ УРЕДИ!! СЪВЕТНИК НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА ПО ЗДРАВНИТЕ ВЪПРОСИ :D
17
1
 
15
 
! Отговори
можело! преди 2 години
ВИДХТЕ КОНВОЯ НА СВОБОДАТА И СМЕНИХТЕ ПЛОЧАТА...
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Мангърав ви го говореше това същото преди две годити се правехте на ударени. Много глупост избълвахте за тези две години. Пустии пари, какаво да се прави.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено. От как се помня януари-февруари е пика на грипа. Поне в умерените ширини на Северното полукълбо. Открили топлата вода!
14
3
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Какво се радваш като дете на близалка, бе ПИЧ? Аз пък му нямам никакво доверие на тоя тала съм и още в началото наклони везните никога да не се ваксинирам. В резултат гизкарах ковида със съвсем леки симптоми, а от семейството ми никой не се е заразил. Нещо да кажеш по въпроса?
13
1
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Кантарджиев, всеки ден говорите различни неща. Спрете се.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми чудесно, значи вече бухали като теб могат да се оттеглят най-после и да ни оставят намира. Ако и вирусът ни отделяше толкова внимание, колкото ние на него за 2 тодини света да се е обезлюдил. Всеки ден по цял ден ни плашат, а вируса седи отстрани и ни се смее на човешката глуп ост и боязливост.
11
1
 
14
 
! Отговори
сега денят преди 2 години
ми е пълен след като видях любимия професор, нишо че изглежда сякъш е подушил собствената си такова
10
1
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 2 години
Изчезвай бе,неграмотен т у л у Б!