Завръща ли се COVID? Болниците в Гърция се пълнят

Експерти: Засега не са необходими допълнителни мерки
11 юли 2024 14:36, Инна Ангелова
81

Болниците в Гърция се пълният с пациенти, заразени с новия подвариант на COVID-19, който е известен под името “Флирт”. Протичането на заразата е сходно с предишните варианти, но заразяването става по-лесно. Броят на постъпващите в болница се е увеличил. Само за един месец, от май до юни, хоспитализацията на граждани, засегнати от новият щам, се е удвоила.

Здравните експерти съобщават, че мутацията е по-заразна в сравнение с предишните, но успокоиха, че това не би трябвало да доведе до натиск върху здравната система.

"Бързо се разпространява, но клиничната картина не е тежка. По-внимателни трябва да бъдат хората със заболявания над 64 години, които трябва да се свържат с лекаря си и да започнат лечение, за да не се усложни състоянието им и да преминат вируса по-леко", коментира президентът на Асоциацията на лекарите Матина Пагони.

Всеки организъм приема заразата по различен начин и все още няма данни дали новият подвариант “Флирт” протича по-тежко и как се променят симптомите.

"Не трябва да се страхуваме и не са необходими допълнителни мерки. Възрастните хора и тези с придружаващи заболявания е препоръчително да носят маски на обществени места, в автобусите и в супермаркетите", добави Пагони.

Според експертите съществуващите ваксини покриват новите мутации на “Флирт”. Ваксинационното покритие на вируса достига 50-60% и намалява риска от по-сериозно развитие на болестта, хоспитализация и смърт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига с тоя ковид, всичко е ковид. Ковид или друго вече не лови декиш, веднъж на 100 г. може, рано е още.
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно защо тези пикове са все в държави с много ваксинирани. Да не би ваксинките да разболяват ваксинираните? хахаха И после "ама во виновен е "флирт"" мдааа, само от "флирт" ще да е хахаха
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Бау - Всички неваксинирани покрай теб били умряли от Ковид? хахаха Я разкажи още някой виц. И между другото не забравяй за бустера. Време е да се бустеризираш и в бъдеще да го правиш на всеки няколко месеца, както го изисква ваксинрелигията от теб. Пак ли започнаха да ви раздават пари за подобни коментари? Спокойно, делата ще стигнат и до най-обикновените агитатори... :) ... Дотогава можеш да си взимаш центовете необезпокоявано.
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Така са ниско-интелигентните, като им се набие едно събитие в главата, само за него мислят и говорят, колкото и време да минава" - "Нискоинтелигентните" сме чели листовките на т.нар. ваксини и там си пишеше, че все още не е доказано, че са безопасни и ефективни. А ти "високоинтелигентния" е време да си биеш бустера. Нищо, че в САЩ вече доказаха, че това не са ваксини и сега покрай това дело ще тръгнат и едни други дела... но ти не го мисли. Важно е да отидеш веднага да си биеш бустерче!!!
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпревариха тоя път италия, хитри и бързи докторята им. И стига сте трили, продажни душици дребни!
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде бачкотещите бачкери вече в коментарите говорят за овце, маски и нов световен ред. Мили ми бачкотещи бачкери, по-големи роби и овце от един бачкер на този свят няма. Мерси.
5
21
 
9
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Хилите се, но истината е една - край мен всички НЕ ваксинирани - измряха в рамките само на година след началото на вируса! По една или друга причина, но няма никой жив! Край мен са само ваксинирани и всички дадоха ментални отклонения и си промениха характерите към по добро! Станаха по кротки и услужливи! Това за мен е хубаво, но ако попаднат сред непочтени хора, като общност от роми например, те ще се възползват от тяхната доброта! Аз оцелях, защото не излизам от къщи и само компютъра е връзка!
4
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трябва с нещо да се оправдае високия брой починали от ваксите. Още една фалшива пандемия ще свърши работа.
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли някой да припомни колко % от малааките бяха чинно сиропирани с "ефективните и безопасни" експерименталки?
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Давайте, давайте "допълнителните мерки", че да излезем да си изчистим територията от "вирусите". Давайте.
1
4
 
31
 
! Отговори
Калкулатор преди 1 месец
така сметнато, "пик на заразени" се очаква месец септември-октомври, което означава само едно - войната в Украйна свършва ноември, около изборите за президент в САЩ.