Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите

Ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води
18 юни 2024 10:53, Елка Василева
117
Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите
Снимка: архив, БГНЕС

За зачестили смъртни случаи на туристи съобщават гръцките власти. За десет дни на различни острови изчезнаха девет чуждестранни туристи, които след продължително издирване бяха намерени мъртви, съобщават от полицията. Това предаде кореспондентът на БНР.

На остров Сими жертва на топлото време стана известен британски журналист. На остров Самос починал беше намерен холандец. След дълго издирване откриха и починал американец в района на Матраки. В същото време ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води, съобщават лекарите.

Причината за тези нещастни случаи е, че чужденците не се съобразяват с особеностите на климатичните промени в Гърция и не спазват дори елементарни мерки за предпазване, коментират медиците.

Властите активизираха дори и хотелиерите да информират гостите си, че при високи температури е голям риск да се предприеме екскурзия по скалистите части на островите.

Общото между жертвите е, че са на възраст над 60 години и поемат рисково поведение при високи температури, без да познават терена, казаха местните жители на островите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Сиренето е с пари". На Слънчев бряг хотелите имат собствени паркинги за гостите си. Безплатни.
70
2
 
2
 
! Отговори
до 67 преди 1 седмица
До Анонимену БГ даването на повече на пари НЕ ГАРАНТИРА КАЧЕСТВЕНА УСЛУГА !
69
8
 
5
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 седмица
До Петров: Сигурен ли си?В Гранд хотел Поморие от години ходят само скъсани селя.ци-ужбизнесмени.Това са цени за м.април!А самия мърляв хотел е едно остаряло остъклено НИЩО!Сигурно и жена ти е от съседното село Ясна поляна и е сестра на тъмната сервитьорка с черните очи.Не не стъпвам в този стъклен буркан дори безплатно.
68
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 55 Пише се с А: "съжалявам". Съдейки по теб, дивашкият комунизъм не си е отишъл.
67
4
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Аз не ти преча да си почиваш в Гърция - след като искаш, ходи там. Нито пък те карам да идваш на Черноморието или да ходиш другаде. Всеки е свободен сам да избира. Но просто не правете хората на прости - още Буров е казал, че българина все търси далавера и го е страх да не се мине. Ако искаш да ядеш Русенско варено в Аспровалта и да пиеш бира Argus, така да бъде. Ама не обяснявай на някой, който яде пресен калкан в Созопол, колко е хубаво в селата в северна Гърция, пълно с дъртаци, играещи табла
66
8
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Айде стига с тая мантра за бетонирането. Всички огромни курорти са с луксозни ризорти. Който иска да *** по трева и да спи в кочини да не се налага, а да си живее клошарския живот. Не ти преча да ходиш в мангааолска Гърция. Аз съм на Слънчев бряг. Там е забавлението. Плажът е уникален. Нощни клубове, луксозни хотели и прочее. Ти спии у лойнота.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истината е, че цените са почти едни и същи. Дали ще ядеш консерви с Шкембе чорба в Къмпинг Космос или на Аспровалта, все ще ти излезе евтино. Все няма да ти искат пари за паркинг и все морето ще е чисто. Ако искаш заведения и нощен живот, дали ще си на Слънчев бряг или Миконос, все ще трябва да дадеш доста пари, за да се храниш качествено и за да получиш качествена услуга!
64
3
 
4
 
! Отговори
2 преди 1 седмица
До Реалист: Наистина си прекалил с ментетата!!!В Созопол и Несебър можеш да влезеш само пеша и да се буташ по мръсния калдърам с викачите и продавачите на избелели китайски пар.цали.Цените са петорни дори с тези в Миконос.А да сравняваш скъпите гръцки острови с бетонираните български курорти ,втръснали но всички ни е нелепо.седи си в коч.ината и не се напъвай!
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ГНЕВЕН Недей да лъжеш бе, аграр! Къде в Гърция има двойна стая за 26 евро, плюс закуска и вечеря? Ти нормален ли си? Гърците подаръци не правят!
62
4
 
7
 
! Отговори
Петров преди 1 седмица
Казах, че не искам да правя реклама, ама след като държиш, ще ти кажа, че в Гранд Хотел Поморие си изкарах прекрасно с жена ми за 1200 лева общо за седмица - прекрасен спа център и храна, чисти басейни, учтив персонал. А SPA хотел като Casa di Fiore в Кранево искам ти да ми намериш с такива условия и такива цени. Пак казвам - не са евтини, ама качеството си струва. Ти искаш за по 30 лева на вечер със закуска и вечеря. Е, няма такива. Турция не я коментирам - първобитност и ориенталщина!
61
3
 
5
 
! Отговори
хехе 2 преди 1 седмица
и как няма да мутри у БГ ?!?!?! има живи още = МАДЖО , Маргините , Златко Баревтата , Таки - Маки .... отдавна влезнаха и в приватизацията ....имаъ хотели , плажове на концесия , застрахователни дружества .....някои имат и банки дори ! страшно е ! ей 34 години не разбрахте какво се случва у тая смотана държавица .....
60
3
 
7
 
! Отговори
Шиндо преди 1 седмица
Кой бил концесионер?! Пука ми кой концесионер - като ползваш чадър и шезлонг, ще си платиш такса. Ако не искаш, има свободна зона, слагай чадър и там плажувай, никой не те кара насила. Аз отивам да си почивам, не да мисля кой е концесионер. В Гърция очаквате някой да ви даде безплатен чадър и шезлонг защото си принц Уилям ли?! Защо, хората нямат ли разходи?! Всъщност имаше и безплатни чадъри в Гърция, ама българските сел.я.ци отвратиха гърците и хората вече искат пари!
59
0
 
5
 
! Отговори
АААА 2 преди 1 седмица
АБЕ ЩЯХМе да питаме Косио Самоковец аи Жоро Илиев за КоСТОВ И ГНОМА ама бог да ги прости ....
58
2
 
9
 
! Отговори
уточнение преди 1 седмица
До Петров А защо не написа колко си платил в тези СПА и по кое време?Май не си турист , а обикновен български хотелиер-измамник?Вече никой не се връзва на подобни глупости!Никой!Цените в БГ и в момента са с поне 30% по-високи от тези в Гърция ,и с над 50% от Турция.За обслужването да не говорим.Цялото ни вмирисано море се обслужва от нечистоплътни църно.глави ,укроминдили и нищо неразбиращи узбеки ,индийци ,пакистанци и подобни твари.
57
1
 
6
 
! Отговори
Сарай преди 1 седмица
Росенец ли?
56
4
 
1
 
! Отговори
до 56 преди 1 седмица
До Иисус е Животдавна е зле у БГ ! мн ОТДАВНА !
55
7
 
7
 
! Отговори
Иисус е Жив преди 1 седмица
Пия си мохитото с едни Пи4 ки на плажа в Гърция в Орунаполи близо да палата на Иво Каулина и ви казвам със сигурност че в България е ада!
54
3
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 1 седмица
До Съжелявам ноте истинските комунисти от едно време измреха отдавна ! останаха само измамниците !
53
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Да, по 10 метра са вълните! А в Албена за 1000 лева нощувка ядох салам Народен и пих наливно Пиринско! Айде малко по-сериозно със сравненията - сравняваме дини с круши. Като сравняваш Созопол и Несебър, сравни ги с Миконос, а не със село Аспровалта или Офринио. Хубавите курорти са в Южна Гърция. Селата около Солун и Кавала са тип къмпинг Дуранкулак, където също паркинга е безплатен. Докато не разберете, че всичко струва пари, ще ядете консерви в Самотраки и ще цъкаш с език пред таверната!
52
0
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 седмица
и как да няма мутри у БГ като държат плажовете на ЮГ на концесия към Бургас и надолу чак до Поморие ....вие в коя държавата живеете 34 години ми е чудно ! 34 години ви лъжат а вие седите и гледате тъпова***то и не разбиращо какво се случва ....