Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите

Ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води
18 юни 2024 10:53, Елка Василева
117
Чужди туристи починаха в Гърция, не се съобразяват с жегите
Снимка: архив, БГНЕС

За зачестили смъртни случаи на туристи съобщават гръцките власти. За десет дни на различни острови изчезнаха девет чуждестранни туристи, които след продължително издирване бяха намерени мъртви, съобщават от полицията. Това предаде кореспондентът на БНР.

На остров Сими жертва на топлото време стана известен британски журналист. На остров Самос починал беше намерен холандец. След дълго издирване откриха и починал американец в района на Матраки. В същото време ежедневно туристи се давят дори и в спокойни води, съобщават лекарите.

Причината за тези нещастни случаи е, че чужденците не се съобразяват с особеностите на климатичните промени в Гърция и не спазват дори елементарни мерки за предпазване, коментират медиците.

Властите активизираха дори и хотелиерите да информират гостите си, че при високи температури е голям риск да се предприеме екскурзия по скалистите части на островите.

Общото между жертвите е, че са на възраст над 60 години и поемат рисково поведение при високи температури, без да познават терена, казаха местните жители на островите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
5
 
! Отговори
Съжелявам но преди 1 седмица
Не върви да си патриот в държава на ченгета мутри и дърти комунисти!
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбрахме, че е починал "намерен" холандец. А има ли починали ненамерени холандци или те се смятат за котки на Шрьодингер ? Уникални изречения сглобявате!
49
4
 
10
 
! Отговори
Не че е евтино преди 1 седмица
В Гърция особено с наште заплати но в България е три пъти по скъпо и двеста и три пъти по ниско качество!
48
2
 
6
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 седмица
До Анонимен Само ако си платиш!!!И без това вече е пълно с българи ,част от които са с бургаски и варненски коли.Остави си тел. или имейл , и ще ти пратя правилния туроператор.Но резервациите се правят още преди Коледа!!!А фантазьор е този ,който пие ментета по българските коптори и получава халюцинации!ако си от тях ,не ми губи времето.
47
4
 
7
 
! Отговори
В Гърция е рай преди 1 седмица
В България е Ке н еф на мутри и комунисти с персонал от черни и кафява вода
46
2
 
12
 
! Отговори
Петров преди 1 седмица
Интересно - последните години почивах на Кранево, Албена, Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена, Поморие. Избирах все хотели със SPA център, качеството беше отлично. Няма да споменавам хотели - не правя реклама, просто споделям опит. Нито с храната съм имал проблем, нито с чадъри и шезлонги, нито с мутри. Учтив и любезен персонал, хубава храна. Просто ви съветвам да си избирате по-прецизно местата. В Гърция си изкарах прекрасно на Санторини, ама дадох близо 1500 евро. Всяко нещо струва пари!
45
5
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 седмица
До Реалист-Пиян ли си , или просто бълваш измислици?На Крапец ,Обзор и Шабла вълните са по 3 метра, а на Албена си на 200 евро на вечер!!!В Созопол ,Несебър и Поморие не можеш да влезеш с кола без да те оскубят с 20-30лв и всеки местен полу.*** претендира че местата са негови.Паяка дебне за други 50-60лв.За пясъка просто не пиши нищо.Струва поне 30-40лв за 4 квадрата.Всеки който поне веднъж е ходил в Гърция ,никога няма да стъпи в родните кафяви води пълни с ешерихия коли ,която е безплатна.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ГНЕВЕН Я кажи къде е това 26 евро на вечер в Гърция? Ама честно! Недей да ровиш! Няма да намериш! Аман от фантазьори!
43
1
 
12
 
! Отговори
соня преди 1 седмица
Днес в Приморско пристигнаха още 400 роми от Монтана.Когато ги прибавиш към местните 2000 и всички улични търговци от Ямбол и Сливен се получава НОВО СТОЛИПИНОВО.Какъв курорт затрихте селски письори
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До овчарУ нас пясъкът е много по-добър, но ходя в Гърция заради чистата вода, обслужването, храната, липсата на фекалии в морето и т.н. Каквото и да си пишем, в България не се предлага качествен туризъм, а там, където го има е безбожно скъп. Високи цени, малки порции, ниско качество. Режат ти главата, защото не разчитат, че ще се върнеш. Сега си им паднал, сега те дерат. Музиката е толкова силна, че трябва да се надвикваме. И това в ресторант, кръчма и т.н. Нищо лично.
41
1
 
6
 
! Отговори
ДО 38 преди 1 седмица
До Анонименда в Турция е по-зле от Гърция но и у БГ е мн зле така че ....всеки да си прави собстрвен избор . аз лично поввече на мутрите на българското *** няма да платя 1 стинка .....
40
1
 
8
 
! Отговори
От преди 1 седмица
години ходя в Гърция. Пак ще го напиша. Там не е по-евтино и няма как да e. Някой си пише, че е по евтино, ама как? Набутат се в една къща няколко семейства. Носят си от България не само храна, но и бирата и ДАЖЕ минералната вода. И като видят промоция гирос + 2 коли за 5 евро ще се избият. Срам ме е било, че съм българин. В една гръцка таверна не си позволяват да седнат, а после ще разправя, че бил в Гърция...
39
1
 
11
 
! Отговори
до 37 преди 1 седмица
За 50 лева на вечер в Гърция, не знам каква закуска и вечеря консумираш. Безплатно е само сиренцето в капана за мишки! Ама и то е за мишки! Една хубава вечеря в Гърция е поне 40 евро на човек, морската храна е качествена и прясна, та си струва парите!
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как пък да не дам пари да почивам в Турция - да слушам джамии, ориенталска музика и ислямска реч. Ей сега! В Гърция поне има някакво ниво, в Турция почиваш, ако нямаш пари за другаде!
37
1
 
7
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 седмица
От 15 дни съм на почивка в Гърция.Истинска почивка.Вкусна храна ,любезни домакини ,безплатен паркинг ,безплатен плаж ,тишина ,спокойствие ,прозрачни води и страхотно слънчево време.Цената е само 26 евро на вечер, с включена закуска и вечеря!!!Само дъртата и дебела лелка-укрофилка Ельона Василчук може да спише подобна по.мия за 20 лв.Тази противна женица просто бълва всевъзможни лъжи за да си докара кирливите 20лвПреди 3 дни пишеше че топка сладолед била 4 евро.Спри се *** ,дърто влечуго!!!
36
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Ами пробвай - запазваш места в Booking с оценка от 9.0 нагоре, посещаваш заведения с добри отзиви и качествена храна, пиеш 1-2 бири Endinger, а не се наливаш по цял ден с ментета. Не е толкова трудно! Ако искаш по-спокойни места - Шабла, Крапец, Бялата лагуна, Обзор, Синеморец. Ако искаш повече разнообразие - Созопол, Несебър, Поморие. Места има колкото искаш, качествени хотели и заведения също. И когато в Гърция ми намериш пясък като тоя на Албена или Кранево, може пак да пишеш.
35
0
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 1 седмица
До 1това че ти си ходил в най-скапаният курорт Анталия не означава че в Турция няма хубави курорти ....не ходил никъде по света ама дава акъли що не вземеш да скриеш , *** ??!?!?!
34
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 1 седмица
ти май явно не си излизал извън БГ .....най -нмного ми е смешно когато хора не излизали извън България дават оценки за други държави и народи .... а такива има МН У БГ !
33
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
от моя опит мога да споделя, че почивките в България с нищо не отстъпват на прехваленото обслужване в Турция и Гърция. Скоро бях в Анталия, какво да кажа пълно разочерование и от 5 звездния хотел и от обслужването, отношението, храната, да не говорим пък за летището в Анталия. С нетърпение чаках кога ще свърши почивката и ще се приберем.
32
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 1 седмица
До бг смешки 2та къде точно е тази чистота и прекрасно обслужване да вземем да отидем и ние? но моля споделяйте информация само за хотели с изхранване, а не за стаи с пазаруване от Лидъл и готвене.