Пиян шофьор на катафалка нахапа полицай

42-годишният водач бил поканен на помен от вдовицата на починал
7 мар 2006 14:54,
Пиян шофьор на катафалка нахапа полицай
По думите на полицаите водачът не можел даже да излезе от колата. Снимка: BBC

В град Крефелд, западна Германия, арестуваха пиян шофьор на катафалка, защото захапал полицай, опитващ се да му вземе алкохолна проба, съобщи BBC.

42-годишният водач бил поканен на помен от вдовицата на починал, но полицаите го спрели, след като видели, че автомобилът се движел така, че на практика заемал цялата ширина на пътя.

Обезпокоените блюстители на реда помолили шофьора да иде в участъка, за да даде кръвна проба за наличие на алкохол. Обаче, когато се опитали да го изтеглят от катафалката, той оказал съпротива, а единият от полицаите няколко пъти ухапал по ръката.

„Когато той най-накрая успя да се измъкне от колата си, той не излезе, а буквално се срути на земята – каза пред Ройтерс полицаят Дитмар Грегер. - А, опитвайки се да влезе в караулката на пътна полиция, той се хващаше за всичко, което попадаше под ръцете му, за да задържи да не падне“.

Шофьорът бил заведен в изтрезвителното, а на сутринта, след като изтрезнял, му били предявени обвинения в нвподчинение на властите и управление на МПС в състояние на алкохолно опиянение.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание