Двойка влюбени китове пътуваха с Боинг 767

Екстравагантната куриерска пратка бе доставена от Мексико Сити до аквариума в Атланта, Джорджия
15 мар 2006 12:35,
Двойка влюбени китове пътуваха с Боинг 767
Снимка: Корбис

Два 700-килограмови бели кита пътуваха в самолет от Мексико до САЩ. Боинг 767 на водещата куриерска компания UPS осигури необходимия воден комфорт на морските обитатели.

Екстравагантната куриерска пратка бе доставена от Мексико Сити до аквариума в Атланта, Джорджия.

Двата нови екземпляра на “Georgia Aquarium” пристигнаха благополучно в новия си дом.

Китовете пътешественици са любовна двойка и затова бяха преместени заедно в американския атракцион.

С доставката на двата нови обитателя на “Georgia Aquarium” UPS продължава да се усъвършенства в транспортирането на големи морски обитатели. Преди няколко месеца компанията транспортира две бели акули в същия аквариум.

Една от най-зрелищните доставки в историята на UPS е преместването в нов дом на кита Кейко – звездата от филма “Волният Уили”.

След дълги години живот в басейн, доста малък за неговите размери, и във вода, прекалено топла за родения в Северния Атлантик кит, Кейко страда от кожни проблеми, смущения в храносмилането и понижен мускулен тонус.

Това налага преместването му в нов дом и по тази причина UPS се заема с мисията и пренася косатката от увеселителния парк “Мексико Сити” в “Оregon Coast Aquarium”.

За преместването на тежащата над 3 тона косатка е проектиран огромен аквариум. Общата маса на кутията, заедно с Кейко, е близо 20 тона. За транспортирането на гигантската плуваща пратка UPS използва транспортния си самолет “Херкулес С 130”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание