Путин към Запада: Грешите, като не забелязвате ударите на Киев по Запоржката АЕЦ

12 юли 2024 23:24, Александър Попов
225
Путин към Запада: Грешите, като не забелязвате ударите на Киев по Запоржката АЕЦ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин смята, че е голяма грешка на Запада да не забелязва ударите на Киев по Запорожката атомна електроцентрала, предаде ТАСС.

"Фактът, че врагът сега нанася удари директно по централата, това, разбира се, изисква специално внимание от наша страна и, за съжаление, не привлича вниманието на онези хора и онези сили, които днес поддържат киевския режим", подчерта Путин на среща с губернатора на Запорожка област Евгений Балицки.
Президентът е сигурен: "Това е тяхна голяма грешка, ние ще я помним, ще говорим за нея неведнъж".

"Виждам и такива неща, които не могат да бъдат пренебрегнати, също свързани с безопасността, - това е, на първо място, разбира се, безопасността на Запорожската атомна електроцентрала", заяви Путин.

ТАСС отбелязва, че през последните месеци въоръжените сили на Украйна (ВСУ) редовно атакуват инфраструктурата на Запорожие и Енергодар. Сутринта на 3 юли Киев нанесе удари с безпилотни самолети по подстанция "Радуга", при което са ранени девет служители на Запорожката АЕЦ.

В същото време след нападението на ВСУ на 19 юни, когато градската подстанция "Луч" беше напълно разрушена, втората градска подстанция "Радуга", частично повредена на 21 юни, остава единствената, която снабдява Енергодар с електроенергия.

Възстановяването на всички икономически сфери в Новорусия върви с добри темпове, заяви руският президент Владимир Путин на срещата си с губернатора Балицки. Държавният глава отбеляза приоритета на възстановяването на жилищния и комуналния сектор.

Путин също така изрази увереност, че сигурността на Донбас и Новорусия (термин от времето на руските царе за части от Южна Украйна) ще бъде гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами значи трябва да разширят зоната на сигурност до към киев да не вземат да я гръмнат централата и да заразят цяла европа с радиация като чернобил.
71
23
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Хора, които пллюете срещу Русия, а тока ви е оттам. И не само. И не сами отсега. Дано да ви плащат добре. В противен случай сте пълни, ще се сетите, какво имам впредвид, хубава дума с о. И каква стана сега, добрите демократични американци и лошите руснаци :) каква ли песен ще пеете после :)
70
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин е възрастен и му е нисък тестостерона. На всеки мъж след 50-те започва да му намалява тестостерона, а какво да кажем за човек на 72.
69
10
 
17
 
! Отговори
Архиваря преди 2 месеца
Путине, ти грешиш като се правиш че не забелязваш че Русия-та ти губи Далечния изток! В трите руски провинции по китайската граница живее оредяващо руско население от 2 мил., докато на отсрещния бряг на Амур са 110 мил. китайци! Вече се смята че в целия Далечен изток на Русия, китайците са повече от руснаците, а икономиката и търговията се въртят почти изцяло от китайци! За копейките които не са наясно, нека изгледат руския документален филм от преди няколко години "Китай - смъртоносния приятел"
68
9
 
4
 
! Отговори
Бен Гъвир преди 2 месеца
Соченият за Наследник на СатаняхУ - иска Екзекуция на Палестинците! Обаче, Путин, СиЗинПин и Наредра Моди - си мълчат, щото са със същите Ционистки - Господари - още от Времето на Ленин, Мао и Ганди!!
67
9
 
13
 
! Отговори
Разбирач преди 2 месеца
Джуджелан е голям манипулатор ама само за хората които не са имали шанс в живота да видят нещо различно от руския мир.
66
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който си е забъркал свинщините да си ги оправя България с бюрм не може да се оправи камо ли да насъска укрия срещу Русия.
65
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Н а евроатлантиците тези от гей парада да им вършат работата нали те са им любимците пък ние сме лоши нормални хора икащи спокойствие и мир.
64
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Запада не греши. Всички престъпления се пишат на сметката на руските главорези. Те са агресора, те са виновни за абсолютно всичко. Прошка и съмнения не трябва да има.
63
11
 
14
 
! Отговори
Играч преди 2 месеца
Тоя Путин не е ли някъв възрастен оплешивял дядо, смисъл то и като чичкa май не можем да го квалифицираме вече?
62
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голямата сила САЩ все някой друг трябва да им върши работата няма да стане оправяйте се с Путин.
61
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблемът на САЩ, е че искат да махнат Путин, ама не им стиска да го направят и ползват други, ами аз няма да ставам пушечно месо заради техните интереси сори.
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До До американец Давай гнидоо.
59
17
 
11
 
! Отговори
Хи хи преди 2 месеца
Няма как да стане. Путин, а и от други държави ще пуснат ядрените ракети и Западът ще изчезне ! И ти ще изчезнеш ! Панимаеш ?
58
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ООН няма ли представители там?
57
25
 
20
 
! Отговори
Запомни преди 2 месеца
Русия е ВЕЛИКА.
56
21
 
8
 
! Отговори
Деси Теникето преди 2 месеца
Вовата е тактик.Лошо ще стане след като сдаде поста след години.Ще дойде луд като покойния Жириновски .
55
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дядо пyти пак лъже, както винаги разбира се
54
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Американец Споделяш си мечтите ли?
53
8
 
3
 
! Отговори
Да Живее преди 2 месеца
Ционисткият Световен Ред и всичките Милиардери Олигарси, от ЮдеюСемитски Произход, на които Русия им беше - Подарена, от такива Предатели на Бялата Раса като Путин и Баща му - Елцин!!

Спонсорирани публикации