5 полезни храни за здравето на червата

Една шепа бадеми е отлична закуска
30 авг 2024 16:30, Мария Дуковска
4
5 полезни храни за здравето на червата
Снимка: iStock

Ако се интересувате как да поддържате здравето си, със сигурност знаете, че доброто функциониране на имунната система е в пряка зависимост със здравето на стомашно-чревния тракт. Ето защо в следващия кратък списък ще ви предложим няколко храни, които са полезни за здравето на червата. Кои са те?

Кефир
 
Тази пробиотична напитка от кисело мляко се прави чрез ферментиране на мляко и е пълна с добри бактерии (които могат да помогнат за намаляване на състоянието пропускливи черва). Произхожда от планинския район между Азия и Европа, както и Русия и Централна Азия. Също така е чудесно допълнение към смутита и супи или можете да го използвате като основа за дресинг за салата (добавете само лимонов сок, зехтин и подправки).
 
Бадеми 
 
Бадемите имат добри пробиотични свойства, което означава, че са добра храна за вашите чревни бактерии – с високо съдържание на фибри и пълни с мастни киселини и полифеноли. Една шепа бадеми е отлична закуска, като към тях може да добавите кисело мляко и малко горски плодове.
 
Комбуча 
 
Комбуча е напитка, която представлява газиран чай с леко тръпчив вкус. Той се приготвя от зелен чай, захар и е източник на добри бактерии за червата. След като чаят ферментира, от ферментацията се получава алкохол и напитката се газира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Свободно време.
Таро прогноза за 2 - 8 септември
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
хаха преди 2 седмици
Гужа Дуковска сигур е препила кефир и комбуча затуй са изхожда така поучително тука. И веднаха след това ще си уфари една водка за дезинфекция.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нова звезда се е навила да бачка за без пари.
1
0
 
3
 
! Отговори
Наздраве преди 2 седмици
Бадемите вървят с уиски, а не с разни газирани ферментирали зелени хайвери.Докато кефирът е полезен за махмурлука сутринта.