Русия, Спарта... Не сме войнствена страна, отсече Захарова

Според говорителката това не може да се каже за европейските държави
Обновена: 17 дек 2017 18:44 | 17 дек 2017 18:33, Веселина Йорданова
278
Русия, Спарта... Не сме войнствена страна, отсече Захарова
Снимка: архив, Ройтерс

Русия никога не е била войнствена страна, за разлика от европейските държави, заяви днес във Фейсбук говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС. Тя казва това в отговор на изявление на британския външен министър Борис Джонсън, сравнил Русия със Спарта.

По-рано в интервю за в. "Сънди таймс" Джонсън направи политически паралел, определяйки Атина като аналог на Европа и САЩ, а Русия като прикрита и недоброжелателна страна като древна Спарта, но изтъквайки необходимостта от сътрудничество с Москва.

Според Захарова сравнението е некоректно, тъй като олигархията е в основата на устройството на Спарта, а "човек не може да си представи нищо по-олигархично от Великобритания".

Говорителката обаче изразява съгласие с мнението на британския първи дипломат, че спорът между Атина и Спарта е отслабил класическа Гърция, от което са се възползвали персите и македонците.

По думите й сегашните разпри, посяти от Запада, по-специално тези на европейския континент, отслабват самата западна цивилизация и я правят уязвима пред лицето на заплахи като Ислямска държава.

По-рано беше съобщено, че Джонсън планира да посети идната седмица Москва и да обсъди с руската страна обстановката в Сирия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопе, ти неук ли си или само не си учил?
54
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята, че българите и татарите са един народ е много...хм... украинско ;)))Тоест, нещастно, изтормозено, неумно(меко казано), невярно говори за непознаване на основни исторически факти и липса на елементарна логика и способност за четене.Абе, украинска работа...
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Татарите са живели на много места в Европа и Азия и са били асимилирани в различни държави. И не, българите и татарите не са едно и също племе или народ. Различни са. Различни са и езиците им. Много ги бъркат, понеже са водили сходен начин на живот. татарите са стигнали и до скандинавския полуостров, докато българите са се задоволили с централна и източна Европа най - много. Добре е да се знае малко изтория преди да се разправят глупости.
52
5
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До АнонименАмериканските индианци още живеят в резервати.----------------Резерватът е *** държава в голямата държава.Това е територия, резервирана за индианците, където никой да не ги притеснява и където имат специални икономически права.
51
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не само са войнствена страна, ами са и най-лъжливите и лицемерни *** под слънцето. Още им търпим "освободителните" паметници на съветските агресори и окупатори!
50
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Волжките българи са били асимилирани. Някои от тях са се преселили на изток и на запад. Както повечето етноси са мигрирали през вековете. Индианците са били избити. Българите си имат тяхна държава. Американските индианци още живеят в резервати. Да намираш разлика? Ама то на тебе разлика не ти трябва. За какво ти е...До интелект е, не до политика. Имам в предвид умението да виждаш реалността ;)
49
4
 
10
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Татарите или "волжките българи" както ги наричате вие са изселени с конски вагони в Сибир. Голяма част умират от студа или са избити. Чepкезите пък са били изхвърлени в Черно Море. Труповете им. Тези които са избягали в Турция и до днес не ядат черноморска риба защото вярват, че тази риба се е хранела с плътта на дедите им.Това съм го чел по турските форуми. Черкезин риба от черно море не яде. Останало им е в паметта това. Те си знаят. Ние не знаем само говорим.
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопе, ти си като всичките българи, учили в Украйна. Учили са там, защото е нямало да ги приемат в България. Некадърен, неинформиран, жесток, безочлив и лъжлив. Или си болен от нещо, или са те изнасилвали чеченци до припадък, а като са свършили са те подкарали украинците. И понеже си бил в Украйна, не е можело а се сърдиш на местните и си казал, че това са били руснаци ;))
47
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците ен са прочути с гладомора. Украинците са прочути с него. Както в България, комунистите, милиционерите и всички техни структури са се състояли от УКРАИНЦИ! От гладдни, мързеливи, алчни и безскрупулни украинци, които са избивали своите само за да си присвоят тяхното и да пишат по някоя червена точка пред шефовете. Те са и единствената нация, която се гордее, че е горила живи цивилни, между които дори и бремеени жени, през 21 век. Това трябва да е показателно
46
7
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Руснаците просто са нагли и безочливи лъжци.Това ми е известно непонасльйшке - имал съм служебни контакти с тези идьоти.Рядко можеш да срещнеш свестен и съвестен руснак.Масата са нагли *** - примерно всеки по своему се старае да имитира поручик Ржевски. И то без да подбира времето и мястото.
45
8
 
7
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Испанците пък завладяват остров и само след месец местното население буквално се 'изпарява'. За германците няма смисъл да споменавам.
44
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопе, тебе кога те изтърваха пак? Толкова отклонен човек като тебе рядко се среща. Бих казал, че не си с отклонения, а го правиш напълно осъзнато и целенасочено. Като че ли си поставен нарочно тук за да превръщаш неутралните българи в русофили :))
43
3
 
10
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Злото е заложено в Човека. Няма значение дали си руснак, белгиец, турчин, и т.нт. Белгийския Крал Леополд изби 5 милиона в Конго. Руснаците са прочути с гладомора, с конските вагони и пътниците към Сибир. Американците с индианците. Французите с Алжир. Турците с арменците и т.нт.
42
6
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До АнонименРуснаците в Сибир са присъединявали всички, които са могли. И са се отнасяли в последствие с тях като със свои.----------------Глупости. Избивали са ги и са ги клали като животни. Има доказателства. В Северна Америка с индианците са сключвани договори и са им определяли територии, резервирани само за тах.
41
7
 
11
 
! Отговори
нагла мома без цц преди 6 години
Нагли както винаги , по-големи военнолюбци от руснаците ,бивши московити, няма! Тая огромна територия дето я притежават да не би да е била пустиня ? Московитите/дн. руснаци са завладяли бая народи та чак с Япония са водили война и още им държат островите Сахалин и Курили . Няма страна в Централна и източна Европа , както и половината Азия с която да не са воювали и крали каквото могат . Те затриват и Стара България , че и на новата Б-я обявиха война през 1944г. от благодарност и милосърдие!
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори азиатците в Русия считат себе суи за руснаци. Бият се за Русия със съзнанието, че се бият за родината си. Дори са известни като най - добрите снайперисти в руската армия. Единствено в по - ново време там, където е имало полско население, се е развихрила полската пропаганда, а те са били твърде злобно, понеже така и не се е реализирала амбицията им да имат собствени колонии. Беларусия им е била мечтяа на поляците, но Русия... Ясна е историята ;)))
39
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северноамериканските индианци са били буквално избити. Без оглед цивилни ли са или са бойни групи. След като са се предали за били избивани с по - "хуманни" методи - глад, болести, забрана за практикуване на обичайните за тях начини за набавяне на храна, заселването им в неблагоприятни региони и т.н. Тези от тях, които са избягали в Канада, са били щастливи. Руснаците в Сибир са присъединявали всички, които са могли. И са се отнасяли в последствие с тях като със свои. Има доказателства.
38
9
 
12
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Втората световна война СССР започва с нападение над Финландия, нападение над Полша, нападение над Естония, Латвия и Литва, нападение над Румъния, накрая при подготовката на нападение над съюзника си - Германия, получават превантивна война и губят 20 млн. човека.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой пусна без причина атомни бомби над цивилно население и изби близо половин милион души?
36
3
 
10
 
! Отговори
Бранимир преди 6 години
Стиа с тез воини стиа с таз прословута русия живеете в Европа радваите се на мира