ЦРУ: Русия и други се опитват да саботират изборите в САЩ

Руската намеса била започнала отдавна и продължавала
8 яну 2018 10:00, Елка Василева
48
ЦРУ: Русия и други се опитват да саботират изборите в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Директорът на ЦРУ Майк Помпео каза, че Русия и други се опитват да саботират изборите в САЩ, като следващия важен вот е през ноември, когато републиканците ще се опитат да запазят контрола си в Конгреса, предаде Ройтерс.

Американските разузнавателни служби заключиха, че Русия се е намесила в президентските избори през 2016 г., за да се опита да помогне на президента Доналд Тръмп да спечели, отчасти чрез хакване и публикуване на имейли, поставящи в неудобно положение кандидатката на демократите Хилари Клинтън, а също разпространявайки пропаганда в социалните медии.

Пред телевизия Си Би Ес Помпео каза, че руската намеса е започнала отдавна и продължава. Запитан дали Москва в момента се опитва да повлияе на американските избори, той отговори утвърдително и добави, че е така от десетилетия.

"Продължавам да се безпокоя, не само от руснаците, а и от усилията на други", призна Помпео, без да съобщи подробности. "Имаме много врагове, които искат да подкопаят западната демокрация", допълни той.

Пред телевизията шефът на ЦРУ заяви, че като част от екипа за национална сигурност агенцията му изпълнява важната функция да гарантира сигурността и демократичността на американските избори.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглост и безочие!!!! Страната която най-много се меси във вътрешните работи на останалите, седнала да реве...безподобни наглеци!
22
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрацията е свещенната крава в САЩ, сега след като имат доказателства ще размажат путинистите като мухи
21
3
 
21
 
! Отговори
това е преди 6 години
Държавата която заплашва и изнудва другите страни седнала да говори че някой им се мешал в изборите!?това е точно по нашата пословица-Крадеца вика крадеца.
20
1
 
12
 
! Отговори
БОЙКО и ТАЙПИ преди 6 години
Как хубаво звучи. Като приказка в Новогодишната нощ. Сбъдната мечта за ТИКВИ и КРАТУНИ от ГЕРБ и ДПС
19
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕРДОГАН И ТРЪМПА пък самият Таийпи е най-добър приятел със североазиатското диктаторче ***.лерчо.
18
1
 
17
 
! Отговори
странно преди 6 години
До СТРАНДЖАТАза какви успехи на ГЕРБ и десните става дума , че не се сещам
17
1
 
14
 
! Отговори
ЕРДОГАН И ТРЪМП преди 6 години
са едни от най-големите "приятели" на БЪЛГАРИЯ. И в частност на БОЙКО. както ОНЯ нарича галено ТАЙПИ диктатора от АНКАРА. Явно му завижда за огромната власт. Сега чакаме и обръщението ТРЪМПИ...от Т.ЪПАКА от БАНКЯ. Да ме прощават банкялии
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАПрегледай книгата на William Blum - Americas Deadliest Export: DemocracyThe Truth About US Foreign Policy and Everything Else.След което може пак да коментираме външните политики на САЩ и Русия .Авторът има и други интересни книги.
15
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русо.филистици
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** те ваШте "патрЕоти" са най-големите *** бе странджа!
13
2
 
9
 
! Отговори
ЩЕШЕ МНОГО ХУБАВО преди 6 години
да е, ако беше вярно
12
2
 
10
 
! Отговори
ДА, ДААА преди 6 години
и един мармелот ги увива в целофан...
11
20
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ако позитанци бяха повече патриоти, отколкото отявлени русофили и не саботираха правителството... - успехите и напредъкът ни щеше да бъде далеч по-голям... - но въпреки това резултатите са видни...
10
21
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Характерно за руската външна политика е, че навсякъде си пъха гагата... - пипалата на КГБ бяха обхванали изцяло и България, поради което единствено нашият преход се оказа неуспешен... - това се потвърждава в годините след 2009 година, когато ГЕРБ пое управлението на страната и пресече руското влияние у нас... - и успехите не закъсняха...
9
25
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
100 години след началото на голямото противопоставяне, което беше положено с Великая Актябърская Сациалистическая Ревалюция... - с цената на много материални и човешки жертви САЩ успява да запази света от путинизация и ислямизация... - за което сме длъжни да им изкажем благодарност...
8
3
 
29
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Много е лигаво, когато представители на страната с десетократно по-висок бюджет за отбрана и за разузнаване, реват, че някой им се меси. Това те го правят навсякъде по света и то по най-брутален и неприкрит начин, а сега реват. Не е ли това последен стадии на болестно състояние?Най веселото е, че руснаците няма защо да правят пропаганда против САЩ, никой не може да измисли по-вредни за САЩ и ЕС новини, от тези които те сами произвеждат.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тези вечно хленчещши плюнчовци и глобални бандити,има ли някой,който да не им е слуга и за нещо да не им е виновен?!Типична еврейщина - хленч,двуличие и подмолна жестокост!
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А САЩ в изборите на колко страни са месили?
5
4
 
23
 
! Отговори
факт преди 6 години
Ами защо не са задали въпрос как държавата с 15 тайни и специални служби е допуснала"Руска и друга намеса"нещо не се вързват нещата и тази плоча е вече изтъркана.....
4
2
 
15
 
! Отговори
ееех преди 6 години
Трябваше и бате да им го зачука на морализаторите от брюксел, че тия патриоти са ни ги натресли с манипулации руснаците и да се измъкне тънко по английски от ситуацията, а не да обвиняват народа ни, че бил див... и после кеф ни лук ял ни лук мирисал, а нашия като Гюро Михайлов отнася сега двойните стандарти.