Политическа криза - цената на сделката с ЧЕЗ?

Губи или печели държавата от участие в дружеството
54

Ще продължи ли високото напрежение около скандала с ЧЕЗ и добър управленски ход ли е в сделката да влезе и държавата? През изминалия ден финансовият министър Владислав Горанов заяви, че не е нужно държавата да купува активите на електроразпределителното дружество в България, но ще се подчини на общото решение.
Още по темата
В допълнение той уточни, че до решението държавата да се намеси в сделката се е стигнало, за да успокои правителството потребителите на ЧЕЗ, след истерията, която е създала опозицията.

"Министърът на финансите отговаря за поддържането на бюджетния дефицит. Една такава сделка ще го влоши и ще ни върне назад. Дълбоко съм убеден, че Горанов си дава сметка за следващите стъпки на България. Ако имаме планове да влизаме в еврочакалнята, то тази сделка ще ни забави", отбеляза председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски.

Някои определят участието на държавата с контролен пакет от 34% активи в сделката между пазарджишката фирма на Гинка Върбакова "Инерком" и чешкото дружество ЧЕЗ като национализация.

"Не става дума за национализация, а за обратно изкупуване на акциите от държавата. За мен решението е разваляне на сделката с всички последици. В тази обстановка е по-добре да се загубят едни пари, отколкото да падне правителството или да има политическа криза. Ако сделката не бъде развалена, точно такива са перспективите. Скандалът придобива международни размери", подчерта бившият член на КЕВР Еленко Божков в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR председателят на БЕФ посочи, че ЧЕЗ няма да се откажат от тази сделка, а участието на държавата с контролен пакет активи е абсурд.

"Никой инвеститор няма да си заложи капитала. ЧЕЗ са изключително обидени от България и по този начин си го връщат. Ние ще видим как тази сделка ще се сключи", допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм твърдо държавата да закупи ЧЕЗ. Проверете и ще видите ,че България е с най-ниският дял на държавна собственост в икономиката от целия ЕС. Стратегическите предприятия у нас трябва да са наши. Иначе какво у нас е българско- телекомите, банките, търговските мрежи и т.н. и т.н.- всичко е чуждо и печалбата изтича в чужбина. И след това се чудим защо сме бедни. Ние сме бедни преди всичко на ум и на предвидливост не за утре, а за години напред.
29
8
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Благодаря ви братя мили за ЧЕЗ-та...
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 22Какви ги плещиш бе? КОЙ у нас въобще някога си е "преценил риска"????? Вършеят, косят и дерибействат навсякъде докато всичко не се забатачи (и КТБ-то при боко стана банка на годината!!!!!) па после олеле.....някой ми с.....в гащите!!! И ГЛАВНОТО....СПАСЯВАЙТЕ!!!!! Добре де......КОЙ ще ни спасява ПОСЛЕ, ПРИ ФАЛ???????
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комбинирана сделка Гинка + държавата на Бойко е = все Бойко! Първо, да се разпадне сделката на Гинка, после оставка на правителството и след това - процедура от кота 0 с участие на държавата!!! Всичко останало е поредния вариант на измамата.
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NEE BILA SEKS TELEFON A E BILA FIRMA KOQTO DYRJI SZEKS TELEFONI POMOGNETA DA STIGNAM DO ISTINATA
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти , пишещия , за национализация от Позитано !!!!!!,. Прочети поне ред и виж , защо Гинка от Пазарджик е изпратена от комуниста Бойко Методиев Борисов в Прага !!!!!!!!Ако, така наречения мин. предател б.б. знае какви ги върши , нямаше да се моли на Гинка от Пазарджик !
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
POMOGNETE DA SE PROVERI FAKTA
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DA PISAXA GO XORA OT PAZARDJIK 1990 G V DNES DAJE NQKOI PAZQT I VECTINICITE 2.40 IMPULSA
22
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жа Върбакова си е приценила риска, кандидаствала е и е спечелила на равно с другите седем. За тези, които се съмняват в качествата, нека се сетят за безработния Серж, който вожда с три пера ни го натрасе или е нормално първия си работен ден да ти бъде като премиер на цяла държава. За разлика от него, тук пазарът ще е изхвърли и няма да допусне некадърността. Или нима онази, която люби сланина, е била най-добрата за Техноимпекс. От Крушовица познаваща завряния зет от Крушова градина.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dalaverata na mutri e tova raskriite koi sa ot sik li ot vis li ot tia po varhovete li e stiga ste ni simali sa scharani
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Връзката СИК , Калканджиева ,Мафия с красавици , Славчо , Гинка , Пазарджик ..... Герп , СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ си пролича от политическите изказвания на Гинка от Пазарджик в парламента ! Тази жена беше повикана от Тиквата преди изслушването в комисиите и подкована по ГЕРБЕРСКИ .
19
16
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Чувам тука неистови вопли за национализация... - моля ви спрете, не разваляйте съня на позитанци...
18
1
 
14
 
! Отговори
Ж преди 6 години
До politicheska krizaверно ли бе,това дето пищеш, че е била секс телефон тази Гина,ужас?
17
2
 
9
 
! Отговори
GINKA преди 6 години
CHETE NAI NOVATA KNIGA ZA NAI SUSPQL BIZNESMEN NA BYLGARIQ /.KAK STIGNAX OT SEKS TELEFONA DO CHEZ;
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГЕРБераст-помиярима ли значение колко е грамотна ,е за толкова години не се наядоха Чехите . И затова че печелим делото в Стразбурк ,решиха да напуснат Бг ха ха
15
1
 
10
 
! Отговори
vdch преди 6 години
Тези инвеститори от ЧЕЗ сами си крадат кабелите и според договора държавата им ги купува наново.
14
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунистическите милионери не можаха да си купят ЧЕЗ. Някаква неизвестан на никого Гинка им го сви изпод носа. За това сега вият на умряло. Бойко, ако се поддадеш на натиска на комунистите и купиш ЧЕЗ няма повече да гласувам за теб. Още помня какво блато беше Енргото като беше държавно. Ако държавата гго купи пак , увеличаването цената на тока е сигурно.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко дапремине в държавни ръце ,парите да сиостава тук а не да ходят в Чехия Австрия
12
1
 
33
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 6 години
Незабавна ОСТАВКА 3 на крадливата и корумпирана шайка ДЖЕНДЪРИТЕ 3!!!
11
4
 
34
 
! Отговори
ГЕРБераст-помияр преди 6 години
Бай *** заедно със ШИШИ се опитаха да купят ЧЕЗ с откраднатите МИЛИАРДИ от бедния български народ и КТБ , използувайки подставеното лице- стрина Гина ТЕМЕНУЖКОВА!!! Веднага си пролича, Гинка е ГЕРБерска КАЛИНКА, по това, че не може да върже 2 изречения, функционално НЕГРАМОТНА е и чете от едно листче опорките на Цвинокио Шестапартаментников!!!! Сега ГРОБарите ще ОТКРАДНАТ ЧЕЗ и ще платят с народни пари!!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.