Преговорите за ЧЕЗ – идната седмица в Прага

След края им ще съобщят за взетите решения
Обновена: 3 мар 2018 09:30 | 3 мар 2018 09:28, Елка Василева
90
Преговорите за ЧЕЗ – идната седмица в Прага
Снимка: БТА

Преговорите между „Инерком България” и „ЧЕЗ груп” относно възможността българската държава да закупи дялове в „ЧЕЗ България” ще се състоят от средата до края на следващата седмица в Прага. Това заявиха от „Инерком България” в специално прессъобщение.

Още по темата

Веднага след приключването им от компанията обещаха информация за хода на разговорите и взетите решения.

Правителството ни обяви намерението българската държава да придобие контролен пакет над ЧЕЗ в четвъртък. Това стана след среща на министър-председателя Бойко Борисов и Гинка Върбакова, собственик на "Инерком", фирмата, която сключи сделката за придобиване на българските активи на електроразпределителното дружество.

Върбакова заяви, че е склонна държавата да има участие в сделката. „Склонна съм да прехвърля договора, който има, стига продавачът да бъде съгласен на това. Това са разговори, които ще предстоят", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И в зяключение - какво ни остава на нас - тези които сме извън глутницата.За по-младите, ако искат да просперират - да влизат вътре в Партията, или като симпатизанти, да търсят държавна служба или работа в близка до ГЕРБ фирма. За тези по-навъзраст - тихо, кротко и да добутат до някакви старини. Само да не са против, защото властта е обута в чепик, който рита здраво.Е - не пречи анонимно да си напишат мнението тук - все пак и това е нещо.Айде, сънародници ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркянтилните и безскруполни типове от БКП бяха справедливо наритани и изгонени от БСП. Това са привърженици на Живков, негови роднини и последователи, тези, които съхраниха откраднатото от Живков. Единствения на когото не му хванаха краденото от источните комунистически диктатори.Тези си направиха партия, залъгвайки хората с фалшива демократична реторика, но *** ка техни сбирки да видиш какво е. И ако помниш на БКП-то методите ще се сетиш кои са без да им гледаш биографиите.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНеюо синв грешка.Точно БКП , представлявано от ГЕРБ са в тая сделка и чрез Борисов, Цветелинка и Гинка стават собственици на енергото, така, както вече са собственици чрез Златев на нефтохима. Еднолични, монополни властелини на национялните богатства. Издънките на БКП, понастоящем в ГЕРБ, от десет години са властници и им престои още много време , докато ги смени някой, и той ще е техен роднина.
63
10
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Обикновена сделка,не бива да се вживяваме толкова!Дали ще е Ганка,Минка новият собственик на ЧЕЗ или който и да е не трябва да ни тревожи,защото ни предстои влизане в Шенген и точно сега по време на Европредседателството ни някои се опитват да клатят кабинета на премиера с измислени и необосновани обвинения.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!
62
0
 
5
 
! Отговори
gost преди 6 години
Аийде Гинчето да си намери пари от чужбина и да си плати сделката! Няма нужда български данъкоплатец да плаща за ЧЕЗ или за банките дето се лакомят на пая!
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те продадоха 3 по 33 % от енергодружествата. Къде са парите от продажбата? Пишманспециалисти от големия телевизионен екран обясняват, че българският данъкоплатец щял да плати. Къде са парите от продажбата на 3 по 33% от дружествата? С тях да платят сега.
60
0
 
4
 
! Отговори
batmario преди 6 години
Не ни е виновен ни Гинка ни Бойко никой...истината е че ние не биваме че само се пулим и пишем тука...ние си лаем и кервана си върви...чакаме пак някой да на опрай...и те на оправят напоследък доста мощно...На Борисовите монети отстрани пише-Боже пази България.Къв човек е бил тоя....
59
1
 
2
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
Я се позаинтересувай от колко години започна първата а след това и втората фаза преговори с избрани инвеститори.Набери ,,Кандидати за покупка на активите на ЧЕЗ"Това че точно ти хал-хабер си нямаш че тая работа се ,,пече" от 2-3 години не ти дава право да питаш ,,откъде тая е разбрала" Защото това че ти не си разбрал а се репчиш те прави смешен.И както казваш ,,То си лъсна.".........че такива като теб са боси.Като ще критикуваш поне изпипай нещата мушмороко!
58
8
 
1
 
! Отговори
димо преди 6 години
До 57 Информирай се и тогава пиши , сделката тече от миналата година , навсякъде го пише , участвали са 6 фирми , сред които на Ковачки и AVN ,тази е препоръчана на чез от чешки металургичен магнат който е работил с тях , стига с опорните точки на Нинова , че станахте СМЕШНИ!
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се внимава като се реже лентичката да не се обърка с жицата.Юристите да не се блещят чак толкова.
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ Е УЧАСТВАЛА С ОФЕРТА ЗА ЧЕЗ АААААААААААААА !!!!ОТКЪДЕ ТАЯ Е РАЗБРАЛА , ЧЕ ЩЕ ПРОДАВАТ ЧЕЗ ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ НЯМА ОБЯВЕНА НИКЪДЕ!!!И СА СПЕЧЕЛИЛА И ВЕДНАГА ВРЪЧВА ДЯЛОВЕТЕ НА БОРИСОВ ХА ХА ХА!ТО СИ ЛЪСНА КОЙ И ДЪРПА КОНЦИТЕ НА ТАЯ!
55
17
 
3
 
! Отговори
БРАВО НА ГЕРБ!! преди 6 години
ТАКА СЕ ВОДЯТ ПРЕГОВОРИ С ЧАСТНИ И НЕЗАВИСИМИ ДРУЖЕСТВА --В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС!!КРУШОВИЦАТА ПИКАЕ ГАЗ!!!!!!!ДГД, другарката....!
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 52, 53: Виж какво, човек може и да е т'ъп ***, ама чак толкова като теб вече е прекалено. Мислех си да ви обяснявам, че става дума за електроснабдяването на една трета от България, но на налъми като вас, каквото и да им обясняваш, няма да цъфнат.
53
1
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Предстоят преговори на високо ниво между Бойко и Гинка. Те са Пижо и Пенда за мартениците тази година.
52
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49 Браво точно така всеки може да има каквото си поиска , но БКП-БСП и Нинова нищо не могат да имат . Това е главната цел и тя е постигната . Ха-ха-ха .
51
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най хубавото от рева на БКП-БСП е , че те не учасват в тази сделка . Така постепенно ще умрат от глад. Браво г-н Борисов ти си умен и образован сто пъти повече от селската клюкарка Нинова.
50
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега кой теглеше милиардите заем?????Сега ще ги тегли гинка....?????Питам?????...кой ще ги плаща?????.....естествено....брашнения чувалколкото го тупаш...повече пуща!?
49
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй ЧЕЗ не е изпълнило договорите с БГ общество за да придобие някакви дялове от електроразпределителни,преносни мрежи,а няма разрешение за съвместни дейности по изграждане,оборудване,съвместно управление за да има дялове от участие в съвместност кат организация,на нея просто е доверено в проценто отношение от обема на елразпредпреносна мрежа в линейни километри изградена мрежа да я стопанисва и положи необходими грижи от това,че се променило партийното управление в БГчл.1,но не собственоста БГ
48
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее свободата! Вече всяка гинка и калинка могат да си имат ЧЕЗ или каквото си поискат. ЧеЗтито.
47
2
 
23
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Някави много простовати са ми сложили минуси на предния коментар.Кака ви Гинка - ще ви разкаже играта!По един , или по друг начин! Гарантирано от правителството! То - правителството по времето на Симеон и Доган - продаде този печеливш отрасъл ( без да ви пита ) подели си тлъстите мръвки ( всичко разбира се за ваша сметка) Вие плащахте на Чехия безбройните увеличения - сега ще плащате на кака ви Гинка! Милиони! ПАК! И ПАК НИКОЙ НЕ ВИ ПИТА! За простовати като вас - нормално...даже и задължително