Политическа криза - цената на сделката с ЧЕЗ?

Губи или печели държавата от участие в дружеството
54

Ще продължи ли високото напрежение около скандала с ЧЕЗ и добър управленски ход ли е в сделката да влезе и държавата? През изминалия ден финансовият министър Владислав Горанов заяви, че не е нужно държавата да купува активите на електроразпределителното дружество в България, но ще се подчини на общото решение.
Още по темата
В допълнение той уточни, че до решението държавата да се намеси в сделката се е стигнало, за да успокои правителството потребителите на ЧЕЗ, след истерията, която е създала опозицията.

"Министърът на финансите отговаря за поддържането на бюджетния дефицит. Една такава сделка ще го влоши и ще ни върне назад. Дълбоко съм убеден, че Горанов си дава сметка за следващите стъпки на България. Ако имаме планове да влизаме в еврочакалнята, то тази сделка ще ни забави", отбеляза председателят на Българския енергиен форум Иван Хиновски.

Някои определят участието на държавата с контролен пакет от 34% активи в сделката между пазарджишката фирма на Гинка Върбакова "Инерком" и чешкото дружество ЧЕЗ като национализация.

"Не става дума за национализация, а за обратно изкупуване на акциите от държавата. За мен решението е разваляне на сделката с всички последици. В тази обстановка е по-добре да се загубят едни пари, отколкото да падне правителството или да има политическа криза. Ако сделката не бъде развалена, точно такива са перспективите. Скандалът придобива международни размери", подчерта бившият член на КЕВР Еленко Божков в студиото на "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR председателят на БЕФ посочи, че ЧЕЗ няма да се откажат от тази сделка, а участието на държавата с контролен пакет активи е абсурд.

"Никой инвеститор няма да си заложи капитала. ЧЕЗ са изключително обидени от България и по този начин си го връщат. Ние ще видим как тази сделка ще се сключи", допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 1 юли цената на тока на ЧЕЗ ще се увеличи с 18,7 % . Това е...
9
2
 
13
 
! Отговори
politicheska kriza преди 6 години
GINKA SEKS TELEFONA SPECHELI CHEZ SRAM I POZOR ZA BG
8
2
 
10
 
! Отговори
Rederm преди 6 години
Kakvoto e za chastnika, tova e i za darjavata...i vseka banka obojava takav ubav tamen kabelen bisnes s jici, jega i mreji...da vkarva 300 miliona....da gi pobarba, gali, milva...da izkara 7-8 miliarda...
7
0
 
24
 
! Отговори
Топля се на ток преди 6 години
Чеха си е чех.Опитайте се да го разберете.Той за без пари НЕ РАБОТИ! Само нас бьлгарите някой ни прави халтави,просещи и най-вече ***!!!!!
6
19
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Да, вярно е ГЕРБ е собственик на ЧЕЗ... - и цената на тока при крайния потребител ще бъде с 25 процента по низка от останалите... - хайдИ рИветИ сИга...
5
6
 
5
 
! Отговори
Kapkovo napoiavane преди 6 години
Kolkoto poveche revete v bg mediite po temata za cheshkite cherveni jici, tolkova poveche vali dajd i sniag v bg i tova e prekrasno za regionalnite bul vodnoelektricheski centrali...toka varvi kato besen v darjavnite klimatici na kmetstvata...topla slancheva voda ima za vsichkiiii.... :-)...
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политическа криза - цената на сделката с ЧЕЗ?не, провалът на сделката поставя въпрос с връщането на комисионните. Не че за Борисов десетина милиона са проблем, но просто той е учил само събиране - не и изваждане. АЛчността погубва тарикатите, стара еврейска поговорка.
3
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма земна сила , армия или полиция която да спре 3 милиона българи които имат проблем със тока да съборят което и да е правителство или да обесят виновни политици за случилото се ! Власт облечена в корупция (( Връщане на Гилотината и изгаряне на клада на виновните които продадоха и погребаха България !Искам сутрин като се събудя да прочета по Новините че на една мутрите са им пръснали мозъка
2
32
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Всичко, което е в полза на държавата... - не е в полза на Нинова...
1
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА МУТРАТА БОРИСОВ.