Цената на природния газ в Европа стигна нов рекорд

Милер очаква цените на синьото гориво да нараснат още
70
Цената на природния газ в Европа стигна нов рекорд
Снимка: БГНЕС

Цените на фючърсите на газа в Европа достигнаха нов исторически пик, надминавайки за първи път 1200 долара за хиляда кубически метра, според данни на ICE Futures.

Цената на ноемврийските фючърси по холандския индекс TTF, най-ликвидният европейски хъб, само няколко минути след отварянето на днешната борса, надхвърли рекордните 1200 долара за хиляда кубически метра, предаде БГНЕС. Максимумът в началото на деня беше $1228,8 или 102,45 евро за MWh (въз основа на текущия курс EUR/USD).

Миналата седмица цената на газа в Европа за първи път в историята надхвърли 1 000 долара за 1000 кубически метра, а след това и 1 100 долара.

Председателят на борда на "Газпром" Алексей Милер заяви по-рано, че силното изоставане в изпомпването на газ в съоръжения в Европа и нарастващото търсене доведоха до рекордно повишаване на цените на този вид гориво в Европа, като се очаква в близко бъдеще да нараснат още.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: природен газГазпром
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
33
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Саботирането на Аец Белене и Южен поток са национално предателство наказуемо със публична екзекуция!Виждатели какви вреди може да нанесе една краварска гнъсс безродническа на един народ ,!Затова всяка краварска натовска подметка трябва да се изпрати във отвъдното с еднопосочен билет!Унижожете западните слугииии!