Джокович ще бъде задържан в Австралия в 23 ч. наше време

Ще бъде отведен в център за задържане, чието местоположение се пази в тайна
Обновена: 14 яну 2022 15:46 | 14 яну 2022 15:45, Елка Василева
74
Джокович ще бъде задържан в Австралия в 23 ч. наше време
Снимка: архив, БГНЕС

Австралийските власти имат право да задържат Новак Джокович в събота сутринта, реши съдът, пред който световният №1 в тениса обжалва анулирането на визата си и съответно депортирането от страна, предаде Ройтерс.

На извънредно съдебно изслушване днес съдията удовлетвори искането на адвокат на правителството и постанови сърбинът да бъде задържан в 8 ч. местно време на 15 януари (23 часа българско време в петък), когато трябва да даде показания пред имиграционните власти.

Още по темата

Изключение от условията на задържане ще се прави за онлайн включване в изслушвания от офиси на неговите адвокати, като на същия етаж ще бъдат разположени служители на Граничните сили, заяви адвокат Стивън Лойд, цитиран от АФП.

Адвокатите на двете страни постигнаха съгласие Джокович да бъде отведен в център за задържане, чието местоположение да се пази в тайна, за да бъде избегнат „медиен цирк“, предаде Би Би Си. Това трябва да стане най-късно до събота сутринта.

Съдията Антъни Кели постанови още случаят с визата на тенисиста да се гледа в друг австралийски федерален съд. Правителството се е съгласило да не депортира сърбина до приключване на случая в съда.

Адвокатът на тенисиста Никълъс Ууд заяви на изслушването, че визата на Джокович е анулирана с мотива, че присъствието му в страната може да разпали настроения срещу ваксините, а не защото представлява здравна заплаха, тъй като не е имунизиран срещу COVID-19. Той каза още, че това решение е „напълно ирационално“.

По-рано днес министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук използва правото си да анулира входната виза на световния №1 в тениса Новак Джокович, припомня БНР.

"Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и добрия ред, базирайки се, че това беше в обществен интерес", каза Хоук.

"При вземането на това решение внимателно обмислих информацията, предоставена ми от Министерството на вътрешните работи, австралийските гранични сили и г-н Джокович. Адвокатите на спортиста посочиха, че ще обжалват решението, което може да доведе до забрана на Джокович да пътува до Австралия за три години", посочи още той.

Ако съдът потвърди решението за анулиране на визата, деветкратният победител от Откритото първенство на Австралия Джокович няма да може да защитава титлата си на започващия в понеделник турнир от Големия шлем в Мелбърн.

Сръбският тенисист пристигна в Австралия на 5 януари, след като получи медицинско разрешение за участие на Australian Open, въпреки че не е ваксиниран против коронавирус. При пристигането му обаче визата му беше анулирана, а той - задържан в хотел за имигранти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
15
 
! Отговори
Джей Джей Окоча преди 2 години
Позволявате на Бил Гейтс да Ви боцка с отрова, срещу 3 лв бензин не скачате на Лукойл, като Ви тровят с ГМО пак си траете,а Джокович,който също е на върха в своя спорт Ви е най-черния на света ! Но той е борец,а не **** ! Сами си правете изводите ! Истински мъж и Гладиатор !!
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Притеснява ме кое е това тайно място, където ще го скрият. Много ме притеснява. Тези са психопати!
20
12
 
9
 
! Отговори
Мхмм преди 2 години
Балканокроманьони, неговото е тарикатлъци на дребно по балкански. Затова и толкова му се прехласвате. Има правила. Иска се участниците да са ваксинирани. С фалшив сертификат за положителен ПСР може да влезе в софийски или белградски мол. А дори и да се изхитри и да се промъкне без. Когато обаче номерата не минават, балканци изпадат в потрес. Просто трябваше да каже, че при такива условия няма да играе. А не да ходи там и да се надява, че ще е някакво изключение. Това не е дискотека у Белград.
19
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия не е Maкедония, където като чуят сърбин и изпадат в амок и са готови да се съгласят с всичко. Там никой не го бръсне за слива.
18
1
 
19
 
! Отговори
11 преди 2 години
Забележете мотива за анулиране на визата. Освен това не е извършил никакво престъпление, за да го задържат. Но най ме притеснява това: "да не депортира сърбина до приключване на случая в съда". В такъв случай могат да протакат делото с години. Тия изкукуригали завършени ***.
17
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Антиваксър, а?Леле, вас май вместо с ваксини ви инжектират със злоба и жлъч!
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не могат да го победят в честна спортна надпревара , англосаксите намериха начин да го отстранят от нея. Както и руските спортисти с измислените допинг скандали. Не могат да търпят все славяни да им вземат победата под носа.
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мой дядо избяга в Австралия при комунизма. Там стана милионер и умря сам като куче. 90 те искахме да ходим при него. Прати ни 1.2 милиона долара тогава , и каза да не сте стъпили в тази проклета държава. Като почина имаше още 7 милиона , дадоха ни 300 хиляди. Другите ги прибраха адвокати , държава и старческия дом. Не ми говорете за тази държава. Когато отидох там първото нещо което ми се случи е да ме излъжат при смяната на парите . И то в мол , в легален джейндж. Върнах се с полиция и нищо.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво гледайте какво се случва и хубаво мислете съгласни ли сме и тук да е така! И дали няма да е късно за нас, ако още се помайваме и само си чешем езиците с разни платени плъхове.
13
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пропускате нещо много важно:- Джокович е Номер 1 в своя спорт!Как бихте постъпили Вие,ако сте най-добри в своята сфера? Не в родината си,а в цял свят ?Знаете ли за каква ярост и непримиримост става дума ? Не знаете ??!! Абсолютно заставам зад него ! Федерер и Надал Ви аресват,щото са кротки като овчици ! Ама Шипка се пази със сърце и силен дух,а не с *** кожи ! ГОЛЕМ СИ НОЛЕЕЕ !!
12
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балкански номера до тук. Хитруваш хитруваш накрая как се наигра жестоко, сега спонсорите му трябва да си дръпнат подкрепата и нашия герой може да стане сервитьор в ресторанта си.
11
22
 
7
 
! Отговори
Антиваксър, а? преди 2 години
Стой сега в кауша, че да ти дойде акъла!
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главата на фашистката змия може да бъде смачкана само със стрелба на месо..
9
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙ ФАШИСТ ПОДКРЕПЯ ТАЗИ ГАВРА И ИЗДЕВАТЕЛСТВО СЪС ЗДРАВ ЧОВЕК?
8
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Джокович толкова ли си огладнел че още не си се прибрал. Какво правиш при наследниците на Айдуци Изнасилвачи Убиици Каторжници ти имашли връзка с главният мозък история учил ли си. Ще те убият и ще те пишат умрел при нещастен случай.
7
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагледно пособие как се създават мъченици за каузата. Само наистина да беше такъв, цена нямаше да има.
6
16
 
9
 
! Отговори
Обаче преди 2 години
Някой абориген да не го опъне в пандиза?
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 300% е сигурно,че няма да играе! Сега тия почват да ползвст вратички с разни заповеди със задна дата,да си влизат в правомощията ... До миналата година ставах посред нощ заради този турнир,но вече не! И Джоко има вина,но тия го взеха на мушка! Господ да е с него и дано не му се отрази върху психиката и формата! 21-вата титла ще е на друго място !
4
15
 
3
 
! Отговори
На печелившите преди 2 години
Честито
3
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новака каква беля си натресе на главата с тия сатанисти , не е истина. Абе ходи си в Сърбия и си гледай кефа не братле.