Киев твърди, че е унищожил руски десантен кораб в Азовско море

Това е първият руски военен кораб, акостирал в Бердянск
24 мар 2022 12:13, Елка Василева
90
Киев твърди, че е унищожил руски десантен кораб в Азовско море
Кадър: YouTube

Украинските военноморски сили заявиха днес, че са унищожили руски десантен кораб, закотвен в пристанище Бердянск край Мариупол на Азовско море, предаде Франс прес.

"Десантният кораб "Орск" бе унищожен в окупираното пристанище Бердянск. Слава на Украйна!", написа флотът във Фейсбук. Към текста има три снимки: първо корабът невредим в едър план и след това два фотоса, показващи отдалеч стълб от дим в пристанището и горящ плавателен съд, който не се вижда ясно.

Според ТАСС, която се позовава на телевизия "Звезда" на министерството на отбраната на Русия, този десантен кораб на Черноморския флот е първият руски военен кораб, акостирал в Бердянск - на 21 март.

Пристигането на този голям десантен кораб в пристанище Бердянск е важно събитие, което отваря логистични възможности, свързани с Черно море, като се използва изцяло инфраструктурата в Бердянск, заяви по-рано офицер от руския флот, цитиран от "Звезда".

В момента корабът, който може да превозва до 1500 тона товар, разтоварва пред очите ни бронирани коли, които ще подсилят нашите развърнати войски, добави той.

Украинските твърдения засега не може да бъдат проверени. Руската армия много рядко информира за своите загуби, посочва АФП.

Бердянск се намира на 80 километра западно от стратегическото пристанище Мариупол, което руснаците се опитват да превземат още от началото на своята инвазия на 24 февруари. От края на февруари градът е под обсада и непрекъснато е обстрелван с тежки оръжия, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Миналата седмица хиляди коли на граждански лица успяха да напуснат Мариупол, но близо 100 000 души все още са блокирани там, лишени от всичко необходимо според Киев, а над 2500 други вече са загинали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е вярно. Слава на Русия.
43
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрите вести идват бързо.
42
10
 
10
 
! Отговори
ъъ преди 2 години
До "до българина" - помним, помним каква беше България преди 35 години - режим на тока, трети фалит на държавата, липса на елементарни продукти, разстрел, ако решиш да се чупиш от "рая", антени на високите блокове, за да се гледа телевизия и да се слуша радио от западните държави, чакане с години за телевизор и кола (ест. нескопосано крадени от западни марки - телевизор София с части на Филипс и кинескоп Тошиба, но с некадърно проектиран захранващ блок, разработен тук, хахаха).
41
3
 
4
 
! Отговори
7 преди 2 години
Аз пиша какво пише в Русия ,мен изобщо не ме интересува с точка или запетая са ударени
40
17
 
4
 
! Отговори
ПУТИН Е ТЕРОРИСТ преди 2 години
масовите убиици контролиращи Путин чрез микро импланти и спец наркотици дават указания за жесток терор против Москва,Питер и други руски градове. Имало вече вкарани стотици хиляди тежко въоръжени зомбирани в много руски градове .. След жестокия терор срещу Украйна и жестоките санкции срещу народите на Русия готвят и остро терористични психизиращи диверсии против Русия.Чакат указания за бомбандировки на други страни вкл от НАТО..ЗАСИЧА СЕ ДВИЖЕНИЕ НА ЗАРЕДИ С ЯДРЕНИ И ТЕРМОЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ НОСИТЕЛ
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
44: сТИГА ЛИГА, КАКВИ РУСКИ САЙТОВЕ ТЕ ГОНЯТ .. ТИ РУСКИ ВЪОБЩЕ ГОВОРИШ ИЛИ МОЖЕШ ЛИ ДА ЧЕТЕШ? ТОЧНО ОБРАТНОТО СЕ ВИЖДА ОТ РУСКИТЕ САЙТОВЕ И ПЪЛНА ПОДКРЕПА НА СПЕЦИАЯЛНАТА ОПЕРАЦИЯ. ТОЧКА У Е ТОЛКОВА НЕТОЧНА ЧЕ ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ, ТЯ КОРАБ НЯМА КАК ДА УЦЕЛИ. ДАЙ ДА ВИДЯ САЙТОВЕТЕ ДЕТО ГИ ГЛЕДАШ (ДА НЕ СА cnn?)
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха с точка у да уцелиш кораб успех ти пожелавам.
37
8
 
21
 
! Отговори
це перемога преди 2 години
не било кораб а компоти и не са го а ... Успехите на украинските нацисти са основно в фейсбук , а на бойното поле ги премазаха от бой
36
20
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Ако в русия се върне някой жив ше е пълен късмет, хаха
35
15
 
11
 
! Отговори
7 преди 2 години
Два десантни кораба на руснаците са аут ,ударе ни са с Точка -У ,по руските сайтове и форуми,руснаците са бесни и недоумяват какви глупости вършат тяхните главнокомандващи ,да пратиш кораби без да покрито пристанището от ПВО,същите грешки били допуснати и при летището на Херсон.Явно западните разузнавания ще излязат прави ,че Русия буксува яко в тоя конфликт
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е и.Сега по малък ли ще го ядат бондеровците.
33
12
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
До Анонимен...... не е десантен кораб,...... Освен понопеният десантен кораб Орск са повредени още три кораба на руските агресори!
32
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинци, никаква милост към нашествениците!
31
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ония ден един от русите се изпусна и призна за 10000 мътрви руски войники, като същевременно официалната версия на русия е за 500 мъртви, но от първите дни на март. Явно е,че украинците нанасят удари, които забавят руската офанзива, дотолкова че тя се превърна в позиционна война. По-вярвам на украинците отколкото на руснаците, че на последните плана за 72ч. да превземат Киев беше разбит още през февруари.
30
9
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Българин... Кога русофилите сте били българи? Когато за да угодите на Русия свалихте княз Батенберг и правихте бунтове във войската? Или когато по заповед от Москва взривихте църквата Света Неделя? Или когато признахте московското творение "македонска нация" и биехте българите в Пиринско да се запишат като македонци в паспортите? Или когато хранехте прасетата с българи? Или може би когато искахте България да стане 16 република на СССР. Никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
29
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това не е десантен кораб, това е някакъв транспортен който най-вероятно е на Урките.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Текста не знам защо повтаря или цитира националфашисткия лозуг на една от страните. Този на пръв поглед дребен факт показва защо стана война и защо те не са в нато тъй като в нато такива националистични лозунги не се толерират.
27
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, това са добри новини. Слава на Украйна!
26
9
 
14
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До до дето само пипа.... русофилите са си български патриоти....... Дървено желязо виждал ли си? Когато видиш, тогава ще видиш и русофил български патриот!
25
15
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
русофилите са си български патриоти