Киев твърди, че е унищожил руски десантен кораб в Азовско море

Това е първият руски военен кораб, акостирал в Бердянск
24 мар 2022 12:13, Елка Василева
90
Киев твърди, че е унищожил руски десантен кораб в Азовско море
Кадър: YouTube

Украинските военноморски сили заявиха днес, че са унищожили руски десантен кораб, закотвен в пристанище Бердянск край Мариупол на Азовско море, предаде Франс прес.

"Десантният кораб "Орск" бе унищожен в окупираното пристанище Бердянск. Слава на Украйна!", написа флотът във Фейсбук. Към текста има три снимки: първо корабът невредим в едър план и след това два фотоса, показващи отдалеч стълб от дим в пристанището и горящ плавателен съд, който не се вижда ясно.

Според ТАСС, която се позовава на телевизия "Звезда" на министерството на отбраната на Русия, този десантен кораб на Черноморския флот е първият руски военен кораб, акостирал в Бердянск - на 21 март.

Пристигането на този голям десантен кораб в пристанище Бердянск е важно събитие, което отваря логистични възможности, свързани с Черно море, като се използва изцяло инфраструктурата в Бердянск, заяви по-рано офицер от руския флот, цитиран от "Звезда".

В момента корабът, който може да превозва до 1500 тона товар, разтоварва пред очите ни бронирани коли, които ще подсилят нашите развърнати войски, добави той.

Украинските твърдения засега не може да бъдат проверени. Руската армия много рядко информира за своите загуби, посочва АФП.

Бердянск се намира на 80 километра западно от стратегическото пристанище Мариупол, което руснаците се опитват да превземат още от началото на своята инвазия на 24 февруари. От края на февруари градът е под обсада и непрекъснато е обстрелван с тежки оръжия, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Миналата седмица хиляди коли на граждански лица успяха да напуснат Мариупол, но близо 100 000 души все още са блокирани там, лишени от всичко необходимо според Киев, а над 2500 други вече са загинали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това да не е като онзи кораб от преди 10 дни където ужким го потопили пък той онзи ден се появи около Одеса? На тези не им се вярва и освен това аз кораб на видеото не виждам, виждам някакви постройки на пристанището
23
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който варва на урките значи е льольо!
22
7
 
13
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
десантния кораб Орск е видимо сериозно повреден и е имало пожар, изкуствено е затопен в пристанището за да не се разпространи пожара. Но е повреден и не се знае кога ще влезе в строй и ще бъде ремонтиран. Между другото най-вероятно ще го ремонтират направо в Бердянск.Така, че руснаците си плащат за грешките, а украинците да не се натискат да се хвалят. Че още е прясно 79 бригада от Николаев - 300 убити и още толкова ранени с една ракета. Сега пак ще има нещо подобно.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На никой ли не му прави впечатление, че на клипа има нонстоп експлозии. След като не са го били потопили, какво гърми? Самият кораб е карал боеприпаси и най-логичното е те да гърмят от пожара в момента.
20
5
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Военноморските сили на украйна нямат нищо общо със случая. Става въпрос за диверсия и лошо свършена работа на руските сапьори, които не са открили скрито взривно устройство на резервоарите с гориво. След детонацията, която е задействана от дистанция в следствие на пожара е детонирал и склад с ракетно и бомбово въоръжение. Кораба, който гори не е Орск и това ясно се вижда ако се вгледаш на видеото, вижда се е цивилен кораб. Не се знае чие и кой е!
19
7
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До Българин....... И от кога русофилите станахте българи? Посочи ми поне един русофил, за последните 50 години, който да е поставял българските интереси над руските?
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябвало е да го кръстят Оркск - поне да си пасва с товара.
17
9
 
10
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
То тъй се потапя кораб.Много фантазират тия укрки.
16
11
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Русофилчета, къде отиде руският военен корабль?
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
търсят си килимни бомбардировки
14
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли анимационно филмче ще ни пускат?
13
1
 
15
 
! Отговори
j преди 2 години
не е фейк. Корабът е ударен, но не е потопен и унищожен. По данни на руснаците, ракета точка У е изстреляна по пристанището. Прихваната е, но част от нея е ударила кораба...
12
11
 
25
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 2 години
Нахъсването на украинците към яростна съпротива увеличава реките от кръв, нищо друго, хуманистите от Запада са съгласни с това, заради абстрактната цел да дискредитират Путин, ето толково струва човешкия живот при хуманния Запад, измрете, за да можем ние в един доклад да опишем станалото.
11
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партизани, сър! Украински партизани! В Русия им казват бандеровци!
10
5
 
7
 
! Отговори
Гатанката преди 2 години
Поредния клик бейт. Потребителите и търговците вече самоопределихте ли се или още не сте какви сте фашисти или анти фашисти? Запазете спокойствие,Аз знам отговора...
9
23
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Чудесна новина.
8
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, не издържам са ги търпя тея вече!! Как се радвах, че ще прибера във Варна за Великден сега ще де спъвам в тях на всяка крачка! Буквално ми се повдига да го гледам тоя зелен наркоман, като напаст е от всякъде само него дават са му дадат един Оскар най-после и да се маха!!!
7
6
 
21
 
! Отговори
факт преди 2 години
Фейк нюз...
6
5
 
18
 
! Отговори
До Цент преди 2 години
Едва ли е верно.
5
14
 
11
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Като ги знам руснаците, като нищо се е подпалил сам