Г-7 срещу законите на свободния пазар, петролът ще скача

WSJ: Западът се готви за ново покачване на цените на петрола
100
Г-7 срещу законите на свободния пазар, петролът ще скача
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Западните страни решиха упорито да противоречат на законите на свободния пазар и решиха да подготвят почвата за ново покачване на цените на петрола заради налагането на евентуален таван на цените на горивата от Руската федерация. Това пише Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

„Групировката "Запад" с маниакална упоритост продължава да се бори срещу обективната реалност и законите на свободния пазар. Членовете на Г-7 може да одобрят план за определяне на пределни цени на руския петрол и петролни продукти, което ще предизвика нов ръст на цените на горивата“, отбелязва изданието.

В статията се посочва, че западните страни са стигнали до идеята за налагане на таван още през април. Европейският съюз обаче реши да отложи обсъждането на този въпрос за август, тъй като много страни се противопоставиха на ембаргото. Освен това дори САЩ не възразиха срещу това решение, тъй като осъзнаха, че икономиките на повечето съюзнически страни просто ще се сринат.

Авторите на статията добавят, че през последните шест месеца Европа и Съединените щати са признали, че не могат принудително да затворят руския петролен клапан, и това принуждава Г-7 да не забранява вноса и транспортирането на руски петрол като цяло, а само да определи таван на цените.

Но Китай и Индия, които многократно увеличиха доставките на петрол от Русия през последните месеци, просто ще игнорират решението на Европейския съюз. Освен това е невъзможно да се замени петролът от Русия, което стана ясно от провалените през лятото преговори между САЩ и Саудитска Арабия за увеличаване на производството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: петрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Групировката "Запад" с маниакална упоритост продължава да се бори срещу обективната реалност и законите на свободния пазар. Който може да го каже по-добре
63
2
 
34
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Радетелите на пазарната икономика се оказаха привърженици на командноадминистративната,тъй като не успяха да смажат финансово "икономическото джудже",което се оказа,че не е джудже,а Годзила.Как е сега брутния продукт на Русия при тези цени?Не,няма промяна що се отнася,но изчислен в натура,но кой да ти чете от Г-7,че в долари бе три пъти по-малък от немския,но в потребление над немския.Истината цъфна при свободен пазар.За Г-7 важни бяха сънищата им как се разпада Русия и богатствата и са техни.
62
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 65 Глей ся! Докато светът се пренастрои и построи инфраструктурата ще минат години. До тогава кво праим!
61
32
 
5
 
! Отговори
до 65 преди 1 година
Гледайте ся :) газ и нефт има колкото искаш. Това което няма е инфраструктура. Ще мине малко време и света ще се пренастрои и без Русия :) спокойно :)
60
6
 
0
 
! Отговори
до 64 преди 1 година
Брех :) и какво ще направиш? :))))
59
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ясно и официално казаха: Който се опита да ограничава цените с извънпазарни мерки, просто няма да получи нефт и газ. >>>това не са пазарни механизми. Ако си учил поне малко икономика, ще знаеш, че навсякъде по света има АНТИ мнонополни и АНТИ картелни мерки. Случая е точно такъв ЕС получава около 60 %от природният газ от Русия. Какво има повече да коментираме - има монопол и толкова.
58
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eй Глynaци-7, бaлaмитe cвъpшиxa ! Hиkoй нe ви бpъcнe зa cливa...
57
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
57 И на теб какъв ти е проблема? Ако Европа го плаща на 90 долара/барел. Какво е значението дали тези 90 долара ще ги даде на Русия директно или на Индия, пък после Индия ще го купи от Русия за 60 долара, а останалите 30 долара ще ги прибере. Европа нищо не губи, Индия печели, само Русия губи.
56
1
 
17
 
! Отговори
sss преди 1 година
Имам чувството, че всички са седнали да една голяма маса - САЩ, Русия, Китай, че и арабите и са се разбрали.. дружно да съберат обратно напечатаните пари...
55
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
55 Че те руснаците и сега могат да спрат да доставят на Европа, но не го правят. Няма и да го направят. С тавана европейците казват ние плащаме толкова максимум, руснаците като не искат да не доставят, никой не им е сложил чатал на врата.
54
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада се бори с империализма и капитализма на Русия.
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-7 ДА НЕ СА ОБЯВИЛИ ЧЕРЕН ПОНЕДЕЛНИК ЗА УОЛСТРИЙТ ??!!!
52
2
 
30
 
! Отговори
Пазарът, бате преди 1 година
Руснаците ясно и официално казаха: Който се опита да ограничава цените с извънпазарни мерки, просто няма да получи нефт и газ. Пазари много. Индия например много ще се зарадва да препродава руския нефт на западняците с прилична надценка. Което тя прави и в момента, между другото.
51
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че Европа трябва да се преориентира към други доставчици, а руснаците да остави на азиатците. Те ще се оправят с тях.
50
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коментират но не четат други не евроатлантически издания и не са прочели преди два дни какво казаха от Москва. При таван на цените Русия веднага спира да продава в ЕС .
49
1
 
21
 
! Отговори
Логика има преди 1 година
Ако от свободния пазар печели запада, той е единственото правилно и добро нещо на света и се налага с огън и меч на всички. Ако обаче от свободния пазар печели друг, а запада губи, то, разбира се е световно зло с което следва да се борим с огън и меч! Нищо не може да постави под въпрос охолния живот на западните държави! Това е логично, нормално и морално! Вие какво, да не искате да живеете по-добре от великите американци? Наивници!
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
50 Първо руснаците няма да спрат да продават петрол, защото няма какво да го правят, а им трябват и пари. Но дори и да стане, това ще повлече цените надолу, а не нагоре. Китай и Индия първи ще ги натиснат за още по-големи отстъпки и ще увеличат вноса си от руснаците като смъкнат цените. Което пък ще остави повече свободни количества при арабите, които пък ще им търсят пазар в Европа. И така кръга ще се завърти.
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таван на цената = дефицит на стоката . Просто икономическо правило. Има ли още някой да не е разбрал целта на занятието. ПЪЛНО ЗАНУЛЯВАНЕ !
46
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троловете налазили и се мъчат да излъжат някого, че е по-добре да плаща повече за гориво, защото европейците били лоши и слагат таван на цената.
45
0
 
25
 
! Отговори
stiling преди 1 година
Аз само питам ако наистина наложт таван на цените на руския петрол и наистина руснаците спрат да продават на такава цена ние от къде и на каква цена ще купуваме петрол при положение че нефтохима работи само с руски петрол в момента. Ще станат цените 5-6 лева. Първо ще се вдигне цената на петрола, второ танкерите ще минават през босфора от близкия изток и трето трябва да си пренастрои рафинерията да работи с по-лек тип петрол. Общо взето ние ще гоизядем най яко!