Украинската армия може да изтегли войските си от град Бахмут

Така Русия ще завземе града, станал символ на украинската съпротива
2 мар 2023 10:35, Елка Василева
214
Украинската армия може да изтегли войските си от град Бахмут
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия може да изтегли войските си от град Бахмут, каза вчера съветник на украинския президент. Това би означавало, че Русия ще завземе града, който стана символ на украинската съпротива, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
Руските войски водят кървава офанзива за превземане на Бахмут, която продължава с месеци. Мястото е известно със своите солни и гипсови мини, но в момента се е превърнало в призрачен град.

"Нашата армия очевидно ще обмисли всички варианти. Досега тя държеше контрола над града, но ако трябва, ще се изтегли", каза пред Си Ен Ен Олександър Роднянски, икономически съветник на украинския президент Володимир Зеленски. "Няма да жертваме всичките си хора за нищо", допълни той.

Бахмут се намира в Донецката област – една от четирите области, която Русия анексира незаконно миналата есен. Москва има контрол над половината от нея. За да завземат другата част, руските сили трябва да преминат през Бахмут. Това е единственият път към по-големите градове под украински контрол, откакто през септември украинските войски си върнаха Изюм в Харковска област.

Анализатори казват, че ако Бахмут падне под руски контрол, би било удар за Украйна и би дало на Русия тактически предимства. Все пак това не би имало решителен характер за изхода от войната.

Роднянски отбеляза, че Русия е използвала най-добрите войски на групировката "Вагнер", за да обкръжи града. Частната паравоенна компания, водена от Евгений Пригожин, е известна с жестоките си действия. Пригожин е милионер, натрупал богатството си по подозрителен начин, и е близък до руския президент Владимир Путин, отбеляза АП.

Пригожин каза, че не е забелязал знаци за украинско оттегляне и че всъщност Киев изпраща към Бахмут свежи подкрепления.

(БТА, Габриела Иванова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Смех преди 1 година
До Анонимен 61 Дали?
55
19
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До водевила 35 Украйна може да издъхне след година съпротива , но Русия издъхна още със започването на войната. Изритана от всякъде , никога вече няма да бъде уважавана държава и световен партньор.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 54... Ако поляците влязат по своя воля, нато няма да има думата..
53
0
 
1
 
! Отговори
Забележка преди 1 година
До Анонимен 58 "паралелната реалност" Паралелна реалност е, когато ти се налага да си измисляш.
52
7
 
4
 
! Отговори
Абе, какво става? преди 1 година
Какви са пак тези взривове в Крим и по-точно Ялта и Бахчисарае? Защото от взривът на аеродрима Ейски има видеа и взривът е до небесата, а руската власт обяви, че били учения!От кога, като има учения, аеродрома ти гърми до небесата и пламъците след експлозията са видни от километри?
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
все повече украински войници минават с оръжията си на руска страна. можете да го наречете изтегляне, евакуация, брилянтна операция и тн в паралелната реалност на сорос всичко е ок
50
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност украинското командване никого няма да изтегли и ще жертва тези приблизително 2000-3000 военни в Бахмут. Защо? Защото самото украинско командване каза, че ще държат Бахмут до последно за да не позволяват дислокацията на руските щурмови групи в други участъци от фронта.
49
1
 
9
 
! Отговори
смееех преди 1 година
евакуация! евакуация!
48
10
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
До до 40/51 "но Бахмут винаги е бил руски град и отново ще бъде вероятно след няколко седмици" Като Херсон. И той беше "руски завинаги".
47
18
 
3
 
! Отговори
смех преди 1 година
Каква Русия, бе. В Полша има такъв потенциал в момента, че ако влезат в Украйна до 1 седмица Русия ще е изтласкана. Полша е тлеещ динамит в момента. Там има толкова оръжие, че направо е страшно. Ако Полша влезе в Украйна, на НАТО няма да му се налага да влиза като агресор. Ще предизвикат Путин да стреля по поляците, които са в НАТО и тогава, хоп чл.5 и ще се изкарат жертва. Схемата е ясна, ще пуснат червейчето скоро на кукичката. Путин ще клъвне разбира се.
46
5
 
9
 
! Отговори
R преди 1 година
Гледам,тетороситични методи използват хохолите вече..... Телграмите пишат, за атака в село в Брянска област. Стрелба по училищен автобус. Дете убито, както и други цивилни убити. Няколко цивилни взети за заложници.....
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Полша и какъв е точно потенциала на НАТО и защо си мислиш,че някой ще тръгне срещу Русия от НАТО.Как си го представяш войници от Европа да отидат да се бият в Украйна срещу руснаците за интереса на бай дрън.Ми няма да стане.
44
7
 
18
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
Не знам крайцера дали ще изплува, но Бахмут винаги е бил руски град и отново ще бъде вероятно след няколко седмици, без значение дали на тукашната джендърска клика ви харесва или не. Фактите са такива, и вие не можете да ги промените, колкото и да се напъвате по форумите.
43
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото тигрите на фюрера бяха в Москва толкова и Леопардите ще са там като трофеи.Ще има парад на пленени бандеровци по улиците на Москва както германците през ВСВ.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все тая
41
2
 
2
 
! Отговори
Хахахх. преди 1 година
Иконимипески съветник на Зеленски, говори за вероятно изтегляне, за същото вероятно изтегляне за което се прдполага от месеци. Но.... има ежедневни видеа от командири в самия Бахмут и тяхната оценка на ситуацията е коренно различна и е факт, че месеците го показват, а преди 2 дни в Бахмут беше ген Сирский. Призива на командирите на место от месеци е един и същ "не вярвайте на диванни експерти, които са далече от Бахмут и въобще от военното дело"!
40
5
 
9
 
! Отговори
Полша преди 1 година
Байдън не случайно беше във Варшава. Дали ще ви изненадам ако Ви кажа, че в момента в Полша се намира 80% от потенциала на НАТО в Европа. Работата е ясна, въпросът е кога ?
39
3
 
9
 
! Отговори
Зевс преди 1 година
От новините вчера бях решил, че немските "Леопарди" вече са в Москва, ама май не било баш така :)
38
11
 
5
 
! Отговори
Хмммм преди 1 година
До водевила "Максимум месец, може би два" Не ви ли омръзна едни и същи глу пости да пишете, знаейки, че са глу пости? РуЗЗия "завзема" едно разрушено НИЩО. И след това ги чака следващата отбранителна линия.
37
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те бандеровците , скоро ще напуснат и Света, не само Бахмут.