Украйна губи територия чак до Днепър без западно оръжие

Това смята украински командир
13 апр 2024 14:45, Александър Попов
174
Украйна губи територия чак до Днепър без западно оръжие
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Без доставки на оръжие от Запада въоръжените сили на Украйна няма да могат да отблъснат настъплението на руската армия и ще загубят територия до река Днепър. Това мнение изрази подполковник Павел Куриленко, командир на батальона от специални сили на украинската армия, цитиран от британския в. „Дейли телеграф“.

„Ще бъдем подложени на пълномащабно и мощно настъпление. ...Линията на фронта ще се разшири и дълбочината на фронтовата линия ще се увеличи. Тази линия ще стигне по протежението на река Днепър и ние ще загубим територията на Украйна чак до Днепър. Така нареченият повратен момент, който се развива в момента, е изкуствено създаден от нашите западни партньори“, цитира го изданието.

Куриленко описа ситуацията със снабдяването на украинските въоръжени сили със снаряди и боеприпаси като „ужасна“, тъй като наличните западни оръжия бързо се изчерпват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
27
 
! Отговори
Положението е преди 5 месеца
Киев е на прага на енергиен срив. Руснаците унищожават систематично електрогенериращи украински мощности, а не само разпределителни станции и трафопостове...както бе до този момент. Путин сподели с Лукашенко, че през зимата руснаците са оставили елекрогенериращите мощности по хуманни съображения... предвид болници, училища и други.
28
2
 
27
 
! Отговори
Със или Без, все тая преди 5 месеца
Руските бомби ФАБ в различните опции 500, 1000, 1500 и 3000 обърнаха ситуацията на фронта. Тежките руски планиращи бомби сринаха ВСУ. Според украински източници Fab-500 изтръгва врати от пантите на разстояние 1 км. Другото е прах в очите!
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"е изкуствено създаден от нашите западни партньори" "снабдяването на украинските въоръжени сили със снаряди и боеприпаси като ужасна" Че нали НАТО и запада не участваха във войната ???
26
0
 
19
 
! Отговори
реалист преди 5 месеца
До Анонимен "Днеска до Днепър утре до Дунав :)))" -------------- тамън ще имат обща граница с Туркие.
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** голем оптимист тоя командир, само до Днепър!
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Днеска до Днепър утре до Дунав :)))
23
2
 
18
 
! Отговори
С. Паси преди 5 месеца
Не е заради оръжието, а защото не скопихме лъвчето от герба, та да стане и то евроатлантик!
22
2
 
26
 
! Отговори
ГОТВИМ СЕ преди 5 месеца
От нашите партньори ФАЩ ще купим 30,000 свръхмодерни чувала за скромната сума от 100,000 долара на чувал! Това прави 3 милиарда долара! Евтиния! Така ще има как да върнем нашите войски, от където са ни наредили да ги пратим. Разбира се за транспорта ще ни таксуват отделно нашите пратньори от ФАЩ. Но няма страшно, Кокор потвърди че ще е на народни цени, като за партньори!
21
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна губи територии чак до Полша!
20
0
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
И тоя разбирач кат нашите евроатлантици тип денкофф...
19
2
 
28
 
! Отговори
ДВА РОВА преди 5 месеца
Имаше до Киев две системи Патриот. Два патриота. Стояха гордо до летището и пазеха НАТОвското тнебе. Сега ня техно място има ДВА РОВА!
18
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Западът подлъга Украйна да лети в облаците. Сега падането е жестоко. Зеленски и кръгчето около него са като нашите пп и кирчо - не вижсат по- далече от носа си, но компенсират с алчност.
17
0
 
43
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
А защо да спира руската армия до Днепър?
16
0
 
34
 
! Отговори
Тагаренко Номер 2 преди 5 месеца
Обяснявах колко много обичам Америка и Запада и как искам да затворим всичко. Всичко да затворим. И Мариците и Козлодуй и кварталната бакалия! Да спрем цялата икономика и да фалираме! И с този акт на икономическо харакири да покажем, че сме истински Евроатлантици и обичаме Брюксел и Вашингтон. Приеха ме обратно в Карлуково. Диагноза шизофрения и мазохистични отклонения. Но днес получих обаждане от централата на ППДБЛГБТ. Казаха ми че имам идеален профил за военен министър!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен "Евроатлантичетата се чудят какво значело..." ----- горе долу е така, като изключим ръкомахащите татуирани батки.. Голяма част от тях го раздават заградителни отряди в тила и за съжаление вече рядко биват дислоцирани при пандерата.
14
2
 
36
 
! Отговори
Цоломон Паци преди 5 месеца
Когато влезнахме в НАТО, сълзите ми текоха от щастие! Обичам Америка и Западния модел, а Кокорчо и Кирчо са моите идоли. Но сега видях как посрещнаха Путин в Риад и усетих топлина отзад. Проверих. Оказа се че леко съм понапълнил гащите. Но няма страшно, сърцето ми е пълно с евроатлантизъм и любов към Запада!
13
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А може и до Киев. Да не говорим за Одеса. Цялото черноморие там ще е руско. Ами да се молим и нашето да не замине, че натам вървим.
12
3
 
35
 
! Отговори
ГОВОРЕШЕ СИ САМ преди 5 месеца
Имам познат, заклет евроатлантик! Америка му е все в устата. Западна Европа била люлката на цивилизацията и навсякъде течало мед и масло. Тия дни го видях. ГОВОРЕШЕ СИ САМ!
11
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евроатлантичетата се чудят какво значело демилитаризация. Ами Украйна почна войната с 4-5000 бронирани машини включая танкове. Няма ги! Сега чакат леопард някой ако им пратят. Започна с 500,000 добре обучена армия. Няма я. В момента събират хора от кол и въже и даже бременни жени пускат на фронта. А денацификацията, структури като Азовски батальон и разни други дето гастролираха с факли и пречупени кръстове насам натам ще бъдат закопани 2 метра под земята барабар с кръстчетата и слънцата им.
10
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Чак до днепър"... хахахах, голям оптимист този.