Путин се загрижи за Балканите, щял да подобрява ситуацията

Той се срещна с Милорад Додик в Санкт Петербург
171
Путин се загрижи за Балканите, щял да подобрява ситуацията
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Владимир Путин заяви, че "Москва ще помогне за подобряване на ситуацията на Балканите". Това стана след среща на руския президент с президента на босненския ентитет Република Сръбска Милорад Додик, който участва в Петербургския икономически форум.

Руският държавен глава каза, че позицията на станата му по отношение на Дейтънското мирно споразумение остава непроменена.

„Знаете нашата позиция по Дейтънските споразумения, тя е непроменена: само тези правомощия, които са записани в тези международни правни документи, са в основата не просто да поддържаме ситуацията, но и да я развиваме и укрепваме по всякакъв начин“, каза Путин на Додик.

Президентът на Русия каза, че е много доволен от участието на Додик във Форума.

„Разбира се, общите обеми на търговско-икономическата дейност, както отбелязваме, в областта на икономическото развитие все още са скромни, но тази година виждаме забележимо възстановяване в сравнение с миналата и това е добър знак“, отбеляза Путин.

Той също така благодари на президента на Република Сръбска за действията му „в духовната сфера и в сферата на подкрепа на двустранните отношения чрез Министерството на външните работи“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от Страната
Бърз влак прегази двама работници в Плевенско
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 25, такива ли са монголоидите - руси, със сини очи?
19
6
 
9
 
! Отговори
Нормалния свят преди 4 седмици
днес беше на Нормандия....а късия таксиджия в бункера.
18
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия винаги е уважавала Сърбия. За нас вече не знам.
17
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айде лягай в гроба бе дърт пpъдльо, на пръст мирише щял да подобрява на мaйка си сливaтa! Можеш да подобриш единствено почвата, като час по-скоро легнеш в нея
16
12
 
12
 
! Отговори
Китайска провинция преди 4 седмици
щяла нещо си някъде да оправя. Вова, какво става с финансовите резерви на пропадналата ти държавица, които чудно изгарят в украинската месомелачка заедно с руската работна ръка? Как сте с полека разпадащото се оборудване за добив на нефт и газ, като ги няма нито западните специалисти, нито доставките на резервни части? Още какво обеща на чичко Си, за да те крепи с боклучави китайски модули за боклучавите руски оръжия? Някой ден ще ти направят паметник с шутовска шапчица на тиквата. Със звънчета.
15
11
 
11
 
! Отговори
Шефрет преди 4 седмици
Айде скоро руснаците да правят учебни стрелби на Корен ,че НАТОвците ги видяхме кво и колко могат)
14
2
 
3
 
! Отговори
възродителния преди 4 седмици
беше малко за някои типажи
13
1
 
12
 
! Отговори
Шефрет до 9 преди 4 седмици
Това и имам в предвид ,че най заклетите комсомолци ,доносници и партийни секретари ,станаха първи демократи. Ако ,обаче палачинката се обърне ,същите ще изкарат пат от шкафа партийните книжки) Това е характерно за нашият "елит" )
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
който е минавал през Босна е могъл да сравни сръбската част с останалата част на страната
11
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колкото помогнаха и на армения, а уж имаха споразумение
10
7
 
14
 
! Отговори
Айде нема нужда преди 4 седмици
Нали дюдюка до края на май щеше да излиза от федерацията? Какво стана? Поредните сръбско шовинистични простотии. Нищо няма да могат да направят в Босна, колкото и на тези двамата да им се иска война. Путин да гледа неговата си държава и задният си двор, че средна Азия ги задмина по стандарт и са съюзник с Китай, защото видя, че тези нямат развитие от кубилай до ден дневен в главите.
9
21
 
14
 
! Отговори
Ко преди 4 седмици
Айде време беше. Повръща ни се от джендария и евроатлантизъм. Не искам фуражнибанани, искам заводи и здравеопазване. Тия дето ревяхте за банани, знаете къде да си ги..... За това да си белите бананите ви взеха заводите и бъдещото. Децата ви са наркомани и хазартно зависими и ги убиват на пътя.
8
6
 
14
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 седмици
До Шефрет. Че те от комсомола са тръгнали. Тагаренко е учил в Москва. В Русия ходеха да учат само активните комунистически дейци. Пасито също е от тях. Сега се пишат на големи демократи. Продажник ли си, продажник си оставаш.
7
8
 
6
 
! Отговори
1 помашки мелез преди 4 седмици
от маалъта сме с бате пу т кин
6
11
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 4 седмици
Психото има спешна нужда от нов конфликт след като израелците разгромиха Хамас. Ще мъчи пак да запали Балканите - Босна. Чрез сръбските си слуги разбира се.
5
0
 
8
 
! Отговори
Ze nigmar преди 4 седмици
Отр*пките служат на силните на деня, а не по друг начин...:)))
4
4
 
7
 
! Отговори
Дарк преди 4 седмици
Върви ли руският наступ към Вовчанск?
3
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Когато евреите избиват малцинствата е демокрация и справедливост, а когато сърбите и руснаците избиват малцинствата е диктатура и комунизъм. Така пише в Дейтънското споразумение.
2
4
 
23
 
! Отговори
Dodo преди 4 седмици
По-добре да си гледа неговата ситуация. Балканите все някой ги Оправя. Затова са на този хал.
1
27
 
15
 
! Отговори
Шефрет преди 4 седмици
Ами крайно време е да я подобри. Да видим Тея уаячни елементи тука като Тагаренко,Минджев,Пасито,Плевняка дали после няма пак да се запишат в Комсомола))