Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява

Русия обвини САЩ, че стоят в основата на атаката срещу Крим
24 юни 2024 23:20, Красимир Ангелов
234
Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява
Снимка: БГНЕС

Пентагонът заяви, че Украйна сама решава какви цели да поразява, след като по-рано Кремъл пряко обвини САЩ за нападение срещу Крим, извършено според Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС.

При атаката загинаха най-малко четирима, а 151 души бяха ранени, предаде Ройтерс.

"Украйна сама набелязва мишените си и сама провежда военните си операции", каза говорител на американското министерство на отбраната.

Още по темата
Официален представител на Съвета за национална сигурност при Белия дом заяви, че всяка загуба на живот на мирни граждани е трагедия.

"Това определено се отнася и за хилядите невинни украинци, убити от руските сили от началото на руската военна агресия", добави официалният представител.

По данни на руските власти при нападението срещу Севастопол са били убити най-малко две деца. На видеокадри се вижда как хора бягат от плаж в околностите на града, а част от ранените са изнасяни на шезлонги.

Русия заяви, че въоръжението, с което е извършена атаката, е доставено от САЩ, а насочването и данните за мишената са били осигурени от американски военни специалисти.

Москва извика посланика на САЩ Лин Трейси в министерството на външните работи, където към Вашингтон бяха отправени обвинения, че "води хибридна война срещу Русия и на практика се е превърнал в страна в конфликта".

На Трейси беше заявено, че нападението "няма да остане безнаказано" и "определено ще последват ответни мерки". (БТА, Владимир Сахатчиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от За да се разбираме
Уроци, на които ни учи провалената връзка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
9
 
17
 
! Отговори
каскет дървен преди 5 дни
"повод за обявяване на война срещу сащ....." а късмет де, да ви зачешат братята американци и да се свършва с вас веднъж завинаги
119
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хохолът не знае английски, даже и хохолски не знае.
118
6
 
15
 
! Отговори
Абе преди 5 дни
Иран ли казва на руснаците какво да правят с иранските дронове ? С такова впечатление останах !
117
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Стотици украински войници от ЛГБТ общността протестираха в Киев за правото на гей бракове (снимки)Мнозина от протестиращите военнослужещи носеха нашивки с дъги и еднорози на униформите си. Служители от посолството на САЩ в страната и от няколко посолства на европейски страни също присъстваха на шествието.
116
19
 
11
 
! Отговори
Факт преди 5 дни
Ако не бяха англосаксите да спасят Сталин с лендлийза,сега Вова щеше да пелтечи на швабски
115
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
122 не се прави на умен, не си. Американската ракета е поразена, както и другите 4, осколките на петата са поразили плажа. От моя гледна точка си е повод за обявяване на война срещу сащ или поне отговор с ракети с касетъчен заряд, които янките да се опитват да свалят. Не знам защо руското ръководство още води това като терористичен инцидент а не като война при която да използва даже ядрената доктрина.
114
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
точно така се изказал и Чърчил, когато Сталин му казал да спре бомбардировките над София, защо да спираме нещо което действа и е ефективно, но ги спрял
113
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Москва ще отговори с мощен парад на Филип Киркоров!
112
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ако на плажа беше паднал касетъчен Атакамс,на два хектара жива душа нямаше да остане. Това си е крива ракета от руското ПВО,което се намира на летището Беелбек. То е на сто метра от този плаж и всички руснаци знаят,че е така.
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
119 мислиш че на янките им пука? В резултат от инцидента, България обявява че зони забранени за полети на НАТО са АЕЦ Козлодуй, химическите заводи в Девня и Враца, Нефтохим, Плама-Плевен, както и градските зони на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен. [8]Руското външно министерство по повод на инцидента излиза с изявление, че така нареченото случайно падане на ракети на НАТО е повод за дълбока тревога
110
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
БОЙ БОЙ И ПАК БОЙ ПО РАШКИТЕ! ТАКА ТРЯБВА, ДО ПЪЛНОТО РАЗРУШЕНИЕ НА РУСИЯ. ПУТИН НА БЕСИЛОТО!
109
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Интересно,Ами ако удари ядрена централа.Тогава друга песен ще запеят краварите.
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Наркеж, какво да очакваме от теб? На 20 юни 2022 година Върховната Рада на Украйна ратифицира Истанбулската конвенция. Законопроектът е подкрепен от 259 депутати, против са само 8.
107
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
всички тези нападения на плажове и магазини се пишат на сметката на зеленски, на него ще стоварят всичко, това са военни престъпления, чака го съд, с него ще е даже по-лесно отколкото с Тачи.
106
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Преди време на теб наркоман ти обясни някой по вещ от мен по еврейските въпроси че майката на Путин се казва Мария и такова нещо при евреите няма. Опорките ти са едни и същи глупости.
105
14
 
7
 
! Отговори
Българка преди 5 дни
Господ сили да дава на братския,славянски и православен народ на Украйна в Отечествената Война срещу руския фашизъм! Амин!
104
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Майчиното име на Путин е Шаломович. От кой език идва,някой знае ли?
103
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ами той зеления евреин е протеже на друг евреин , съдържателя на телевизиите, Коломойски. Същият Коломойски спонсорираше наци батальоните и понеже имаше тройно гражданство му отнеха украинското или по скоро реши така да се измъкне. И накрая се оказва че чужд гражданин е спонсорирал нацистите азов айдар и десен сектор . А най отгоре са американците естествено.
102
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Войната в Украйна е срещу обединението на всички българи в една държава. Българите в Украйна са над 6 милиона, а тези в Русия към пет милиона, в Турция има около 4 милиона. Целта на злите сили е да сме разделени пак на три части.
101
1
 
7
 
! Отговори
Сценичен работник преди 5 дни
Един артист никога не решава сам. Режисьора му решава, а суфльора го напътства. Актьорът мечтае да получава овации на всяка крачка, а някой все да му плаща масрафа.