Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява

Русия обвини САЩ, че стоят в основата на атаката срещу Крим
24 юни 2024 23:20, Красимир Ангелов
234
Пентагонът: Украйна сама решава какви цели да поразява
Снимка: БГНЕС

Пентагонът заяви, че Украйна сама решава какви цели да поразява, след като по-рано Кремъл пряко обвини САЩ за нападение срещу Крим, извършено според Москва с доставени от Вашингтон ракети АТАКМС.

При атаката загинаха най-малко четирима, а 151 души бяха ранени, предаде Ройтерс.

"Украйна сама набелязва мишените си и сама провежда военните си операции", каза говорител на американското министерство на отбраната.

Още по темата
Официален представител на Съвета за национална сигурност при Белия дом заяви, че всяка загуба на живот на мирни граждани е трагедия.

"Това определено се отнася и за хилядите невинни украинци, убити от руските сили от началото на руската военна агресия", добави официалният представител.

По данни на руските власти при нападението срещу Севастопол са били убити най-малко две деца. На видеокадри се вижда как хора бягат от плаж в околностите на града, а част от ранените са изнасяни на шезлонги.

Русия заяви, че въоръжението, с което е извършена атаката, е доставено от САЩ, а насочването и данните за мишената са били осигурени от американски военни специалисти.

Москва извика посланика на САЩ Лин Трейси в министерството на външните работи, където към Вашингтон бяха отправени обвинения, че "води хибридна война срещу Русия и на практика се е превърнал в страна в конфликта".

На Трейси беше заявено, че нападението "няма да остане безнаказано" и "определено ще последват ответни мерки". (БТА, Владимир Сахатчиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от За да се разбираме
Уроци, на които ни учи провалената връзка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
151, руснаците подозират, че укропите сами решават къде да разположат стартовите установки на ATACMS с касетъчни БЧ - на кораби, скрити сред многобройните зърновози в Одеското пристанище.
139
4
 
7
 
! Отговори
АРЕСТ ЗА БАЙДЪН преди 5 дни
Украйна и КИЕВ бяха окупирани БЕЗНАКАЗАНО през 2014 година ..Окупаторите отровиха десетки милиони..НАГЛО ИМИТИРАХА ИЗБОРИ ..Убиха десетки хиляди.Започнаха жесТок военен терор срещу РУСКОЕЗИЧНото население на ДОНБАС, //Цел ответен военен терор срещу народа на Украйна от предателите подставнеи на власт в КРЕМЛИН РУ.. Общо 9 души да се пенсионират веднага от КРЕМЛИН РУ вкл "Путин".. позлват двойници за терор и масови убиства.
138
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Каквито и цели да удря, територията на укрите заминава слез всеки изминал ден..., а тия които наливат в конфликта тънат в мизерията си.
137
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Сама решава,а?Доллна нация сте!Ракетите ваши,сателитите ваши,персонала ваш(лека му пръст :) ),разузнаването ваше,насочването и водене до целта ваше-ама иначе оркиия сама решава?!Добре,да не скимтите на румънски после?!Дайте сега на тея уубийци на деца ракети до 500 км. и тоя път вече,Флорида ще потъне!
136
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Зеленски и Путин убиват само терористи. А убитите им са само деца. Как го правят тези двамата това?
135
10
 
7
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 5 дни
Къде трагедия, къде повод за изпращане на поздравителни телеграми (че много бавно им загряват реотаните на електрическата поща, не реагират на подигравки по такива поводи) до гоморашкия пацул (онуй нещо до Интерпред) :). Логиката на диваците евразийски е засукана - ние можем да пуцаме по градовете, щото, видите ли, така ни изнася и това са целите, избрани от джуджанка, ама като нас ни изтрещят красиво и с натрисане, ревем на умряло кат' познати моми и се вайкаме из цело село :).
134
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Украйна сама си преценя.
133
16
 
8
 
! Отговори
Петър преди 5 дни
Сега е моментът Рудия да едари Киев с 2 бомби Кинжал носещи ЯДРЕНИ глави..
132
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Крайно време е сградата на Пентагона да бъде срутена със Ядрен взрив !
131
5
 
11
 
! Отговори
ганЮ не се излагай преди 5 дни
"Чии са спътниците, които направляват ракетите...." опитай опят каскет дървен.
130
14
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 дни
Украинците да бутат моста и да се приключва с Крим. Удри!!!
129
8
 
11
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 5 дни
имате ли нов флагман....ATACMS се интересува?
128
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Актуален въпрос: има ли хуси-триъгълник над акваторията на Черно море? Търсим изчезналия RQ-4 Global Hawk, разказват укро-ресурси.
127
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
С колата, като ползваш навигация, американците ли те направляват, къде да ходил? Пълно с неадекватни!
126
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какво, какво решавала сама Украйна, казвате+ Чии са спътниците, които направляват ракетите? А може би Украйна сама си произвежда и оръжията. Какво ще стане, ако Путин атакува плажа в Одеса, който е винаги претъпкан с народ+ Аууу какъв вой си представям. И Путин да каже-ние сами си определяме целите, не се месете.
125
5
 
10
 
! Отговори
Филип КиркороФ преди 5 дни
ще отговори....муухаха.
124
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русия заяви, че въоръжението, с което е извършена атаката, е ATACMS с касетъчна БЧ, а насочването и данните са били осигурени от американски безпилотни самолети, сателити и военни eксперти. Появиха се данни за физическия отговор на Русия: късно снощи над акваторията на Черно море руски изтребител свали 1 брой RQ-4 Global Hawk.
123
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
защо им давате бомби с такъв дълъг обхват,не знам какво ви чакат руснаците,това не е отбранителна стратегия,а наливане на бензин в огъня,превърнахте житницата на Европа в ураново гробище.вие сте далеч ,цял океан ви дели,а ние ще умрем от оловото и убеднения уран в почвата на Европа
122
13
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш!!! преди 5 дни
До каскет дървен......Абе каскет надървен ти пък кога стана брат с хамериканците, и те дали знаят това ??? Айде си стой у село и не се обаждай от коневръза !!!!
121
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Украйна решава, САЩ поразява :)))) Яко!! Ама война между НАТО и Русия хич няма, даже изобщо!