The Sun: Путин е изпратил във Вашингтон план за прекратяване на войната

Истина или слухове са информациите за "мирен план" на руския президент
252
The Sun: Путин е изпратил във Вашингтон план за прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Появиха се данни за предполагаем "мирен план” на Владимир Путин за прекратяване на войната в Украйна, съобщава британския The Sun.

Според тях руският президент е готов да сподели суверенитета над Крим с Украйна, за да сложи край на войната.

Според руски и украински източници, Путин е изпратил вътрешния си министър Владимир Колоколцев в САЩ с новите предложения. Въпреки че е санкциониран, Колоколцев е бил допуснат в САЩ привидно за участие в среща на полицейските началници в ООН.

Това е било уловка, която му е позволила да пътува до Вашингтон с ВИП самолет от президентския флот на Путин, за да предаде на американското правителство истинските искания на руския лидер за мирно споразумение.

Водещият украински телевизионен журналист Дмитрий Гордън заяви, че е получил подробности за мирния план от „разузнавателни източници".

Пакетът вероятно ще бъде неприемлив за Украйна, която ще трябва да отстъпи огромни части от завладяната територия и ще ѝ бъде забранено да се присъедини към НАТО.

"Основната цел на пристигането на Колоколцев беше да предаде мирния план на Русия на американските власти", каза Гордън.

Сред руските искания са пълното изтегляне на украинските войски от Донецка и Луганска област, които в момента са частично анексирани от Русия.

Москва ще предаде на Украйна Запорожската атомна електроцентрала и близкия град Енергодар.

Планът ще разгледа и евентуалното прехвърляне на Херсонска и Запорожка област под контрола на Украйна.

За Крим се предвижда да стане "специално демилитаризирана административна територия с двойно подчинение на Украйна и Руската федерация".

"Украйна трябва да поеме върху себе си правно обвързващи международни гаранции, за да не блокира доставките на вода за Крим", заяви Гордън.

Киев също така ще контролира "демилитаризирана зона", широка 62 мили, по поречието на река Днепър.

Максималният размер на украинската армия ще бъде определен със закон, а на страната ще бъде забранено да се присъедини към НАТО, но Путин няма да блокира присъединяването на Украйна към ЕС, се твърди в информациите.

Няма официален коментар от страна на САЩ, Русия или Украйна относно предполагаемите задгранични контакти във връзка с посещението на Колоколцев.

Любопитното е, че самолетът на Колоколцев е видян заедно със самолета на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп при пристигането му във Вашингтон.

Тръмп заяви, че може бързо да спре изтощителната война, ако бъде преизбран, и намекна, че това би включвало Украйна да отстъпи територия в замяна на гаранции за сигурност, които не са свързани с членство в НАТО. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
6
 
! Отговори
какви преговори с преди 2 месеца
губеща сила каквито са американците, ако американците печелеха далии щяха да се съгласят на преговори и примирие, хайде дайте го по сериозно нали това им целта на фермерите да завладеят богатата руска земя. Ама този път ядат големия ***. Лека полека си заминава хегемонията на измисления обор провъзгласил се за "най-великата страна".
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Типична партенка на английската жълта преса
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гладна кокошка просо сънува,това им е работата на янките.
50
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путинарко май почва да скимти към щатите вече. Ми де ша оди то самая могучия, то голема работа
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя ще се пазари за колко да продаде Крим.Свършиха денгите.
48
3
 
3
 
! Отговори
Фердо преди 2 месеца
От кога Дмитрий Гордон стана Дмитрий Гордън? Не мислите ли, че с такъв тип дезинформация, вместо да уязвите Путин, засилвате позициите му в Росия?
47
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно много четете жълти медии, а не слушате какво говори Путин. Слушайте Путин, каквото каже той, това ще стане.
46
8
 
3
 
! Отговори
Пютин Съвземи се преди 2 месеца
Слаб, НеРешителен и Страхлив Президент си - Нали Имахте и Досега Споразумение - Минските - Измамният Запад - Спазваше ли ги - НЕ! Е тогава кви Нови Споразумение - Търсиш - Пак ще те Измамят, ама тоя път ще си и 100ци Хиляди Трупа НаЗад с Руските Войничета! Съвземи се - тая Игра само по Един Начин се Играе - с Ядрени Удари!!
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И щял да подари Калининград!
44
1
 
2
 
! Отговори
Ром'с преди 2 месеца
Тези неща се знаят от медиите (е..не от Днес разбира се)) и Сън и Гордон са един дол дрьнки,както казваше баба Ви. ) Аз не съм Сън или Гордон,но мога да кажа ,че действително е излетял самолет от Москва за САЩ с представители ...но мирният план е Донбас и Запоржска и Херсонска област в Русия,а за Крим и дума да не става... Тъй Като идва Тръмп ,то украинците могат да загубят и Харков и Сумска област ,тъй че бръзат украинците и Байден и ко .Ермак не Дава на Зеленски да мисли за Минни переговори ..
43
5
 
0
 
! Отговори
Дядка преди 2 месеца
До Дядо Соци 28 Няма безсмислена защита на собствена територия, превърната от окупатор от много далеч, в концлагер за местното, изконно население.
42
9
 
2
 
! Отговори
ами преди 2 месеца
За добро за лошо всички опират до САЩ Те това е силата на земята
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Явно руснаците яко мачкат по целия фронт, че започнаха да излизат подобни статии.
40
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ЕДИНСТВЕНИЯ ПЛАН КОЙТО ЩЕ СЕ ПРИЕМЕ ЗА ВОЙНАТА МЕЖДУ ТЕРОРУСКАТА И УКРАЙНА Е ТОЗИ НА ПОБЕДИТЕЛЯ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В ФАЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА А ДОТОГАВА ТЪПОТЕРОРУСКАТА МОЖЕ САМО ДА СИ МЕЧТАЕ ЗА МИР!
39
10
 
4
 
! Отговори
ааа преди 2 месеца
Ако всичко беше наред при късия нямаше ден след ден да ни плаши с ядрено оръжие Той е лъжец типичен фашага
38
11
 
3
 
! Отговори
Мужик преди 2 месеца
Ха ха ха, кой пък ще подпише международен мирен договор с човек обявен за пpecтъпник и чиито обещания струват по малко от хартията на която са написани. Някой въобще вярва ли все още на Путин?
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правилно, САЩ разпалиха войната, с тях трябва да се преговаря.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До FMC 35. Велика история на велик народ. А в днешно време някой държави все още са колонизатори и не се срамуват от този факт, а имат наглостта да се правят на демокрации.
35
0
 
5
 
! Отговори
Интересни новини преди 2 месеца
редположения и догадки. Що ли ги четох, аз също си имам предположения и догадки. Само дето не ги публикувам, щото не ми плащат.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И блокираха руските източници на информация за да ни цитират жълтата преса.