The Sun: Путин е изпратил във Вашингтон план за прекратяване на войната

Истина или слухове са информациите за "мирен план" на руския президент
252
The Sun: Путин е изпратил във Вашингтон план за прекратяване на войната
Снимка: БГНЕС

Появиха се данни за предполагаем "мирен план” на Владимир Путин за прекратяване на войната в Украйна, съобщава британския The Sun.

Според тях руският президент е готов да сподели суверенитета над Крим с Украйна, за да сложи край на войната.

Според руски и украински източници, Путин е изпратил вътрешния си министър Владимир Колоколцев в САЩ с новите предложения. Въпреки че е санкциониран, Колоколцев е бил допуснат в САЩ привидно за участие в среща на полицейските началници в ООН.

Това е било уловка, която му е позволила да пътува до Вашингтон с ВИП самолет от президентския флот на Путин, за да предаде на американското правителство истинските искания на руския лидер за мирно споразумение.

Водещият украински телевизионен журналист Дмитрий Гордън заяви, че е получил подробности за мирния план от „разузнавателни източници".

Пакетът вероятно ще бъде неприемлив за Украйна, която ще трябва да отстъпи огромни части от завладяната територия и ще ѝ бъде забранено да се присъедини към НАТО.

"Основната цел на пристигането на Колоколцев беше да предаде мирния план на Русия на американските власти", каза Гордън.

Сред руските искания са пълното изтегляне на украинските войски от Донецка и Луганска област, които в момента са частично анексирани от Русия.

Москва ще предаде на Украйна Запорожската атомна електроцентрала и близкия град Енергодар.

Планът ще разгледа и евентуалното прехвърляне на Херсонска и Запорожка област под контрола на Украйна.

За Крим се предвижда да стане "специално демилитаризирана административна територия с двойно подчинение на Украйна и Руската федерация".

"Украйна трябва да поеме върху себе си правно обвързващи международни гаранции, за да не блокира доставките на вода за Крим", заяви Гордън.

Киев също така ще контролира "демилитаризирана зона", широка 62 мили, по поречието на река Днепър.

Максималният размер на украинската армия ще бъде определен със закон, а на страната ще бъде забранено да се присъедини към НАТО, но Путин няма да блокира присъединяването на Украйна към ЕС, се твърди в информациите.

Няма официален коментар от страна на САЩ, Русия или Украйна относно предполагаемите задгранични контакти във връзка с посещението на Колоколцев.

Любопитното е, че самолетът на Колоколцев е видян заедно със самолета на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп при пристигането му във Вашингтон.

Тръмп заяви, че може бързо да спре изтощителната война, ако бъде преизбран, и намекна, че това би включвало Украйна да отстъпи територия в замяна на гаранции за сигурност, които не са свързани с членство в НАТО. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ха ха ха ...., хи хи хи ...
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днеса, наясно ли сте, че Сън е жълт вестник?
31
20
 
9
 
! Отговори
Путлер е преди 2 месеца
бита карта за международната политика... Обявен е за военнопрестъпник... Никой няма да се съобразява с мнението му... Разликата между него и Хитлер е минимална.
30
4
 
4
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Дядо Соци, май не си запознат с историята на Русия преди 1917 година. Ако я прегледаш, ще разбереш колко по-добре е Русия след 1917. КогатоБританската империя почва да строи железници, в Русия се премахва крепостничеството. Русия е имала добри периоди, но не и за масовите хора. Не случайно 1905 има революция, японска война, първия парламен, съществувал година някъзе и премахнат веднага от царя...изобщо, тъжна историйка.
29
1
 
5
 
! Отговори
Dabe преди 2 месеца
Защо триете бе? Тази има 10% одобрение и IQ близко до температурата на замръзване на водата . Тия демократи да се само закрият.
28
2
 
12
 
! Отговори
Тап преди 2 месеца
То май за Украйна всякакъв мирен план е неприемлив което пък в края на краищата с голяма вероятност може да ги доведе до гибел.
27
7
 
18
 
! Отговори
реалист преди 2 месеца
Крим го забравете, той вече си е руски.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И баш източника е "слънце", ако не се лъжа жълт вестник. То в капитализЪма всички медии са жълти, де.
25
2
 
6
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Е то това предложение за Крим е още от преговорите 2022 година. Там се предлага в Крим да се проведе референдум след няколко години, към коя държава да се присъедини. Русия е сигурна, че държавата ще е Русия, затова и споделя Крим с Украйна. Елементарно.
24
16
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 2 месеца
От 1917 г.руския народ е управляван и мачкат от сат-рапи.Не мога да ги съжалявам , щом са търпели толкова години , лишени от собственост и елементарни човешки права.И за капак безсмислена война.Не вярвам на тази "информация " Путин да клекне.
23
1
 
6
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
19, ние вземаме информация от друг подобен всекидневник-Марица :)
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той заграби предостатъчно земи! Така че е склонен да приключи вече войната! -:) Ако не ще я продължи! И колкото по късно свърши,толкова по зле ще е за Украйна!!
21
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Урките като кажат Добър ден трябва гледаш къде е слънцето
20
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В момента укрите ядат як бой по всички линии на фронта, та това са излислиците им, ама вие им вярвайте!
19
6
 
16
 
! Отговори
Нова коалиция преди 2 месеца
Русия е организирала производството в Индия на бронебойни снаряди за руски бойни танкове. Русия, КНР, ИРан, КНДР, Беларус, сега и Индия. За Запада става страшно.
18
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пълна глупотевина е твърдението, че Президентът Путин бил изпратил във Вашингтон предполагаем мирен план. Президентът Путин обнародва своя мирен план от трибуната пред цял свят. Колективният запад нарече мирния план на Президента Путин ултиматум и колективно го отхвърли.
17
8
 
12
 
! Отговори
Любопитен преди 2 месеца
Русия е организирала производството в Индия на бронебойни снаряди за руски бойни танкове. Защо ли, нали има преговори за мир? Украйна вече е аут, да се готви ЕС.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И ние имаме такъв всекидневник - Уикенд, що и от него не вземете информация?
15
10
 
18
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
САЩ са причината за започването на конфликта в Украйна и за неговото продължаване. Кога ще спре този конфликт зависи само от САЩ и затова Русия изпраща предложенията до САЩ, а не до Украйна.
14
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Надцени се Джуджа, сега иска мир :))