Продава се имот в центъра на село с църква в него като бонус

Имението е в пловдивското Руен, цена 50 000 евро
Обновена: 11 юли 2024 10:45 | 11 юли 2024 10:44, Петър Бойчев
19
Продава се имот в центъра на село с църква в него като бонус
Снимка Марица

Изгоден имот се продава с бонус в него църква, но с ангажимента да се грижиш за нея. Това е офертата за бъдещия собственик, който трябва да брои 50 000 евро за 800 квадрата в пловдивското село Руен.

Поземленият имот, който е в регулация, се намира в центъра на селото и има ток и вода. Необичайната оферта бе публикувана в група за продажба на недвижими имоти и веднага предизвика оживени коментари, пише Марица.

"Атрактивен имот, единствен по своя вид, с църква в с. Руен до Пловдив. Църквата не се продава, тя е бонус към имота!", гласи буквално предложението. "Всичко сме виждали, но храм да се предлага като екстра, не сме чували", заявиха от няколко агенции за имоти.

Брокерът Стефан Попов, който търси потенциални клиенти за необичайната оферта, обясни, че наистина става дума за много нестандартен имот. "Църквата не се продава. Който купи терена, ще я получи като дарение, но ще има ангажимент да я поддържа", уточни Попов.

Храмът е съвсем нов, в перфектно състояние, без необходимост от ремонти. Собственост е на семейство, което дълги години е работило в чужбина и с част от спечелените средства решава да изгради параклис в имота си. За целта те регистрират сдружение и вдигат параклиса, който обаче се оказва доста по-голям и е по-скоро с размерите на малка църква. Според Попов храмът е изграден според всички православни канони и е отворен по всяко време за посещение от миряните.

Собствениците се опитали да го предоставят на Пловдивската митрополия, но с условието те да дарят построения храм, а епархията да купи терена в съседство.

След като получили отказ, а и поради напредналата си възраст, предложили имота за продажба на фирма за недвижими имоти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: църкваимотбонусруен
Още от ЕС
Части от Сицилия остават без вода, принудени са да връщат туристи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 седмици
По презумпция, всеки параклис в частен имот може да бъде осветен, в него може да се служи от свещеник, да се кръщават и венчават, само ако е дарен на БПЦ. В акта за дарение се включа площта на парцела, върху който е построен този храм и достъпа до него, ако не е долепен до тротоара и улицата. Тези продавачи са опитали да изнудят БПЦ да закупи някакъв смотан парцел за огромна сума...
17
4
 
11
 
! Отговори
Стефан преди 2 седмици
Не ме учудва, за разлика от "професионалните" брокери, които не са учили за риъл истейт брокер, но са регистрирани в фирми като такива. Българите, за разлика от турци, руснаци и други са продажно племе. Робско племе, а не горд народ. Те кръвта си продават (около 500лв банката), децата си продават, свободата си продават, а вие ми говорите за църква. Не ме учудва. Хайде цъкайте минуси в злобата си, но това е истината. А аз съм българин между другото. От София преди "софиянците" да станат в повече.
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
уж дарение, ама срещу 50 хиляди
15
2
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 2 седмици
Това е Божия земя и Бог трябва да се грижи.
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На запад даже е много модерно. Тъй като "храмът" е само построен, но не и осветен, той просто представлява една сграда. Чудничка идея за лофт-жилище! А после някой интелигентен ландшафтен дизайнер може да разкраси прилежащия терен и цената ще скокне тройно.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всеки със своя номер.Кой се хване,хване.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Помислили са за наследниците,не толкова за параклиса.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Значи,направили сдружение,построили параклис или малка черква с чужди пари,а сега искат 100 бона за имота си,който иначе,без параклиса никога нямаше да продадат за тази цена.Дори поставят условия!Съмнявам се тези хора колко и дали въобще са религиозни.Иначе,щом са и в напреднала възраст,би трябвало да го направят дарение на църквата.
10
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко евроатлантическо
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
50k евро, колкото стар гараж в София с проядена от дървояди дървена и прогнила врата.
8
3
 
11
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 седмици
Държава на разпродажба;))) Секи, който са умъкне, домъкне от некъде и са види с пари, гледа да ги окешира ш имоти, котио след тва да продаде. За къфффф им е било на тия двамата изкукуригалници, избегали по чужбината след тва кат невидели да фъргат парите, насам-натам? Не всяка сграда е църква, не всяка сграда е храм! Тва, че е лъскаво, не значи, че е свещено! Става за обор;)))
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никифорий толкова ли няма пари да поддържа църквата или ще ги инвестира в нова кола, може да е електрическа, че да има принос за опазване на природата.Оставка на Никифорий Пловдивски
6
3
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Значи доколкото разбрах от тази толкова объркано написана статия, в обобщение може да се каже следното. Даваш 50 000 евро и взимаш имот в който няма къща за живеене, а само тази църква, която даже няма да е твоя. Трябва само да я поддържаш и пари да даваш за нея. И да е отворена постоянно, демек всякакви религиозни дъртаци да ти влизат в имота по всяко време. А ако си построиш къща, ако имаш право де, прекарване на вода, ток, акт 16 и по празниците попа да ти пее и една тълпа в двора ти да пали свещи и римляните да ти оглеждат какво могат да си наберат :)))
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само да не направят казино от обекта и така да спазят условието за продажба - да се грижат за сградата..
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Верно е супер изгодно как нямам 100к веднага бих го взел.
3
1
 
19
 
! Отговори
61 преди 2 седмици
Красиво местенце. Не става ясно дали има и къща в имота освен църквата.
2
7
 
14
 
! Отговори
Хора преди 2 седмици
Срам и позор.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мормоните дават веднага 50 000 евро :)))