"Не спират натиска" – Русия превзе още две села в Донецка област

Те се намират на 30 км северозападно от Авдеевка
30 юли 2024 13:05, Елка Василева
284
"Не спират натиска" – Русия превзе още две села в Донецка област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили са превзели две села на фронтовата линия в източната част на Донецка област след непрестанни нападения, които са част от летния натиск на Кремъл за преодоляване на защитата на бойното поле, заяви сержант от украинската армия вчера, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Отделно от това според изявление на Генералния щаб на Украйна атаки на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) в руската Курска област са засегнали редица подстанции, което е довело до прекъсване на електрозахранването. Заявлението за поемане на отговорност дойде, след като Русия заяви, че е осуетила нощна атака с украински дрон.

"Те не спират натиска“ да превземат Вовче и Прохрес, заяви за радио "Свобода“ главният сержант на 47-ма отделна механизирана бригада на Украйна Олех Чаус. "Изпратиха голям брой войници, които досега не бяха използвани“, добавя той.

Олександър Ширшин, заместник-командир на батальон в 47-ма бригада, също потвърди пред местни медии, че селата са били превзети. Той обвини за неуспехите лошата подготовка на войниците, ниските способности на офицерите, мотивацията и недостатъчното оръжие.

Министерството на отбраната на Русия заяви през последните дни, че е поело контрола над селата, но украинският генерален щаб не направи официален коментар.

Селата се намират на около 30 км северозападно от Авдеевка, градът, който руската армия превзе през февруари след продължителна битка. Тази победа беше последният голям триумф на Кремъл във войната, която продължава вече трета година.

Настъплението на Русия, подхранвано от голямото ѝ количествено предимство на войници и оръжия, многократно принуждаваше украинците да се оттеглят от отбранителни позиции, за да не бъдат пленени или убити, отбелязва АП.

Украинският президент Володимир Зеленски късно в неделя определи ситуацията в Донецка област като "изключително предизвикателна“.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
1
 
! Отговори
Минаващ случайно преди 1 месец
Тук гледам се е събрал клохоз ***... Хаил *** загубеняци! Печелите ли срещу Европата? Как е импортозамещението, върви ли?
257
1
 
3
 
! Отговори
Няма мир преди 1 месец
Е плахок къв мир кви 5 лева до крак Украйна да изчезва майка ви нагла долнища
256
7
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 1 месец
Германците за една година навлязоха на 1000 км.в Русия при дължима на фронта 2000 км. А войската на Император Путин за три години превзе две села и две области с обща площ по малка от България.
255
5
 
2
 
! Отговори
*** преди 1 месец
Разлагат се и хранят кучетата на украинска земя. За жалост това нищо не променя. Просто животът е толкова обезценен, че дори тук пишат хора, които аплодират захвата на две села без да отчитат загубите. Радват се за убитите украинци, но убитите руснаци явно не струват и дума да напишат за тях.
254
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
267 - Вестник Ню Йорк Таймс пише че укрите от началото на май мобилизират по 30000 души на месец. Чудно ми е къде отидоха тези около 100000 души мобилизирани за три месеца.
253
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А СНОЩИ РУСИТЕ ПАК СА РАЗКЪСАЛИ ЛЕТИЩЕТО МИРГОРОД, СЛЕД КАТО УКРИТЕ ГО БЯХА ПОЗАКЪРПИЛИ ОТ ПРЕДИШНИЯ ПЪТ. ТОЗИ ПЪТ Е УЛУЧЕНО И "ХОТЕЛЧЕТО" СЪС "ТУРИСТИТЕ" ВЪТРЕ, И СКЛАДОВЕТЕ СЪС ГОРИВО НА "ПОЛТАВАТОПЛИВО". ПАК ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА.
252
9
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Е това е "великата" руска армия. След 2 години специална операция да се похвалиш че си презвел селото, ама си траеш колко биомаса си оставил в полето, че доброволците и без това отдавна свършиха.
251
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздравления за руската армия ,вече на ден 3000 фашисти се отправят на оня свят.фаб 3000 е ценен помощник
250
2
 
7
 
! Отговори
Генади преди 1 месец
Тази таритория нее на украйна руска е малко хора го знаят украйна означава по края дадена е на това измислено племе по края .
249
2
 
7
 
! Отговори
Мутошанчо преди 1 месец
Браво на русия всеки успех ме радва слава на големия владимир владимирович путин , и да не забравяме куреиския лидер ким чен , да не забравяме господин рамзан кадиров ,и лидера на минск господин лукашенко, живи и здрави да са .
248
7
 
2
 
! Отговори
както едно време преди 1 месец
ревзела село Пивден ха ха ха ха ха ами това не беше ли за трети път превземане .ха ха ха ха ама руската прохаганда не споменава трите отстъпления ха ха ха ха
247
8
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Край - свърши се, още две села. След 50 год. Украйна ще е преполовена. Руснаците не си играят. За три години смачка ха 14 села. Напред непобедима и перални крадяща армия!
246
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руските са влезнали в град Джерджинск/Турецк.
245
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не спират бе! Ох! Много ни натискат! Отпред, отзад, в г...Оф, тва вече го споменахме. Голям натиск ти казвам.
244
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И пак ще си клечат по външните нужжници още 200 години.Гледам днес едно видео един Коля клекнал зад автобусната спирка.Хората чакат градският транспорт.Коля от Омск,май беше.
243
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава Туарег!
242
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За ужас на центаджиите, постепенно ще бъдат напълно освободени от украинска окупация донецката и луганската области на Русия.
241
19
 
10
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Сега копейките да се поинтерисуват,колко руснака дават фира за тия села и защо едва кретат. Да погледат и малко украйнски или различни от руските телеграм канали и ще им стане ясно. Също да се замислят,защо Кремъл вдига и вдига заплатите. Затворниците и чукчите са на свършване. Украйна трябва да издържи още малко и руската армия просто ще рухне. По 10тина солдата заминават фира,когато дрона удари БТР-а,а руснаците атакуват с по 10 БТР-а и 10-те заминават фира.
240
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е че 2014-та хванаха руснаците неподготвени, докато се усетят, САЩ окупираха Украйна и Путин пак го проспа, когато реши да прави нещо укрите бяха укрепили границата и разполагаха с точна информация за руските войски и разположението им. И Путин пак го проспа тоя факт и прати хиляди на сигурна смърт .
239
14
 
12
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Няма ли да вземат някой град? Все села и полянки вземат тея. Баси хората.